MENU

26 octubre, 2017 Comentaris tancats a ‘Annabelle 2’: qui diu que les segones parts no són millors? Visualitzacions: 2030 Cinema Jordi Taulats

Títol
Annabelle: Creation

Director
David F. Sandberg

Actors
Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Anthony LaPaglia i Miranda Otto
Annabelle 2 supera a la primera entrega de la nina (altrament gens difícil de fer), compleix amb el mínim, sense aportar res de nou al gènere, i serveix per passar una bona estona

Puntuació

6

‘Annabelle 2’: qui diu que les segones parts no són millors?

L’univers que va crear James Wan el 2013 amb L’expedient Warren (The Conjuring) es va començar a expandir el 2014 amb Annabelle (John R. Leonetti i James Wan) i va continuar el 2016 amb Expediente Warren: el caso Enfield (The Conjuring 2, James Wan). Ara arriba a les nostres pantalles la quarta entrega d’aquest univers, Annabelle: Creation.

El director suec David F. Sandberg, que va debutar al cinema amb l’adaptació del seu curt Lights Out, amb la producció de Wan, es fa càrrec d’aquesta preqüela que explica els orígens d’Annabelle i continua demostrant que té un estil visual interessant amb el joc de llums i perspectives, amb el que hi ha davant i amb el que s’amaga darrere.

Annabelle 2 ens trobem justament amb la fabricació d’aquesta nina, que per si sola genera terror sense ni tan sols moure’s. A la dècada dels quaranta, als Mullins, un matrimoni en què ell (Anthony LaPaglia, Sin rastro) és fabricant de nines i ella (Miranda Otto, Homeland) es fa càrrec de la seva filla petita, se’ls enfonsa el seu món quan la filla mor en un terrible accident. 12 anys més tard decideixen acollir una monja i a un grup d’orfes, dels quals destaquen dues nenes que se sentiran atretes per l’habitació tancada amb clau. És a partir d’aquí que som davant la típica pel·lícula de casa embruixada, amb uns quants ensurts més efectius que d’altres.

I no cal explicar res més de la pel·lícula perquè ja us ho podeu imaginar. A Annabelle 2 no hi ha girs de guió ni gaires sorpreses, però Sandberg crea bons climes de suspens, cosa que fa que puguem arribar a perdonar que els protagonistes ho facin tot malament perquè, al cap i a la fi, és un film de terror ple de clixés narratius.

Les picades d’ullet i les connexions, tant a la pel·lícula que encetava l’univers Wan com a les que s’estan preparant, com The NunThe Crooked Man, són constants per posar la llavor d’intriga als fans i, de passada, aconseguir més calaix per a la franquícia.

Annabelle 2 supera la primera entrega de la nina (altrament gens difícil de fer), compleix amb el mínim, sense aportar res de nou al gènere, i serveix per passar una bona estona i, per als més sibarites, sentir nostàlgia dels films de terror com Al final de les escales (The Changeling, Peter Medak 1980) o L’exorcista (The ExorcistWilliam Friedkin 1973).

Puntuacio

6

Annabelle 2 supera a la primera entrega de la nina (altrament gens difícil de fer), compleix amb el mínim, sense aportar res de nou al gènere, i serveix per passar una bona estona

Títol
Annabelle: Creation

Director
David F. Sandberg

Actors
Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Anthony LaPaglia i Miranda Otto
Comments are closed.