MENU

15 novembre, 2017 Comentaris (1) Visualitzacions: 2409 Sèries Lluís Simon

Títol
Stranger Things 2

Creador
The Duffer Brothers

Actors
Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Charlie Heaton, Natalia Dyer, Matthew Modine, Dacre Montgomery, Sean Astin, Paul Reiser, Linnea Berthelsen, Brett Gelman, Will Chase
Trobo que la trama és en general irregular però que els moments brillants són de traca i mocador, com l’homenatge a ‘Cuenta conmigo’ a les vies del tren

Puntuació

8

Stranger things 2

Curiós. Tots aquells que renegaven de ST a la primera temporada, ara troben que la segona és més bona. En canvi, els entusiastes de la primera hem pedut l’excitació virginal d’aquella descoberta. Però no ens enganyem, la qualitat i l’atracció han estat, igualment, memorables. És com Alien (un demogorgon) i Aliens (molts demogorgons). Tots dues són pel·lícules impressionants, però els que hi entenem d’això (pedanteria al poder, sempre) ens quedem amb la primera.

Alguns bastards va intentar prohibir o cremar (com a Farenheit 451) el meu dret a la nostàlgia dels 80 en l’esclat del fenomen ST, una meravella visual i narrativa sense cap més pretensió que rememorar aquells meravellosos anys de les BMX ara que ja no sabem ni tan sols anar en bicicleta. Era difícil allargar aquesta terra d’emocions, però els referents dels 80 són no només inescrutables, sinó infinits en una cultura pop que tenia tants colors com els cabells de Cindy Lauper.

Parlar de tots els episodis, ara no puc, no els tinc al cap, però em quedo en un moment premonitori per a qualsevol de vosaltres, maleïts lectors. És quan Jonathan descobreix al seu germà Will el significat real de la paraula freak, friki en el llenguatge mundà. No faràs mai res excepcional si ets una persona normal. Si creues, en canvi, la frontera de la vulgaritat i entres en la dimensió dels humans paranormals, llavors el terreny per a l’èxit (pot) estar adobat.

Ningú no és perfecte, ni tan sols els creadors de la sèrie ni el seu estret col·laborador Shawn Levy, director de la trilogia Noche en el museo -m’estalvio qualificatius-. A l’episodi Mad Max ni la protagonista ni la trama estan a l’altura del nom sagrat al qual fa referència. Només George Miller té el dret de cuixa sobre la saga. Ghostbusters, en canvi, fa honor al film original i veure Eleven disfressada com ET i fent un poltergesit amb la televisió segur que va posar la pell de gallina al mateix Spielberg.

Amb l’aparició del menut Dart entrem de ple en el sempre meravellós territori Gremlis o Critters. Ara bé, veure un “putu” hobbit fent-s’ho amb la Winona, amor platònic als meus 12, 13, 14, 15, 16, 17 i potser més anys i tot, fa mal. La Nancy, la trobo una pàmfila. Queda dit. Sempre és Eleven la que marca la diferència, sobretot quan fa de Carrie o usa la força en plan Darth Vader per aixecar un camió.

Els bitxos, que primer són uns gremlins i després uns aliens més o menys fastigosos, al final m’acaben carregant. Com l’amic JJ Abrams (una abraçada des d’aquí) a Super 8, els brothers en qüestió no saben com mantenir la tensió sense mostrar-los explícitament, a diferència de la primera temporada, en què el monstre no feia la seva aparició triomfal fins al darrer moment.

Trobo que la trama és en general irregular, però que els moments brillants són de traca i mocador, com l’homenatge a Cuenta conmigo a les vies del tren amb el personatge revelació, el pobre Steve, robant el protagonisme als marrecs de torn; la imitació de Jurassic Park que fa Hooper quan s’amaga dels bitxos; la mort de Sean Austin, calcada a una escena d’Aliens, i fins i tot la festa en plan Risky Business que munten els amics de l’Steve.

I un punt més per a la música. Més metal que mai gràcies a l’insofrible Billy, una caricatura de Rob Lowe a St. Elmo’s Fire. Scorpions, Mötley Crüe, Ratt, Hittman, Metallica, etc.

Hell yeah!

Puntuacio

8

Trobo que la trama és en general irregular però que els moments brillants són de traca i mocador, com l’homenatge a ‘Cuenta conmigo’ a les vies del tren

Títol
Stranger Things 2

Creador
The Duffer Brothers

Actors
Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Charlie Heaton, Natalia Dyer, Matthew Modine, Dacre Montgomery, Sean Astin, Paul Reiser, Linnea Berthelsen, Brett Gelman, Will Chase
Un comentari a Stranger things 2

  1. […] tenen bona acollida i força estan molt bé (The OA, Star Trek: Discovery, Lost in Space, Dark o Stranger Things, per posar-ne uns quants exemples), tot i que també té grans fracassos (Altered Carbon, Black […]