MENU

14 novembre, 2017 Comentaris (1) Visualitzacions: 2042 Cinema Jordi Camps

Títol
Thor Ragnarok

Director
Taika Waititi

Actors
Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Anthony Hopkins
Thor recluta un grapat de mercenaris de segona fila per vestir en una de les space opera més delirants per no dir lisèrgiques dels últims temps, només aptes per a fan boys amb carnet de soci Marvel vitalici tatuat al cor

Puntuació

4

‘Thor: Ragnarok’: la fi del món, cal que sigui lisèrgica?

A la mitologia nòrdica, Ragnarök (el destí dels déus) és la batalla de la fi del món. És a adir, l’aplicació pura i dura del 155 d’àmbit mundial. Tranquils, no tornarem a fer equivalències ni lectures polítiques del moment actual a casa nostra, que ja en tenim prou amb l’aigua que baixa, avui parlem de Thor i la seva nova adaptació cinematogràfica que oh, sorpresa, no aporta res de nou a l’univers marvelià. Perquè com bé sabeu tan bé com jo, Hollywood (que té la seu fiscal als EUA de Trump) continua sent més que mai la fàbrica de menjar processat menys innovadora del sector cinematogràfic i Thor: Ragnarok la seva botifarra més insípida de les que es fan i es desfan.

I si el personatge del Déu del Tro té certa gràcia en el conjunt de la colla pessigolla Avengers  (Vengadores, si preferiu la llengua vernàcula) resulta un pal de tio quan protagonitza una aventura com a protagonista. Per si sol? Doncs no, a banda de comptar novament amb el seu germà bastard Loki en aquesta entrega, Thor recluta un grapat de mercenaris de segona fila per vestir una de les space opera més delirants per no dir lisèrgiques dels últims temps, només aptes per a fan boys amb carnet de soci Marvel vitalici tatuat al cor. Que n’hi ha, us conec i sé on viviu!

Quin despropòsit i quin avorriment. Tot allò que hem vist a The Avengers hi és i a Guardians de la Galàxia també; els ingredients principals de les quals els ha combinat el mestre cocteler Taika Waititi per servir-nos una simfonia wagneriana amb molt de glam i un xic de heavy dels vuitanta. I el resultat és una sangria de xiringuito de mala mort que només un guiri disposat a emborratxar-se a mitja tarda estaria disposat a beure’s. Però un, encara que sigui bastard, no és burru. O sí, perquè mira que deixar-me a enredar per un tràiler que anunciava el combat del segle entre Thor i Hulk (encara la Masa, pels veterans del Vietnam com jo) que presagiava grans moments… Doncs sí, és el millor de les dues hores de metratge, però tampoc per tirar coets, que diguem.

Perquè a banda de la massa verda, tenim un Jeff Godblum de love parade, una gòtica Cate Blanchett gens seductora que ja és dir i una doble de la Rihanna que podria donar més de si com a Valkiria i… el ros guapo i tonto, la versió masculina del clixé que ja va explotar millor a la no menys patètica Els caçafantasmes.

Ara per a la Justice League, dels amics de DC Comics, que s’estrena divendres. I jo com no sóc tonto, hi aniré!

Puntuacio

4

Thor recluta un grapat de mercenaris de segona fila per vestir en una de les space opera més delirants per no dir lisèrgiques dels últims temps, només aptes per a fan boys amb carnet de soci Marvel vitalici tatuat al cor

Títol
Thor Ragnarok

Director
Taika Waititi

Actors
Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Anthony Hopkins
Un comentari a ‘Thor: Ragnarok’: la fi del món, cal que sigui lisèrgica?

  1. […] La incapacitat que ha tingut Disney de prendre riscos, de jugar-se-la. Marvel ho ha fet amb Thor: Ragnarok, Taika Waititi (2017) i com a mínim ha aconseguit que un personatge terriblment avorrit com Thor, […]