MENU

10 novembre, 2017 Comentaris (1) Visualitzacions: 2661 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol
Generation Iron 2

Director
Vlad Yudin

Actors
Kai Greene, Calum von Moger, Rich Piana i Iris Kyle
L’any 2013 es va estrenar Generation Iron amb molt bona crítica seguint els passos de bodybuilders professionals, amb la suau i fina veu en off de Mickey Rourke, i que competien pel Mr. Olympia del 2012. El documental era una picada d’ullet de Pumping Iron (1977), el docudrama clàssic de culturisme que tothom hauria de veure i que segueix la competició entre Arnold Schwarzenegger i Lou Ferringo, també …

Puntuació

6

‘Generation Iron 2’, músculs i monstres

L’any 2013 es va estrenar Generation Iron amb molt bona crítica seguint els passos de bodybuilders professionals, amb la suau i fina veu en off de Mickey Rourke, i que competien pel Mr. Olympia del 2012. El documental era una picada d’ullet de Pumping Iron (1977), el docudrama clàssic de culturisme que tothom hauria de veure i que segueix la competició entre Arnold Schwarzenegger i Lou Ferringo, també a la recerca del Mr. Olympia, en gimnasos i paratges ronyosos de la Venice Beach de Los Angeles dels setanta. Una joia.

Ara Generation Iron 2 pica més fort. Parla de la generació Instagram de bodybuilders, aquells que han de lluitar amb milers de competidors que es passen hores i hores als gimnasos i que acaben en el no res. Mass monsters els anomenen i alguns d’ells toquen els límits de la legalitat per entrar al podi de la fama amb el consum incontrolat d’esteroides. Aquest és precisament el cas de Rich Piana, bèstia d’un metre vuitanta-cinc amb intensos ulls blaus i una fama notable en el seu canal de YouTube en què parla de com ha aconseguit el somni de tenir els braços més grossos que el tronc mitjançant la ingesta de drogues de creixement dels músculs i l’aixecament diari de peses en sessions de cinc a set hores.

Al documental també hi apareix el guapo australià Calum von Moger de poc més de dos metres. En Calum vol ser actor, però ja veiem que només té aptituds per pujar i baixar ferros, què hi farem, o sigui que el seu futur a Hollywood no sembla gaire prometedor. Interessant també és el cas d’Iris Kyle, culturista femenina dedicada íntegrament a augmentar massa muscular. L’Iris es queixa que s’hagi deixat de banda el món del culturisme femení, del qual ella és la representant més destacada. Sembla un home, tot s’ha de dir, i el seu cos amorf és una de les coses més desagradables que potser veureu aquest any en pantalla.

Pels que no ho sabeu, el monstre Rich Piana va morir ara fa unes setmanes al lavabo de luxe de casa seva. La seva xicota se’l va trobar inconscient i en coma amb l’agulla de la xeringa plena d’esteroides al braç gegant de ferro. Una cosa és fer esport i una altra és rebentar-te el cos per convertir-te en un freak bastard del múscul. Però això és precisament el que demanen les xarxes, més i més fins a traspassar els límits de la normalitat del cos humà; una altra conseqüència del capitalisme de compra i venda.

Una pena.

Puntuacio

6

L’any 2013 es va estrenar Generation Iron amb molt bona crítica seguint els passos de bodybuilders professionals, amb la suau i fina veu en off de Mickey Rourke, i que competien pel Mr. Olympia del 2012. El documental era una picada d’ullet de Pumping Iron (1977), el docudrama clàssic de culturisme que tothom hauria de veure i que segueix la competició entre Arnold Schwarzenegger i Lou Ferringo, també …

Títol
Generation Iron 2

Director
Vlad Yudin

Actors
Kai Greene, Calum von Moger, Rich Piana i Iris Kyle
Un comentari a ‘Generation Iron 2’, músculs i monstres

  1. […] les xarxes socials, com el culturista Rich Piana, de qui vaig parlar fa uns dies en un article anterior, i els seus fans s’autoanomenen “Rio Rio Brothers“, com si tots fossin […]