MENU

6 octubre, 2017 Comentaris tancats a ‘The Tick’: Amazon ja té el seu superheroi Visualitzacions: 1927 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Tick

Creador
Ben Edlund

Actors
Peter Serafinowicz, Griffin Newman, Valorie Curry, Brendan Hines, Yara Martinez, Scott Speiser i Jackie Earle Haley
‘The Tick’ és una sàtira intel·ligent dels superherois, una comèdia per als amants del gènere i per als serièfils

Puntuació

7,5

‘The Tick’: Amazon ja té el seu superheroi

A Netflix podem veure Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders i, ben aviat, The Punisher. A HBO estem en espera que es decideixin d’una vegada produir, juntament amb Lindelof, la sèrie Wachtmen. I a Amazon? Doncs a Amazon Video podem veure la primera sèrie de superherois de producció pròpia: The Tick

The Tick es basa en la mascota creada per Ben Edlund, el 1986, per a la botiga New England Comics, i que, a causa de la fama que va anar agafant, la va reconvertir en el protagonista d’una única publicació el 1988. El 1994, gràcies a la notorietat que va tenir, The Tick va fer el salt a la televisió: Fox Network va crear una sèrie d’animació que va durar tres anys. El 2001 la cadena Fox va crear la sèrie amb personatges reals, però només va durar nou capítols.

La història de totes les versions és la mateixa: una crítica als superherois clàssics (ja sabeu, Capità America, Iron Man, Thor…) plena d’humor negre i ironia. Edlund agafa els estereotips dels superherois i els exagera i es burla de la seva seriositat, creant un superheroi irreverent i divertit.

Sense perdre el to còmic de les seves predecessores, el The Tick d’Amazon mostra el camí d’Arthur, un comptable obsessionat a trobar Terror, un superdolent que va matar el seu pare per error. Tot i que tothom dona Terror per mort, Arthur està convençut que és ben viu, i això el porta a entrar en contacte amb The Tick (‘La Paparra’, en català), un heroi vestit de blau, amb antenes, una força sobrehumana, immune a gairebé qualsevol atac, una mica grillat i amb amnèsia sobre qui és realment, i que prendrà Arthur com el seu company de batalles i aprenent, al més pur estil de Batman i Robin.

Tot i que The Tick serà una espècie de guia sobre el bé i el mal per a Arthur, la sèrie no vol donar lliçons de moral, però sí que vol tornar a l’essència dels superherois, a aquells temps en què sabíem qui era el bo i qui era el dolent. I tot això ho fa amb bones dosis d’humor (de vegades vorejant l’absurd) i amb una història fresca i diferent de les que estem acostumats a veure.

Nota: la sèrie consta de deu capítols, però actualment només es poden veure els sis primers. Al gener la companyia té pensat penjar els quatre que falten.

 

Puntuacio

7,5

‘The Tick’ és una sàtira intel·ligent dels superherois, una comèdia per als amants del gènere i per als serièfils

Títol
The Tick

Creador
Ben Edlund

Actors
Peter Serafinowicz, Griffin Newman, Valorie Curry, Brendan Hines, Yara Martinez, Scott Speiser i Jackie Earle Haley
Comments are closed.