MENU

16 octubre, 2017 Comentaris tancats a ‘Rellik’ o el cost de voler reinventar-se Visualitzacions: 1847 Sèries Jordi Taulats

Títol
Rellik

Creador
Henry i Jack Williams

Actors
Richard Dormer, Jodi Balfour i Reece Ritchie
‘Rellik” no se’n surt bé d’utilitzar la cronologia inversa. L’us dels flashback fa perdre la capacitat d’aprofundir més en els personatges.

Puntuació

5,5

‘Rellik’ o el cost de voler reinventar-se

El gènere policíac a la televisió ja fa anys que busca la manera de reinventar-se. Actualment molts dels esforços se centren a deixar de costat el «qui ho va fer?»  per centrar-se en el «com ho va fer?» o el «per què ho va fer?». A sèries com The Sinner, en el primer capítol ja sabem qui és l’assassí i, durant la resta de capítols, ens ensenyen els motius que l’han portat a cometre l’acte.

A Rellik (que llegit al revés és killer), una sèrie de la BBC One en col·laboració amb Cinemax, volen buscar una manera diferent de mostrar-nos aquest «per què?» i, al més pur estil Memento (Christopher Nolan, 2000), ens explica la història cap enrere, i això és un dels fets que resta punts a la sèrie.

Ens trobem amb Gabriel Markham (Richard Dormer, Beric Dondarrion a Game of Thrones), un detectiu de la policia de Londres enfadat perquè va ser atacat amb un àcid que li va desfigurar part del rostre. A més, Gabriel té problemes amb la seva dona -que, aparentment, va cometre un error imperdonable- i amb la seva filla adolescent -que busca un propòsit en la vida i és una font de preocupació-. I per tal de desfogar-se de tot això, Gabriel té una relació amb la seva companya de feina.

Com veieu, el patró del protagonista no és, diguem-ne, molt original. Suposo que, per contrarestar-ho, els germans Williams, HenryJack Williams, els creadors de la sèrie (que també són els creadors de la molt recomanable The Missing) van decidir explicar la historia de Rellik fent servir una cronologia inversa, és a dir, començant amb la captura del suposat assassí en sèrie, per, a còpia de flashbacks, anar retrocedint en el relat. Aquesta tècnica ja la va fer servir molt bé Damages, aquella fantàstica sèrie d’advocats protagonitzada per una fabulosa Glenn Close i per Rose Byrne, intercalant-los en la història present. El problema a Rellik és que els flashbacks no estan intercalats i no permeten poder aprofundir bé en els personatges.

Per a aquells a qui us agraden les curiositats, aquí en teniu un parell. Mentre l’equip de rodatge de la sèrie es preparava per rodar una escena on es trobava un cadàver de l’assassí en sèrie, es van trobar amb la desagradable sorpresa de trobar-se un cadàver real, per la qual cosa van haver de cancel·lar la gravació durant uns dies. L’altra curiositat és sobre el protagonista, Gabriel Markham. Durant la gravació de la sèrie va patir una malaltia que el va obligar a estar amb la cara coberta de tovalloles, cosa que suposem que li va anar bé per posar-se dins la pell del personatge.

Puntuacio

5,5

‘Rellik” no se’n surt bé d’utilitzar la cronologia inversa. L’us dels flashback fa perdre la capacitat d’aprofundir més en els personatges.

Títol
Rellik

Creador
Henry i Jack Williams

Actors
Richard Dormer, Jodi Balfour i Reece Ritchie
Comments are closed.