MENU

27 octubre, 2017 Comentaris tancats a Acocollona’t 2017, el retorn als orígens Visualitzacions: 1820 Sèries Jep Soler

Títol
ACOCOLLONA'T

Creador
Paco Cavero, Jordi Martínez, David Ruiz

Actors
President d'Honor de l'Acocollona't, el Molt Honorable Senyor Guillem Terribas
Acocoxerrades, al Museu del Cinema i a la Llibreria 22, ZombiWalk amb Maquillatge a la Plaça del Vi, Acocoexprés i les sessions a Competició de curts al Cinema Truffaut. Tot del 27 d’octubre al 4 de novembre.

Puntuació

10

Acocollona’t 2017, el retorn als orígens

Avui divendres s’enceta la setena Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, l’Acocollona’t. Si voleu informació sobre els actes només heu de clicar sobre aquest enllaç: PROGRAMA. No cal que jo us faci la glossa de totes les activitats, amb les principals ja en fareu, no? Abans de tot plegat, però, haig de fer una menció especial al pòster, obra del mestre del disseny i director de cinema Paco Cavero. En una conversa amb el creador em va explicar la següent història, que crec mereix ser escoltada i compartida:

“Potser havien transcorregut unes mil llunes des que els nostres avantpassats cuinaven els aliments, lluna amunt lluna avall, quan la tribu dels Tínez construïa uns grans túnels, segurs i molt profunds, per poder travessar el cabalós riu de la vall. Aquesta magna construcció els serviria per millorar la qualitat de vida de la tribu, ja que la majoria d’aliments estaven a l’altra banda, amb terres més riques i prats per poder pasturar els animals. Amb la comunicació enllestida, els Tínez van començar a fer la conquesta de l’altre costat, però en l’exploració definitiva del territori es van trobar amb la sorpresa d’una bèstia que habitava allà des de temps immemorials, que tenia el poder i el monopoli dels aliments, el que ara anomenaríem un cocodril gegant amb ales. Realment feia por! Van quedar acocollonits! La debilitat dels Tínez en vista d’aquesta situació, però, no els va fer desesperar, tot el contrari! Sabien que lluny, darrere les muntanyes del nord, hi vivien els Llahan, que només menjaven conills tot el dia i que, per tant, segur que voldrien marxar de la zona per trobar una menja més variada. El cap dels Tínez va convèncer el cap dels Llahan perquè unissin forces en contra de la bèstia, i junts es van dirigir de nou a l’altre costat del riu. La lluita va ser sagnant, brutal, dura i més llarga que la d’en Siffredi, però quan es vol aconseguir una cosa amb tanta passió només pot sortir bé! Amb el monstre capturat i en plena harmonia entre les dues tribus, van decidir organitzar una festa de celebració. Convidaren tota la comarca i s’acostaren a l’altre costat del riu la majoria de caps de tribus del voltant, des de la zona dels volcans fins als aiguamolls del sud, aquells que estan tant al sud que de vegades ens sembla que ja estan a l’altre continent. D’aquelles terres vingué l’artista Cavs, pintor rupestre que va deixar per a la posteritat el dibuix de la lluita contra el monstre i que, a més, va proposar fer durant la festa una representació de la guerra en format teatral i també una espècie d’ombres xineses (abans que existís la Xina) de temàtica terrorífica.”

Els tres caps dels Tínez, Llahan i Cavs no sabien que en aquell precís moment acabava de néixer el Festival Acocollona’t, sort que el destí ha fet que els descendents de les tres tribus coincidissin, ja al segle XXI, i decidissin fer un homenatge a la història familiar. L’evolució tecnològica ha fet que el festival estigui dedicat a l’audiovisual, que ja no es pintin les escenes, sinó que es filmin en 24 hores (Acocoexprés – dissabte 28 octubre) o d’altres que participin en la secció oficial i siguin vistes al Cinema Truffaut el 3 i el 4 de novembre. Les representacions de la lluita s’han convertit en una marxa pacífica pels carrers del Barri Vell de Girona disfressats de zombis, el dia 31 d’octubre (Zombi Walk). El que no ha canviat són les ganes de menjar conill ni tampoc la lluita, llarga i dura, per aconseguir que cada any aquesta setmana de cinema fantàstic i de terror pugui arribar a la ciutat durant les Fires i Festes de Sant Narcís. Bona festa, bones fires, i bon Acocollona’t!! Us esperem avui a les 21.30 h al Cinema Truffaut!!

Puntuacio

10

Acocoxerrades, al Museu del Cinema i a la Llibreria 22, ZombiWalk amb Maquillatge a la Plaça del Vi, Acocoexprés i les sessions a Competició de curts al Cinema Truffaut. Tot del 27 d’octubre al 4 de novembre.

Títol
ACOCOLLONA'T

Creador
Paco Cavero, Jordi Martínez, David Ruiz

Actors
President d'Honor de l'Acocollona't, el Molt Honorable Senyor Guillem Terribas
Comments are closed.