MENU

22 novembre, 2017 Comentaris tancats a Els nous pilots d’Amazon Visualitzacions: 1787 Sèries Jordi Taulats

Títol
Sea Oak

Creador
George Saunders

Actors
Jack Quaid, Jane Levy, Rae Gray i James Van Der Beek
El passat 10 de novembre Amazon va posar a disposició dels seus abonats premium tres pilots. Aquí en teniu les meves impressions

Puntuació

8/7/5

Els nous pilots d’Amazon

Com ja sabeu (i si no, us ho explico ara mateix), Amazon té un sistema particular d’encarregar sèries: encarrega un capítol pilot i, després que els usuaris el vegin i el votin, i veient què se’n diu a les xarxes socials, n’encarrega la temporada sencera, tot i que això sembla que s’ho salten a l’hora d’apostar per l’adaptació d’El Senyor dels Anells.

El 10 de novembre passat Amazon va posar a disposició dels seus abonats premium tres pilots. Aquí en teniu les meves impressions:

Sea Oak: Glenn Close, la mort et queda tan bé!

Sea Oak és una comèdia basada en un conte de George Sanders i que la companyia Amazon ha definit com una barreja entre drama zombi i comèdia de revenges familiars. La tia Bernie (Glenn Close, Damages) i els seus tres nebots viuen a Sea Oak, un complex d’habitatges de protecció oficial de baix cost en un barri perifèric força perillós. Bernie és submisa, soltera i sense fills, i, als seus més de 60 anys, s’encarrega de mantenir els seus nebots, un noi gairebé stripper i dues nebodes del tot irresponsables i amb un fill cadascuna. Després que algú entri a casa seva, Bernie mor d’un infart, però impulsada per la insatisfacció de la vida que ha portat, torna plena de vida i d’ira, decidida a aconseguir la vida que mai va tenir.

Acompanyen Close Jack Quaid (Vinyl) com a nebot perdedor, que li falta poc per ser stripper i que veu com l’amor de la seva vida ha triomfat a la televisió, i Jane Levy (No respires, 2016) i Rae Gray (Fear the Walking Dead) en el paper de les dues nebodes del tot irresponsables, incapaces de preocupar-se per res i enganxades tot el dia a la televisió.

L’episodi pilot de Sea Oak és àgil, ràpid i, sobretot, carregat d’humor negre del que m’agrada. L’escena de Bernie, ja de tornada de la tomba, deixant clar quines seran ara les seves prioritats, és de traca i mocador, un monòleg en què Glenn Close brilla i que, per si sol, ja fa que valgui la pena veure aquest capítol.

Love You More: una gran dona amb un gran cor.

Love You More és una comèdia escrita per i per a l’humorista Bridget Everett. Els primers minuts ens presenta una Keren (Bridger Everett) asseguda a la barra d’un bar en una nit de cites. Quan s’acaba la nit, i després de declinar una oferta de coprofília, acaba al llit amb un negre que fa 1,50 i que fa bons els tòpic sobre els negres.

El problema del pilot és que ens mostra una sèrie a dues bandes: el primer, la vida personal de Karen, una vida de sexe amb desconeguts, amb una companya de pis que sembla sortida de Las chicas de oro, i que el seu amor pel chardonnay l’ha dut a prendre massa decisions equivocades pel que fa als homes. El segon front, i que contraresta totalment el primer, és la seva vida professional: la Karen treballa com a consellera en una llar per a persones amb discapacitat intel·lectual (tots els actors tenen síndrome de Down). Aquest amor que professa als habitants de la casa i a la seva companya de pis, xoca frontalment amb l’estil de vida personal que porta, i això és el que em fa dubtar de la sèrie, el fet de que no s’aposti per l’un o l’altre.

L’humor de Love You More no és per a tothom. El director, Bobcat Goldthwait (Those Who Can’t), sap navegar molt bé entre la línia que separa l’humor de l’absurd, fins i tot en el número musical sobre els pits, i tampoc es vol recrear en la pena o la condescendència pel que fa als actors amb síndrome de Down.

The Climb: el nou somni americà.

Dels tres pilots emesos per Amazon, The Climb és el que em va agradar menys. Una sèrie de negres, per a negres i feta per negres, que no es diferencia de les altres sèries de negres i per a negres.

Creada i protagonitzada per Diarra Kilpatrick (American Koko), The Climb vol ser una comèdia sobre el somni americà. Situada a Detroit, segueix una assistent d’oficina que, juntament amb la seva millor amiga, ha de fer el pas d’adolescent a adulta i, que de de totes totes es vol ser famosa a internet al més pur estil Kardashian, en contra de l’opinió de la seva madrastra.

The Climb juga amb aquest humor dels negres americans que aquí no té el mateix ganxo, o almenys no per mi. A més, barreja unes escenes de fantasia sense solta ni volta. Una comèdia sense gaire humor.

Puntuacio

8/7/5

El passat 10 de novembre Amazon va posar a disposició dels seus abonats premium tres pilots. Aquí en teniu les meves impressions

Títol
Sea Oak

Creador
George Saunders

Actors
Jack Quaid, Jane Levy, Rae Gray i James Van Der Beek
Comments are closed.