MENU

17 novembre, 2017 Comentaris tancats a ‘Electric Dreams’: en què somiava Philip K. Dick? Visualitzacions: 2199 Sèries Jordi Taulats

Títol
Philip K. Dick's Electric Dreams

Director
Julian Jarrold, David Farr, Tom Harper, Marc Munden, Jeffrey Reiner, Francesca Gregorini, Dee Rees, Peter Horton, Alan Taylor i Michael Dinner

Actors
Richard Madden, Timothy Spall, Rebecca Manley, Rudi Dharmalingham, Anna Paquin, Terrence Howard, Steve Buscemi, Sidse Babett Knudsen, Essie Davis, Bryan Cranston, Liam Cunningham, Vera Farmiga, Mel Rodriguez, Janelle Monáe, Juno Temple, Annalise Basso, Maura Tierney, Greg Kinnear, Mireille Enos...
‘Electric Dreams’ ens parla de drets humans, la nostàlgia, la pèrdua, la cobdícia, la culpa, l’amor… en definitiva, sobre allò que ens fa humans.

Puntuació

9

‘Electric Dreams’: en què somiava Philip K. Dick?

Admiro la gent que té una imaginació desbordant. Admiro aquells que del no res et creen un món fantàstic poblat d’orcs, trolls, gnoms, elfs, humans, mags i dracs. Admiro aquells que amb un simple llapis són capaços de dibuixar-te una dimensió alternativa a la teva on el sutge cobra vida, el cel està ple d’ocells de paper i no totes les bruixes són dolentes. Admiro aquells que són capaços de visionar no un, ni dos, ni tres, sinó milers de futurs possibles del nostre món.

En aquesta última categoria, per descomptat, no hi pot faltar un dels mestres, amb permís d’Asimov: Philip K. Dick. D’adaptacions al cinema d’aquest autor, n’hi ha un fotimer: Blade Runner (Ridley Scott, 1982); Total Recall (Paul Verhoeven, 1990); Confessions d’un barjo (Jérôme Boivin, 1992), Screamers (Christian Duguay, 1995); Impostor (Gary Fleder, 2001); Minority Report (Steven Spielberg, 2002); Paycheck (John Woo, 2003); A Scanner Darkly (Richard Linklater, 2006); Next (Lee Tamahori, 2007); Screamers: the Hunting (Sheldon Wilson, 2009); The Adjustment Bureau (George Nolfi, 2011); Total Recall (Len Wiseman, 2012); Radio Free Albemuth (John Alan Simon, 2014) i l’actual Blade Runner 2049 (Denis Villeneuve, 2017).

En el format televisiu també hi ha hagut adaptacions, però no tantes: Total Recall 2070 (Mario Azzopardi, 1999); Minority Report (Max Borenstein, 2015) i The Man in the High Castle (Frank Spotnitz, 2015). Ara en podem afegir una altra a aquesta llista: Philip K. Dick’s Electric Dreams.

Electric Dreams és una sèrie antològica, és a dir, d’aquell grup de sèries en què els capítols no tenen cap relació entre ells (per entendre’ns, al més pur estil Black Mirror). Els 10 capítols de què consta aquesta primera temporada estan basats en relats curts de l’autor americà i estan dirigits i interpretats per gent diferet. Així trobem directors com Julian JarroldDavid FarrFrancesca GregoriniMarc Munden, entre d’altres, i actors de la reputació de Richard Madden, Geraldine ChaplinTimothy Spall, Steve Buscemi, Anna PaquinTerrence Howard, Bryan Cranston, Vera FarmigaMireille Enos, entre d’altres.

A Electric Dreams trobarem històries de tot tipus. Els productors de la sèrie, Ronald D. Moore (Outlander), Michael Dinner (Sneaky Pete) i el mateix Bryan Cranston, fan ús d’androides, alienígenes, telèpates, policies del futur, assassins… per explicar històries sobre els drets humans, la nostàlgia, la pèrdua, la cobdícia, la culpa, l’amor… en definitiva, sobre allò que ens fa humans.

Electric Dreams és una sèrie que heu de veure si, com un servidor, sou fans de la millor ciència-ficció. Una sèrie que, per la seva qualitat, ben bé se’n podrien dir pel·lícules.

Puntuacio

9

‘Electric Dreams’ ens parla de drets humans, la nostàlgia, la pèrdua, la cobdícia, la culpa, l’amor… en definitiva, sobre allò que ens fa humans.

Títol
Philip K. Dick's Electric Dreams

Director
Julian Jarrold, David Farr, Tom Harper, Marc Munden, Jeffrey Reiner, Francesca Gregorini, Dee Rees, Peter Horton, Alan Taylor i Michael Dinner

Actors
Richard Madden, Timothy Spall, Rebecca Manley, Rudi Dharmalingham, Anna Paquin, Terrence Howard, Steve Buscemi, Sidse Babett Knudsen, Essie Davis, Bryan Cranston, Liam Cunningham, Vera Farmiga, Mel Rodriguez, Janelle Monáe, Juno Temple, Annalise Basso, Maura Tierney, Greg Kinnear, Mireille Enos...
Comments are closed.