MENU

13 novembre, 2017 Comentaris tancats a Morir cada dia salvatgement! Visualitzacions: 1766 Cinema Jep Soler

Títol
Happy Death Day

Director
Christopher Landon

Actors
Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken, Jason Bayle, Phi Vu, Donna Duplantier, GiGi Erneta
Happy Death Day és una pel·lícula d’humor amb un “slasher” amb cara de nen petit que agafa la premissa original de Groundhog Day (Atrapado en el tiempo)

Puntuació

6

Morir cada dia salvatgement!

La majoria dels tertulians que apareixen en els mitjans de comunicació repeteixen com un mantra la frase: “No es pot enganyar la gent, s’ha de dir la veritat.” I després ens adonem que tants caps tants barrets i la veritat va canviant de bàndol indiscriminadament. Happy Death Day no enganya ningú, en aquest sentit ens posarem tots d’acord, quan ens venen una pel·lícula d’humor amb un slasher amb cara de nen petit, agafant la premissa original de Groundhog Day (Atrapado en el tiempo), 1993.  Així, a priori, semblaria que ha de ser avorrida i sense sentit, però tot el contrari. No s’amaga del seu referent i segueix mimèticament el plantejament del film de Bill Murray, la protagonista (Tree) es desperta cada matí al mateix lloc, amb la mateixa música, es creua amb les mateixes persones cada dia i, a mesura que es va adaptant a les situacions quotidianes, l’ajuda a millorar com a persona. L’únic problema és que la noia és assassinada cada dia per un personatge que porta una màscara, ridícula, de la mascota de la universitat.

Happy Death Day està dirigida per Christopher Landon, guionista de Disturbia (2007) i les continuacions de Paranormal Activity i director de Zombie Camp (2015), una esbojarrada comèdia en la qual combinava allò tan nostàlgic d’un grup de nois que lluiten per salvar la humanitat amb l’univers zombi, sense deixar de banda l’humor i el gore. L’èxit de la pel·lícula rau en l’actriu principal, Jessica Rothe, que interpreta a la perfecció una noia universitària que només pensa en els plaers superficials de la vida per amagar el dolor generat per la mort de la seva mare. Al principi ens genera una animadversió tan gran que les dues primeres vegades que la maten no t’afecten; de fet, acabes pensant que s’ho mereix i tot. Sortosament, té l’oportunitat de canviar, tal com feia el periodista malhumorat durant el dia de la marmota. Encara que sembli que el més important és saber qui és l’assassí repetitiu de la Tree, aquest enigma acaba perdent rellevància, és més divertit i interessant saber com morirà cada nit i si canviarà la seva actitud davant la vida. El film no formarà part de l’Olimp dels millors de l’any i segurament no passarà a la història del cinema, però us puc assegurar que passareu una estona ben divertida, que viureu l’angoixa típica d’un film amb slasher i, quan s’acabi, pensareu que ha valgut la pena.

Puntuacio

6

Happy Death Day és una pel·lícula d’humor amb un “slasher” amb cara de nen petit que agafa la premissa original de Groundhog Day (Atrapado en el tiempo)

Títol
Happy Death Day

Director
Christopher Landon

Actors
Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews, Charles Aitken, Jason Bayle, Phi Vu, Donna Duplantier, GiGi Erneta
Comments are closed.