MENU

4 gener, 2018 Comentaris tancats a ‘Jumanji’ per a tots els públics Visualitzacions: 1497 Cinema Jep Soler

Títol
Jumanji, Bienvenidos a la jungla

Director
Jake Kasdan

Actors
Dwayne "The Rock" Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Alex Wolff, Madison Iseman, Nick Jonas, Rhys Darby, Marc Evan Jackson, Morgan Turner, Ser'Darius William Blain, Bobby Cannavale
Estructurada com si es tractés d’un videojoc dels noranta anirem passant pantalles amb els quatre protagonistes, uns adolescents que són castigats per diferents motius al institut i durant el càstig descobreixen el joc que els abduirà

Puntuació

6

‘Jumanji’ per a tots els públics

Carregats de crispetes i amb ganes de passar una bona estona vam entrar al cinema un bon grapat de persones, o alguna cosa semblant. En una àrea de poc més de quatre metres quadrats, s’hi van reunir tres generacions, jo era el més gran; al meu costat, un jove, i a darrere, un grapat de nenes. Aquest grup heterogeni de sis persones vam riure i gaudir d’un film d’acció creat per això, perquè cada generació hi trobi el seu espai de complicitat. Cal recordar que el film original de Jumanji és de l’any 1995, dirigit per Joe Johnston que després dirigiria la tercera part de Jurassic Park (2001) i Captain America (2011), per exemple. Tornem a la data d’estrena del film: 1995. Per tant, un servidor de vostès tenia l’edat del jove que estava assegut al meu costat, aquest l’havia vist a casa en DVD quan era un infant i les nenes del darrere, potser, no sabien ni que existia una primera versió. I tot i això tothom va riure i divertir-se. Quin és, doncs, el secret de Jumanji? Reinvertar-se i actualitzar-se.

Si ens posem a comparar les dues versions, hi trobarem diferències bastant importants, sobretot en la tensió i l’emoció del joc, ja que el del 1995 era un joc de taula que provocava una transformació dins la mateixa casa, i la convertia en una selva plena de lleons i altres animals que passejaven per la ciutat, i en la versió actual són els jugadors que es traslladen a la selva perillosa de la ma d’un joc d’ordinador. L’actual Jumanji (Jake Kasdan), amb Dwayne Johnson, Jack Black i Bobby Cannavale, supleix aquesta manca de misteri i d’acció amb humor i aventura. Deixa enrere aquella sensació de perill que existia a la versió original, que fins i tot et feia creure que algun dels protagonistes podria morir o desaparèixer, i ho compensa amb la capacitat de riure d’aspectes importants per a l’adolescència i la joventut, com ara el culte al cos i les xarxes socials, i aprofita per recordar els valors universals de l’amistat i l’ajuda.

Estructurada com si es tractés d’un videojoc dels noranta anirem passant pantalles amb els quatre protagonistes, uns adolescents que són castigats per diferents motius a l’institut i durant el càstig descobreixen el joc que els abduirà i els permetrà ser persones diferents de les que són en realitat. La noia popular serà un cartògraf grassonet i petit, el tímid empollón serà un heroi fort i atractiu, la noia rara serà una assassina atractiva i l’esportista alt i forçut perdrà altura i rapidesa. Tots quatre hauran de col·laborar i formar un bon equip de treball per poder escapar del joc. Una premissa semblant a la gran sèrie britànica Misfits, en aquell cas, però, els joves no tenien els poders antagònics a la seva personalitat sinó que se’ls hi augmentaven. Sigui com sigui, Jumanji és un bon film d’entreteniment per a les persones que només busquin això, entretenir-se i riure amb crispetes, o sense.

 

Puntuacio

6

Estructurada com si es tractés d’un videojoc dels noranta anirem passant pantalles amb els quatre protagonistes, uns adolescents que són castigats per diferents motius al institut i durant el càstig descobreixen el joc que els abduirà

Títol
Jumanji, Bienvenidos a la jungla

Director
Jake Kasdan

Actors
Dwayne "The Rock" Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Alex Wolff, Madison Iseman, Nick Jonas, Rhys Darby, Marc Evan Jackson, Morgan Turner, Ser'Darius William Blain, Bobby Cannavale
Comments are closed.