MENU

4 octubre, 2017 Comentaris tancats a Una DUI per saber, veure, escoltar i seguir en català Visualitzacions: 2240 Sèries Jordi Taulats

Títol


Director


Actors

Els Bastards ens posem al servei del país i hem decidit donar una guia a tots aquells que voleu veure o llegir en català sobre cinema i sèries, i també us recomanem alguns usuaris de twitter a qui no estaria malament fer-lis un cop d’ull.

Una DUI per saber, veure, escoltar i seguir en català

Ha passat el dia D, o, en aquest cas, el dia O. Catalunya ha volgut decidir el seu futur però l’Estat Espanyol ho ha intentat impedir a cop de porra. El Govern de Rajoy, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i, ahir, el Rei (#AdeuEspanya), només ens han deixat una sortida, i tot davant la indiferència d’EUropa (#AdeuEuropa). Amb el cap fred i el cor calent, s’ha de declarar una Declaració Unilateral d’Independència (DUI). I un cop declarada el govern que surti en unes futures eleccions haurà de començar a definir i crear les famoses estructures d’estat de les quals tant hem sentit a parlar. No serà fàcil, però per això Els Bastards som aquí.

Els Bastards ens posem al servei del país i hem decidit donar una guia a tots aquells que voleu veure, escoltar o llegir en català sobre cinema i sèries, i també us recomanem alguns usuaris de Twitter a qui no estaria malament fer un cop d’ull. Potser no seran estructures d’estat, però us seran de molt servei a l’hora de triar entre tota l’oferta televisiva i cinèfila.

Per saber

Els Bastards: naturalment és el blog de referència de qualsevol addicte a les sèries o al cinema. Crítiques curoses, amb estil, sempre des de l’objectivitat més ferma i totes en català (excepte quan en Víctor Gonzàlez fa una entrevista a algun amic seu i la tradueix a l’anglès). És el blog preferit de les mares (sobretot les nostres).

Director Frustrat: creat per Pau Garriga és, darrere d’Els Bastards, un dels millors blogs sobre cinema i sèries parit en terres gironines. En Pau s’ho empassa tot (!) i generalment difereix del bastard Jordi Camps, menys un cop, però ja va anar al metge i ja es troba bé, no patiu. Un defecte seu? Que li va agradar el final de Lost. El seu Robin és l’Àlex Sànchez, que, segons la seva biografia, el cine i la tele són la meva quarta afició preferida (ara estic intrigat a saber quines són les altres tres).

El Cinèfil: segons es pot llegir en el seu apartat “Qui som”, El Cinèfil pretén informar de tot el que té a veure amb el món del cinema. Des de les grans produccions de Hollywood fins als curtmetratges de realitzadors emergents passant per l’actualitat sobre premis i festivals nacionals i internacionals. En altres paraules, oferir continguts en diversos formats i canals no només sobre el cinema català (que també), sinó sobre el cinema en català. És a dir, el mateix que Els Bastards, però amb més pressupost.

Pantalla.cat: aquí hi trobaràs informació i recomanacions, principalment de cinema i sèries, i amb especial atenció a les produccions i el talent catalans. L’ha creat i l’edita David Canto, periodista amb 12 anys d’experiència en ràdio, premsa en paper i digital, televisió, agències i gestió de continguts i xarxes socials (colló!).

Última Projecció: Marc Ambit i Noemí Roig són els autors d’aquest blog. En Marc, amb 8 anys, va al·lucinar amb 2001 (i qui no!). La infantesa de la Noemí va passar mentre veia Star Wars, Cristal oscuro i E.T. Entre tots dos s’encarreguen d’actualitzar el blog amb les últimes novetats del cinema i les sèries… i algun remember.

Anime Lliure: si ets fan del manga segur que coneixes aquest fòrum. Especialitzat en manga i anime, aquí trobaràs tota la informació sobre aquest món en català. A més, si ets fan de l’estudi Ghibli, hi ha un apartat en què trobaràs totes les pel·lícules de l’estudi de Miyazaki subtitulades o doblades al català, gràcies a la gran tasca que ha fet l’usuari HoT.FuN.

Set de sèries: després de fer un curs de crític de sèries (ah, però és que s’ha de fer un curs?), en Marc Carreras i en Sergi de la Cruz van dir: «I ara, què?» Doncs l’ara és el Set de Sèries, un blog on destinen els seus esforços i ganes en la crítica per davant de la “notícia del dia”.

Per veure

Sèries en Català: el portal www.seriesencatala.tv és l’espai web que un grup de catalans aficionats a les sèries de televisió van crear perquè tothom pogués gaudir de les millors sèries mundials subtitulades en català. Game of Thrones, House of Cards, Narcos, The Handmaid’s Tale, Feud, Ray Donovan Fargo són només algunes de les moltes sèries que podeu veure en versió original subtitulades en català… i sense galls dindis. Aprofiteu ara que es veu que estan generosos i regalen un mes de subscripció gratuita!

FiminCat: d’aquesta ja en vaig fer un article el dia de la seva presentació. Pel·lícules i sèries actuals en VOSC, centrada sobretot en cinema d’autor europeu. Per fer-ho rep una subvenció de la Generalitat (ei, Santi, Els Bastards també volem fer les Sessions B. No et sobraran uns eurillos?)

Per escoltar


SeriesAnd: el país veí més petit que el nostre no es queda enrere. Xus Boya i Josep Rivas són dos andorrans que comparteixen la seva passió per les sèries en una col·laboració amb el programa de ràdio Ningú no és perfecte i penjant els seus podcasts al Soundcloud.

Ningú no és perfecte: robant by the face el títol al gran Billy Wilder, el programa de Ningú no és perfecte aquest any ha començat la seva 17a temporada, que es diu ràpid. En només una hora, gaudireu de les crítiques més perverses i la tertúlia més desenfadada, amb tots els seus defectes, ficades de pota i distorsions, que ja se sap que aquí ningú no és perfecte!

Per seguir

@criti.cat: a la seva bio s’hi pot llegir: “No tenim puta idea de cinema, però tot i així n’opinem.” Crítiques ràpides i sense escrúpols. I així ho fan. Barrejar cinema amb política és una de les seves especialitats.

@jmbunyol: Josep Maria Bunyol col·labora amb els programes de Catalunya Ràdio El suplement i amb En guàrdia!, i també escriu per al web de Serializados (que si nosaltres ja ens som uns quants, ells, per al sopar de Nadal han de llogar Fira de Barcelona).

@emboirada: sota aquest àlies s’amaga Sílvia Comet, una periodista lleidatana apassionada de la ficció televisiva. Col·labora amb Mònica Terribas en el Matí de Catalunya Ràdio.

@pelidavui: qui s’amaga rere aquest àlies no ho sé. El que sí que sé és que @pelidavui és un addicte a les sèries i no dubta a dir el que li agrada i el que no, tot amb un bon sentit de l’humor.

I, naturalment, he de seguir tots els bastards: Víctor RibasJordi DorcaSalvador Garcia-ArbósLluís SimonMarc BatallerFàtima DeulofeuJordi CampsDavid RuizVíctor Gonzàlez, Àlex OlivaJep Soler.

Bé, això és una petita guia per tenir una ajuda, en català, a l’hora de decidir què anar a veure. Segur que n’hi ha més, i possiblement de millors. Si és així, no dubteu en deixar els vostres comentaris.

Els Bastards ens posem al servei del país i hem decidit donar una guia a tots aquells que voleu veure o llegir en català sobre cinema i sèries, i també us recomanem alguns usuaris de twitter a qui no estaria malament fer-lis un cop d’ull.

Títol


Director


Actors

Comments are closed.