MENU

7 novembre, 2017 Comentaris tancats a ‘La Zona’ no està morta del tot Visualitzacions: 1818 Sèries Jep Soler

Títol
La Zona

Director
Jorge Sánchez-Cabezudo, Alberto Sánchez-Cabezudo

Actors
Eduard Fernández, Emma Suárez, Alexandra Jiménez, Tamar Novas, Álvaro Cervantes, Marina Salas, Sergio Peris-Mencheta, Juan Echanove, Manolo Solo, Inma Cuevas, Carlos Bardem, Luis Zahera, Alba Galocha
De que va La Zona? D’un poble ubicat a prop d’una central nuclear que va patir, tres anys enrere, una explosió que va matar a una part important de la població i va fer que haguessin d’emigrar els habitants de la zona afectada, anomenada la zona d’exclusió.

Puntuació

6

‘La Zona’ no està morta del tot

Acostumats a veure tots els productes televisius que se’ns ofereixen, els Bastards ens repartim les sèries per poder donar opinió de tot allò que es programa. M’ha tocat a mi fer una petita glosa sobre la nova sèrie de Movistar+, La Zona, interpretada per Eduard Fernández, Manolo Solo, Emma Suárez i Álvaro Cervantes, i creada pels germans Alberto i Jorge Sánchez-Cabezudo. Haig de reconèixer que al principi em feia força mandra posar-m’hi, hi ha tanta oferta que de vegades penses més en allò que et perds que no pas en el que mires. Vistos els dos primers capítols m’alegra haver pres aquesta decisió. Normalment la majoria de sèries aposten molt fort en el  primer capítol, per crear la més gran expectativa possible, posant tots els elements a la graella, i enganxar l’espectador. En aquest cas el primer capítol és bastant fluix, només serveix per presentar algun personatge i per mostrar una acurada posada en escena, excel·lent fotografia i bona gestió del ritme. Al segon capítol es manté aquesta qualitat i s’hi millora la trama, sobretot gràcies a dos personatges que ja s’intueixen importants: el policia vingut de la capital i el caçador furtiu (que desitjo tingui un llarg recorregut).

De què va La Zona? D’un poble situat a prop d’una central nuclear que va patir, tres anys enrere, una explosió que va matar una part important de la població i que va fer que haguessin d’emigrar els habitants de la zona afectada, anomenada zona d’exclusió, lloc central de tota la trama. Els protagonistes principals són: les víctimes que no cobren les indemnitzacions corresponents del govern i que volen tornar a viure amb normalitat (com els de Treme amb el Katrina); els cossos de policia, desbordats per la situació quan apareixen diversos casos d’assassinat; els militars que han de controlar al zona assegurada i segura, i uns personatges malalts que encara no sabem ben bé d’on surten i que són caçats literalment per un parell de caçarecompenses. No hi falten tampoc els polítics que manipulen la premsa per poder amagar els seus pecats, i també la corrupció policial. Emocionalment hi ha moments semblants a The Leftovers, amb la pèrdua, la cerca de la seguretat i la necessitat d’una explicació davant la catàstrofe.

Per ara continuarem endavant amb La Zona, perquè gaudim de grans interpretacions que fan creïble tot el que està passant i ens planteja una trama interessant i enigmàtica; a més, saben compaginar adequadament el drama i el misteri.  Potser la zona d’exclusió no està tant llunyana com ens fan pensar. Sort que van decidir situar la sèrie a Astúries i no prop de la central d’Ascó, perquè potser la realitat superaria la ficció.

Puntuacio

6

De que va La Zona? D’un poble ubicat a prop d’una central nuclear que va patir, tres anys enrere, una explosió que va matar a una part important de la població i va fer que haguessin d’emigrar els habitants de la zona afectada, anomenada la zona d’exclusió.

Títol
La Zona

Director
Jorge Sánchez-Cabezudo, Alberto Sánchez-Cabezudo

Actors
Eduard Fernández, Emma Suárez, Alexandra Jiménez, Tamar Novas, Álvaro Cervantes, Marina Salas, Sergio Peris-Mencheta, Juan Echanove, Manolo Solo, Inma Cuevas, Carlos Bardem, Luis Zahera, Alba Galocha
Comments are closed.