MENU

3 gener, 2018 Comentaris tancats a Guia bastarda per anar al cinema, o com fer una altra llista de pel·lícules per a aquest 2018 Visualitzacions: 1661 Cinema Jordi Dorca

Títol
Totes les que se'ns han acudit i ens agraden.

Director
Tots

Actors
Molts
Us fem un avanç de les estrenes més esperades pels bastards que podrem veure als cinemes de gener fins a juny

Guia bastarda per anar al cinema, o com fer una altra llista de pel·lícules per a aquest 2018

Nota de l’autor: voldria advertir que el que llegiran a continuació és només una llista de pel·lícules que a aquest individu que ara mateix està escrivint li han semblat interessants, de fet és un propòsit d’any nou, que els “bastards majors” tenen a bé de publicar-me. Si a vostès (senyores i senyors meus) els serveix de modesta guia per planificar-se les seves tardes, vespres o nits de cinema, servidor bastard es donarà per satisfet; si no, no pateixin, que no ens ofendrem.

Gener:

Començar l’any cinematogràfic amb Todd Haynes és poc bastard, però també és veritat que és difícilment millorable, la seva darrera pel·lícula Carol va despertar aplaudiments generalitzats i molt merescuts, ara amb Wonderstruck (El Museo de las maravillas) el director canvia de registre i ens explica la història de Ben i Rose, dos nens de dues èpoques diferents, que desitgen en secret que les seves vides siguin diferents. “Carolistes” i no tant, atents, que la pel·lícula promet. El mateix dia s’estrena Molly’s Game, el debut en la direcció cinematogràfica del creador de The West Wing i The Newsroom Aaron Sorkin, un creador i guionista reconegut que ara haurà de demostrar les seves habilitats com a director de cinema, expectatives altes i confiança en Sorkin. Totes dues arriben el dia 5 de gener, regals de Reis.

El 12 i el 19 de gener arriben dos biopics interessants: El instante más oscuro (Darkest Hour) de Joe Wright amb Gary Oldman com a Wiston Churchill i El joven Karl Marx de Raoul Peck, aquests biopics serviran per aplanar el terreny per a la ja batejada com la nova All the president’s men, parlem de The post (Los archivos del Pentágono) (19 de gener) dirigida per Spielberg i que explica l’encobriment massiu de secrets per part del govern que va destapar el Washington Post l’any 1971.

A banda de El extranjero (12 de gener), pel·lícula protagonitzada per Jackie Chan, i El pasajero (The Commuter) (26 de gener), del català Jaume Collet Serra, ens la juguem i declarem imperdible la “dramèdia” Tres anuncios en las afueras (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) de Martin McDonagh amb Peter Dinklage, Abbie Cornish, Woody Harrelson i Frances McDormand. Aquesta la podreu veure a partir del 12 de gener.

Febrer: 

El mes de febrer és més de tòtems, el 2 arriba El hilo invisible de Paul Thomas Anderson, el dia 9 Clint Eastwood amb 15.17 Tren a París i el 23 arriba Todo el dinero del mundo de Ridley Scott, una pel·lícula de la qual s’han suprimit totes les escenes a on apareixia Kevin Spacey arran de la seva vinculació a,mb casos d’assetjament sexual.

També volem destacar el thriller judicial Roman J. Israel, Esq de Dan Gilroy amb Denzel Washingtoon (9 de febrer); el retorn de Guillermo del Toro amb La forma del agua (16 de febrer); Santiago Segura més enllà de Torrente a Sin rodeos (23 de febrer), el darrer film de Daniel Calparsoro El aviso que també s’estrena el 23, Thelma de Joachim Trier la gran triomfadora del darrer Festival de Sitges (12 de febrer) i l’ovacionada a Canes The Florida Project de Sean Baker (9 de febrer).

Març:

El 2 de març s’estrena Foxtrot, una pel·lícula israeliana amb el conflicte jueu i palestí de fons. Ha estat dirigida per Samuel Maoz i va ser guanyadora del premi del jurat al Festival de Venècia. El mateix dia arriba la pel·lícula sobre un grup d’elit de bombers americans Héroes en el infierno (Only the Brave) de Joseph Kosinski; el dia 16 de març arriba el biopic sobre Maria Magdalena dirigit per Garth Davis, i si el tema religiós no us interessa el mateix dia arriba a les sales Tomb Raider (Roar Uthaug). El 23 de març torna Polanski amb la seva darrera cinta Basada en hechos reales. No ens volem oblidar de Pacific Rim: Insurreción de Steven S. DeKnight (23 de març) ni del film de ciència-ficció Ready Player One d’Ernest Cline i Steven Spielberg (28 d’abril).

Abril:

James McAvoy i Alicia Vikander protagonitzen la darrera pel·lícula de Wim Wenders, Inmersión (Submergence) (4 d’abril), una cinta amb una història d’amor amb el terrorisme i l’espionatge com a teló de fons. Laurent Cantet torna el 20 d’abril amb El taller de escritura (L’atelier), una pel·lícula a l’estela de la seva anterior i aclamada La Clase.

Bill Murray, Jeff Goldblum, Edward Norton, Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Tilda Swinton Frances McDormand i Yoko Ono són algunes de les veus dels protagonistes de l’eperada Isla de Perros (Isle of Dogs) del genial Wes Anderson. Una aposta segura que arribarà el 20 d’abril.

Aquest serà també el mes dels superherois amb X-Men: Los nuevos mutantes (Josh Boone) (13 d’abril) i Vengadores Infinity War (27 d’abril) d’Anthony i Joe Russo, i tot i no ser superherois, el duel Borg vs McEnroe de Janus Metz pot arribar a assemblar-s’hi.

Maig:

El mes de maig arriba una nova “historieta” Star Wars per fer més suportable l’espera, en aquest cas es tracta de Solo: A Star Wars Story dirigida per Ron Howard i de la qual ja m’aventuro a preveure que serà àmpliament criticada per alguns cercles massa puristes. Per cert, la protagonitzaran Donald Glover, Emilia Clarke, Alden Ehrenreich i Woody Harrelson i la podreu veure a les sales el dia 25 de maig.

Juny:

I acabem amb un juny mogudet amb una que segur en agradrà, Deadpool 2 de David Leitch; una altra que no sabem si ens decebrà, Jurassic World: El reino caído de J.A. Bayona (6 de juny); un spin off que ens fa més por que gràcia, Ocean’s 8, de Gary Ross (22 de juny), i la molt esperada pels bastards Sicario 2: Soldado, dirigida pel creador de Gomorra (la sèrie), Stefano Sollima, que arribarà el 29 de juny als cinemes.

Aquests són els meus propòsits des d’ara fins a l’estiu, els prometo que quan arribi la calor els faré una nova proposta per amagar-se de les inclemències estivals a la fosca d’una sala amb aire condicionat, però ja els avanço que a l’estiu arriba el remake de Scarface dels nostres germans preferits, els Coen, i qui si no?

Us fem un avanç de les estrenes més esperades pels bastards que podrem veure als cinemes de gener fins a juny

Títol
Totes les que se'ns han acudit i ens agraden.

Director
Tots

Actors
Molts
Comments are closed.