MENU

21 novembre, 2017 Comentaris tancats a ‘The Babysitter’, vull ser sempre adolescent! Visualitzacions: 1576 Cinema Jep Soler

Títol
The Babysitter

Director
McG

Actors
Judah Lewis, Samara Weaving, Leslie Bibb, Bella Thorne, Robbie Amell, Hana Mae Lee, Emily Alyn Lind, Andrew Bachelor, Doug Haley, Chris Wylde, Samuel Gilbert, Jean Claude Leuyer, Jonathan Bray, Miles J. Harvey, Frederick Keeve, Zachary Alexander Rice, Mark Mammone, Ken Marino, Doc Duhame, Carl McDowell, Jimmy Warden, Ron Funches
Bones dosis d’acció, personatges d’allò mes esperpèntics, bones estones d’humor i un final a l’alçada. Que més voleu?.

Puntuació

5.5

‘The Babysitter’, vull ser sempre adolescent!

Us proposo que fem un cop d’estat a la nostàlgia, si més no momentàniament, per poder parlar de The Babysitter, un film de Netflix dirigit per McG (Els àngels de Charlie, Terminator: Salvation). Aquesta pel·lícula d’entreteniment aposta per un model clàssic de sèrie B amb el sexe i la sang com a eixos vertebradors de la història. Aquests clàssics, tal com deia dissabte de Fires el gran Quim Casas en una xerrada al Museu del Cinema de Girona en el marc de l’Acocollona’t , no ens expliquen el perquè de les accions dels psicòpates protagonistes, no interessa la motivació, sinó que només importa el desenllaç, la crueltat de les seves accions. I en això ens fixarem quan gaudim d’aquesta pel·lícula, que barreja, i seran els únics referents que anomenaré, Solo en Casa, Game Over, American Psycho, Porky’s i sang, molta sang.

The Babysitter explica una història ben senzilla: un nen que pateix assetjament a l’escola, té por de la majoria de coses que l’envolten i, tot i la seva edat, uns dotze anys, encara té una cangur quan els pares el deixen sol. Una nit, encuriosit pel que deu fer la seva cuidadora durant la nit, descobreix que és una assassina i que vol fer un ritual satànic a casa seva. A partir d’aquí, la colla d’ella comença a perseguir-lo i s’inicia l’acció i la lluita del nen per vèncer les pors del passat per sobreviure. Bones dosis d’acció, personatges d’allò mes esperpèntics, bones estones d’humor i un final a l’altura. Què més voleu? Us havia parlat que hi apareixia la part sexual, i ho fa d’una manera explícita al principi del film, però des de la mirada d’un nen de dotze anys que s’enamora de la seva cangur, que segueix l’estereotip estètic sexual de l’època que vivim.

Molts de vosaltres no sereu capaços de mirar la pel·lícula sense desconnectar el processador de dades de films de terror que teniu instal·lat i que utilitzeu massa sovint, sobretot quan mireu Stranger Things. Si féssiu l’esforç d’oblidar el que sabeu i tornéssiu a la pubertat gaudiríeu de valent de The Babysitter. Però, com que molts no ho podreu fer, us semblarà un film buit i sense interès, tot i que fa l’esforç per criticar les relacions adultes des d’una òptica dura i àcida. La relació dels pares del protagonista mostra una visió, quasi real, del que és la vida adulta, i això encara fa valorar més la visió que en tenen de l’amor els infants i adolescents. Si us plau, no perdeu aquesta mirada infantilojuvenil mai, si us plau.

Puntuacio

5.5

Bones dosis d’acció, personatges d’allò mes esperpèntics, bones estones d’humor i un final a l’alçada. Que més voleu?.

Títol
The Babysitter

Director
McG

Actors
Judah Lewis, Samara Weaving, Leslie Bibb, Bella Thorne, Robbie Amell, Hana Mae Lee, Emily Alyn Lind, Andrew Bachelor, Doug Haley, Chris Wylde, Samuel Gilbert, Jean Claude Leuyer, Jonathan Bray, Miles J. Harvey, Frederick Keeve, Zachary Alexander Rice, Mark Mammone, Ken Marino, Doc Duhame, Carl McDowell, Jimmy Warden, Ron Funches
Comments are closed.