MENU

26 setembre, 2017 Comentaris tancats a Petites històries de detectius Visualitzacions: 2180 Sèries Jep Soler

Títol
In the Dark

Director
Gilles Bannier, Ulrik Imtiaz Rolfsen

Actors
Ben Batt, MyAnna Buring, Matt King, David Leon, Georgia Moffett, Jamie Sives, Pearce Quigley, Stewart Scudamore, Annabel Tiffin, Clive Wood
Darrerament ha aparegut una nova fornada de sèries que aporten una opció diferent. La temporada va avançant amb petites històries de detectius que duren un parell o tres de capítols i després passem a un nou cas amb els mateixos protagonistes.

Puntuació

6

Petites històries de detectius

Simplificant al màxim les sèries sobre policies es podrien classificar de dues maneres, les que expliquen històries autoconcloents a cada episodi i les que allarguen la trama durant tota la temporada. Les primeres són les que tenen més èxit, agraden a més persones perquè t’asseus al sofà davant del televisor i saps que en quaranta minuts t’explicaran un crim, veuràs la investigació i trobaran el criminal. La fórmula funciona des de fa anys. Sèries mítiques com McCloud, Els àngels de Charlie, Colombo o S’ha escrit un crim segueix aquest patró, com també ho fan sèries més noves, CSI o Mentes criminales, per exemple. N’hi ha un fotimer! Les que allarguen la trama durant tota la temporada tenen més prestigi entre els crítics i tuitaires diversos, només fa falta recordar els èxits de True Detective, Bron/Broen i Fargo. Darrerament ha aparegut una nova fornada de sèries que aporten una opció diferent. La temporada va avançant amb petites històries de detectius que duren un parell o tres de capítols i després passem a un cas nou amb els mateixos protagonistes, mentre es manté la trama dramàtica i personal durant tota la temporada. De les darreres, en vull comentar dues de ben diferents i prou entretingudes per donar-hi un cop d’ull.

Sorjonen

També la podeu trobar amb el nom de Border Town a Netflix. L’acció passa a la ciutat finlandesa de Lappeenranta, molt ben comunicada entre Hèlsinki i Sant Peterburg. Una nova unitat policial es posa en marxa per investigar crims violents, amb la incorporació del detectiu Sorjonen, una persona amb un possible trastorn autista i amb una memòria prodigiosa. És capaç de recordar tots els detalls, formar un puzle i esbrinar qualsevol crim. Si algú vol aprofundir una mica més sobre les seves tècniques memorístiques que faci una ullada al llibre Pequeño libro de una gran memoria, d’Alexander R. Luria, i gaudirà de valent.

In the Dark 

Segell de qualitat made in BBC protagonitzada per MayAnna Buring, la sempre enyorada Susan Hart de Ripper Street, en el paper d’una detectiu amb seriosos problemes emocionals que torna al seu poble natal a investigar la desaparició de dues adolescents. Haver de gestionar els turments del passat quan acabes de saber que estàs embarassada i tens problemes de parella no sembla el millor escenari per començar a investigar crims, però això és el que trobarem a In the Dark, amb menys acció de la que voldríem, això sí.

 

Puntuacio

6

Darrerament ha aparegut una nova fornada de sèries que aporten una opció diferent. La temporada va avançant amb petites històries de detectius que duren un parell o tres de capítols i després passem a un nou cas amb els mateixos protagonistes.

Títol
In the Dark

Director
Gilles Bannier, Ulrik Imtiaz Rolfsen

Actors
Ben Batt, MyAnna Buring, Matt King, David Leon, Georgia Moffett, Jamie Sives, Pearce Quigley, Stewart Scudamore, Annabel Tiffin, Clive Wood
Comments are closed.