MENU

5 gener, 2018 Comentaris tancats a Si us voleu perdre aquestes sèries, vosaltres mateixos, nosaltres ja us hem avisat Visualitzacions: 2087 Sèries Jordi Dorca

Si us voleu perdre aquestes sèries, vosaltres mateixos, nosaltres ja us hem avisat

Cada vegada costa més recomanar sèries, i encara ho és més quan no has vist ni un minut del que vols recomanar, com és el cas de totes les que apareixen en aquest text. Però en fi, ens hi llancem de cap i us recomanem 10 sèries que intuïm que poden ocupar converses aquest 2018.

McMafia. Màfia multinacional.

BBC 1 i la cadena americana AMC arriben amb aquest thriller més que prometedor. McMafia és una història que connecta els criminals de tot el món: blanquejadors de Dubai amb delinqüents informàtics a l’Índia, líders del mercat negre a Zagreb amb traficants de Colòmbia, la màfia russa a Londres amb contrabandistes al desert. Un món on no hi ha cap obstacle per fer negocis. La sèrie és una adaptació del llibre El crimen sin fronteras, de Misha Glenny, i està protagonitzada per James Norton (Happy Valley), David Strathairn (L’ultimàtum de Bourne), Aleksey Serebryakov (Leviatan), Faye Marsay (Joc de trons), Maria Shukshina (Brezhnev) i Juliet Rylance (Sinister).

The Assassination of Gianni Versace. Una història diferent per una altra entrega d’American Crime Story.

Després de l’èxit de la primera entrega, arriba una nova història de la saga, en aquest cas centrada en l’assassinat del dissenyador italià de moda Gianni Versace fora de la seva mansió a Miami el juliol del 1997. Ryan Murphy, creador d’aquesta franquícia criminal, continua al capdavant de la sèrie. El repartiment l’encapçalen Edgar Ramírez, que interpretarà el popular dissenyador, Ricky Martin serà el seu soci, Penélope Cruz encarnarà la seva germana Donatella Versace, mentre que Darren Criss serà l’assassí. La sèrie s’estrenarà el 17 de gener a FX. Esperem que Netflix la pengi completa unes quantes setmanes després, tal com va fer amb la primera entrega de la saga.

The Ballad of Buster Scruggs. Els grans germans del cinema per fi s’atreveixen amb una sèrie.

Els germans Coen arriben per fi a la ficció televisiva, ho faran a Netflix amb La balada de Buster Scruggs. Un western antològic de sis capítols. Cada un d’aquests capítols se centrarà en diferents històries i personatges: un vaquer cantant, un vagabund, un actor ambulant, un buscador d’or, un cap d’estació i, finalment, els viatgers d’una diligència.

Per la transcendència dels creadors i pel gènere al qual pertany, la sèrie ha despertat molt d’interès i una gran expectativa. De moment no tenim data d’estrena. Esperem que aviat podrem avançar-ne alguna cosa més.

Heridas abiertas. Gillian Flynn adaptada pel creador de Big Little Lies.

Jean-Marc Vallé (Big Little Lies) torna amb una sèrie en què el misteri, les sol·licituds i les atmosferes enrarides seran protagonistes. Aquesta sèrie és una adaptació del llibre homònim de Gillian Flynn. La sèrie de vuit episodis explica la història de la periodista Camile Preaker, que torna a la seva petita ciutat natal per cobrir la notícia dels assassinats de dos joves preadolescents. Mentre mira de recompondre el puzle psicològic del seu passat, descobreix que s’identifica amb les víctimes molt més del que sospitava. Amy Adams encapçala el repartiment, al costat de Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Elizabeth Perkins i Matt Craven. Aquesta sèrie s’emetrà per HBO.

Maniac. Humor negre amb Emma Stone.

El guionista Patrick Somerville, Cary Fukunaga, el director de la primera temporada de True Detective, i Emma Stone s’uneixen a Jonah Hill i Justin Theraux (The Leftovers) per crear aquesta sèrie d’humor negre que promet ser una de les grans sèries que Netflix ens oferirà aquest 2018. La trama es manté en un gran secretisme, tot i que ja en sabem uns quants detalls; el primer, que la sèrie és un remake d’una sèrie noruega i el segon, que la protagonista és una pacient d’un psiquiàtric que viu en un món imaginari per evadir-se de la realitat.

Mosaic: Soderbergh i tria la teva aventura.

Amb Sharon Stone i Garrett Hedlund com a protagonistes, Steven Soderbergh ens presenta aquesta sèrie trencadora, Mosaic. Es tracta d’una minisèrie que es basa en el format dels llibres Tria la teva aventura. Per això s’han anat rodant multitud d’opcions en funció del punt de vista de l’escena perquè els espectadors puguin crear la seva pròpia versió de la història a través d’una aplicació mòbil. Per saber més del funcionament haurem d’esperar fins al 22 de gener, data de l’estrena a HBO. Per cert, l’aplicació mòbil ja està disponible.

The Chi: una proposta atrevida de Lena White, guionista de Masters of None.

The Chi segueix diversos personatges que viuen a la part sud de Chicago. Brandon és un jove que somia obrir el seu propi restaurant algun dia, però no sap si podrà arribar a complir el somni perquè és l’oposat a la responsabilitat que té amb la seva mare i el seu germà adolescent. D’altra banda, la Jada és una infermera i és mare soltera d’un fill imprudent però encantador, l’Emmett, un noi irresponsable que descobreix que serà pare. La sèrie és de la cadena Showtime i la creadora és Lena Waithe, guanyadora de l’Emmy al millor guió per Masters of None.

The Alienist: una  història de suspens a finals del XIX.

The Alienist es basa en la novel·la homònima de Caleb Carr amb una història que ens situa al 1896 i té com a trama principal una sèrie d’atroços assassinats a homes de companyia. Daniel Brühl, Luke Evans i Dakota Fanning són els protagonistes d’aquest drama de suspens psicològic. La sèrie ha estat produïda pel canal TNT.

La peste: la gran aposta de Movistar.

Movistar Plus aposta fort amb aquest meitat thriller meitat novel·la històrica dirigit i creat per Alberto Rodríguez (Grupo 7, La isla mínima). La sèrie se situa a la segona meitat el segle XVI a la riquíssima Sevilla, en aquell temps porta d’accés del comerç amb Amèrica. Enmig d’un brot de pesta, diversos membres destacats de la societat sevillana apareixen assassinats. Mateo, condemnat per la Inquisició, ha de resoldre aquesta sèrie de crims diabòlics per aconseguir el perdó i així salvar la vida. La sèrie la protagonitzen Pablo Molinero, Paco León i Patricia López Arnáiz. L’estrena serà el 12 de gener vinent.

Here and Now: torna el creador de Six Feet Under

Alan Ball mereix tot el nostre respecte, algú que ha creat Six Feet Under (A dos metros bajo tierra) i ha escrit el guió d’American Beauty, pel·lícula per la qual va guanyar l’Oscar, ens mereix tot el respecte. Ara Ball torna amb Here and Now, una dramèdia protagonitzada per una família multiracial formada per espòs, esposa, tres fills adoptats de Somàlia, Vietnam i Colòmbia i un fill biològic. El repartiment l’encapçalen Holly Hunter i Tim Robbins, i es podrà veure a HBO.

Comments are closed.