MENU

20 octubre, 2017 Comentaris (1) Visualitzacions: 2716 Sèries Jep Soler

Títol
Mindhunter

Director
David Fincher, Andrew Douglas, Asif Kapadia, Tobias Lindholm

Actors
Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Cotter Smith, Hannah Gross, Cameron Britton, Alex Morf, Stacey Roca, Joe Tuttle
Segurament us sonarà el nom “perfil psicològic”, apareix a totes les pel·lícules i sèries amb investigacions policials. El que potser no us heu plantejat mai és des de quan existeixen aquests perfils. Com es van elaborar? A partir de quines informacions? D’això parla Mindhunter …

Puntuació

8.5

‘MINDHUNTER’, la prevenció del crim

A principis del segle XX es va fer un estudi fotogràfic per determinar si hi havia algun tret característic entre els criminals. Per tant es va anar a les presons i es va fotografiar tots aquells que estaven tancats per crims violents i sanguinaris. Una vegada revelades les fotografies es van anar superposant una sobre l’altra fins que es van trobar aquests trets comuns entre ells i es va fer un retrat robot dels psicòpates. A partir d’aquell moment, qualsevol persona humana masculina amb les celles juntes i força poblades de pèl, amb els ulls separats, la boca grossa i les orelles prominents tenien més números de ser detinguts per la policia, si més no com a sospitosos d’algun crim. Tot això es feia per prevenir, per determinar qui podia ser un criminal en potència i vigilar-lo de més a prop. Philip K. Dick també parlava d’aquesta possibilitat d’alterar el futur i canviar el destí d’un acte violent a la novel·la Minority Report, de l’any 1956, portada al cinema per Steven Spielberg amb Tom Cruise de protagonista. La idea de poder atrapar els delinqüents abans que cometin el crim és un tema molt recorrent, n’hi ha més exemples que ara no cal explicar, i també és l’eix principal de la nova sèrie de Netflix, MINDHUNTER, que té de director el mestre David Fincher.

Segurament us deu sonar el concepte «perfil psicològic», apareix a totes les pel·lícules i sèries amb investigacions policials. El que potser no us heu plantejat mai és des de quan existeixen aquests perfils. Com es van elaborar? A partir de quines informacions? D’això parla MINDHUNTER, de les entrevistes d’agents de l’FBI a diversos assassins en sèrie per poder veure si hi ha cap patró familiar o de comportament que pugui extrapolar a la població en general. Basada en fets reals que apareixen al llibre Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit, de l’agent John E. Douglas, té la capacitat d’enganxar l’espectador amb una posada en escena sòbria, música adequada i unes interpretacions sostingudes i ben tractades emocionalment. Perquè no només interessa saber quin és el perfil comú entre criminals, sinó que una part molt important de la trama és com aquesta investigació afecta la vida personal i emocional dels tres protagonistes. David Fincher no dirigeix tots els capítols, de fet només els dos primers i els dos darrers, però no notareu la diferència, perquè els deu capítols de la primera temporada transiten homogèniament com si fos un tot únic, com un film de nou hores que us farà gaudir del bon cinema d’investigació, en què trobareu unes quantes coincidències amb el film del mateix Fincher, Zodiac. Aquesta vegada Netflix l’ha encertada de valent.

Puntuacio

8.5

Segurament us sonarà el nom “perfil psicològic”, apareix a totes les pel·lícules i sèries amb investigacions policials. El que potser no us heu plantejat mai és des de quan existeixen aquests perfils. Com es van elaborar? A partir de quines informacions? D’això parla Mindhunter …

Títol
Mindhunter

Director
David Fincher, Andrew Douglas, Asif Kapadia, Tobias Lindholm

Actors
Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Cotter Smith, Hannah Gross, Cameron Britton, Alex Morf, Stacey Roca, Joe Tuttle
Un comentari a ‘MINDHUNTER’, la prevenció del crim

  1. […] La Cha-Cha està interpretada per la cantant Mary J. Blige i en Hazel és el serial killer XXL de Mindhunter, Cameron Britton. La seva cap, coneguda amb el nom de The Handler (la controladora), és […]