MENU

31 octubre, 2017 Comentaris tancats a Expandint l’univers X-Men amb ‘The Gifted’ Visualitzacions: 1859 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Gifted

Creador
Matt Nix

Actors
Stephen Moyer, Amy Acker, Sean Teale, Natalie Alyn Lind, Percy Hynes White, Coby Bell, Jamie Chung, Blair Redford i Emma Dumont
No és una sèrie tant captivadora com la seva antecessora Legion, busca arribar a un públic més general i, gràcies a la seva simplicitat, ho aconsegueix.

Puntuació

6

Expandint l’univers X-Men amb ‘The Gifted’

La unió de Marvel amb Walt Disney Studios ha donat molts bon fruits i, el més important per a ells, molts bons resultats a taquilla. Avengers, Captain America, Iron Man… són només una petita mostra de tot l’univers cinematogràfic de la casa de la idees.

Si a això hi afegim les adaptacions dels seus còmics o novel·les gràfiques que s’han fet a la televisió, no acabaríem mai: Daredevil, Agents of S.H.I.E.L.D, Agent Carter i moltes més, i creen un catàleg d’un fotimer d’hores que no tenim prou dies.

Per contra, fins fa poc, teníem una de les franquícies més estimades pels seguidors de superherois: X-Men. Cap de les deu pel·lícules ─comptant les monogràfiques sobre Wolverine i la de Deadpool─ no tenia continuació a la petita pantalla. No va ser fins a l’arribada de Noah Hawley amb la seva fabulosa Legion que no es va començar a expandir l’univers X-Men.

Ara, aprofitant aquesta porta oberta, ens arriba la sèrie The Gifted.

Aquesta sèrie de la cadena FOX mostra, sense preàmbuls, la seva millor carta: l’espectacle. The Gifted ens situa en un temps en què els X-Men han desaparegut i els mutants són perseguits per l’agència Sentinel, una força governamental especialitzada en l’eliminació de mutants. Els primers minuts estan marcats per la persecució de Blink (Jamie Chung, Gotham), que és ajudada per Eclipse (Sean TealeIncorporated), Polaris (Emma Dumaont, Aquarius) i Thunderbird (Blair Redford, Satisfaction), dirigents d’una resistència que ajuda els mutants a escapar de Sentinel.

A l’altra cara de la moneda hi tenim els Strucker. Reed Strucker (Stephen MoyerTrue Blood) es guanya la vida treballant pel departament antimutant. Els seus fills, Lauren (Natalie Alyn Lind, Gotham) i Andy (Percy Hynes White, Between), mostren capacitats mutants i Reed, coneixedor de quin peu calça la societat actual, demana ajuda a Eclipse per poder fugir. A canvi d’ajudar-los, Reed haurà d’aconseguir treure Polaris de la presó.

A grans trets aquest seria el fil argumental dels dos primers capítols.

The Gifted no és una sèrie tan captivadora com la seva antecessora, Legion (tampoc té Noah Hawley en el seu equip directiu). La sèrie creada per Matt Nix (APB) i produïda per, entre d’altres, l’omnipresent Bryan Singer (que també dirigeix el segon capítol) intenta arribar a un públic més general i, gràcies a la seva simplicitat, ho aconsegueix.

Sí, The Gifted té errades de guió (com contacta amb tanta facilitat Reed amb Eclipse?), però no és només una sèrie de superherois, és més una història sobre persones que han de lluitar per sobreviure a causa de les seves diferències.

 

Puntuacio

6

No és una sèrie tant captivadora com la seva antecessora Legion, busca arribar a un públic més general i, gràcies a la seva simplicitat, ho aconsegueix.

Títol
The Gifted

Creador
Matt Nix

Actors
Stephen Moyer, Amy Acker, Sean Teale, Natalie Alyn Lind, Percy Hynes White, Coby Bell, Jamie Chung, Blair Redford i Emma Dumont
Comments are closed.