MENU

2 novembre, 2017 Comentaris tancats a ‘Halt and Catch Fire’: de la revolució tecnològica a la personal Visualitzacions: 1895 Sèries Fatima Deulofeu

Títol
Halt and Catch Fire

Creador
Christopher Cantwell, Christopher C. Rogers,

Actors
Lee Pace, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Scoot McNairy




És una sèrie en què no importa el final, només importa el que ens fa sentir mentre l’estem veient. Una història universal de personatges que busquen i persegueixen incansablement els seus somnis i que ens ensenya que la història també l’escriuen els perdedors.

Puntuació

9

‘Halt and Catch Fire’: de la revolució tecnològica a la personal

Fa quatre anys quatre grans personatges van entrar a les nostres vides sense fer massa remor. D’entrada només ens vàrem adonar de l’aparició del carismàtic Lee Pace donant vida al visionari Joe McMillan com a protagonista d’una nova sèrie de nom impossible i estètica impecable, però aviat McMillan va deixar de ser l’únic protagonista de la sèrie amb la irrupció de l’enfant terrible Cameron Howe, una especialista en software, que ja des de la primera escena es va postular, sense demanar permís, com la gran revelació de la sèrie i va llançar a la fama a la fins llavors desconeguda Mackenzie Davis que a partir d’aquell moment ja no ha deixat de treballar. Posteriorment, però sense tanta força (inicial) es van afegir a la festa el matrimoni format per Gordon i Donna Clarck, dos enginyers informàtics interpretats per Scoot McNairy i Kerry Bishé que acabarien de completar el quartet protagonista ja esmentat.

Halt and Catch Fire és la història de quatre perdedors, quatre genis oblidats que van intentar i ho van inventar tot, quatre visionaris que viuen amb la mirada posada al futur, quatre persones que no encaixen en la societat i que volen canviar el món, quatre perdedors que no deixaran de caure, fracassar, i tornar-ho a intentar, mai es rendiran, quatre genis que no entendran fins al cap de molts anys que els ordinadors no són l’important, sinó que només són el vehicle per aconseguir allò que és important.

La sèrie, que s’ha acomiadat aquests dies de la seva humil però entregada audiència ho ha fet amb una emocionant i excel·lent quarta i última temporada (que conté una de les més meravelloses i llargues escenes que vist en molt de temps en format de conversa telefònica) constata que més enllà de les fites informàtiques i els èxits o fracassos empresarials l’important rau en aquests quatre personatges i les seves relacions laborals o personals que els han anat connectant al llarg de tots aquests anys. A priori Halt and Catch Fire s’emmarca en la història de la revolució tecnològica dels anys 80 i 90 però el que realment ha fet és explorar i explicar la condició humana a través de la recerca i persecució dels somnis laborals, personals i emocionals.

Si bé al llarg de la primera temporada la trama de la sèrie gira al voltant del duet format per McMillan i Cameron Howe, a partir de la segona temporada la sèrie es re inventa ressetejant  les relacions que hi ha entre els personatges i passa a donar la major part del protagonisme a les dones del show. Amb Cameron Howe i Donna Clark al capdavant la sèrie, es produeix un re-enfocament que aconsegueix ampliar la perspectiva de gènere de la sèrie llançant-la directament al grau d’excel·lència que ja no ha abandonat fins al final.

Així doncs, i sempre en la meva opinió, Halt and Catch Fire passa a formar part d’un selecte grup de sèries més o menys actuals com The Good Wife, Mad Men, The Americans o fins i tot de la mateixa The Leftovers, que basen la seva força i la seva excepcionalitat (cada una des del seu àmbit) en una història universal, i què hi ha més universal que la història de la vida d’uns personatges que busquen i persegueixen incansablement els seus somnis, sabedors que el triomf està ple de fracassos, que hauran de renunciar a altres àmbits de la seva vida i sacrificar part de la seva felicitat immediata però sobretot sempre convençuts que tard o d’hora ho aconseguiran i finalment, només al final de tot, descobriran que res és més important que les persones amb qui comparteixes aquesta vida.

 

CONTROL+ALT+SAVE

Puntuacio

9

És una sèrie en què no importa el final, només importa el que ens fa sentir mentre l’estem veient. Una història universal de personatges que busquen i persegueixen incansablement els seus somnis i que ens ensenya que la història també l’escriuen els perdedors.

Títol
Halt and Catch Fire

Creador
Christopher Cantwell, Christopher C. Rogers,

Actors
Lee Pace, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Scoot McNairy




Comments are closed.