MENU

15 gener, 2018 Comentaris tancats a ‘Black Mirror 4×04: Hang the DJ’ Visualitzacions: 1933 Black Mirror T4, Sèries Víctor Gonzàlez

Títol
Hang the DJ

Director
Tim Van Patten

Actors
Georgina Campbell, Joe Cole, George Blagden, Gwyneth Keyworth, Gina Bramhill i Jessie Cave
Directament relacionada amb l’episodi ‘The Entire History of You’, on les noves tecnologies podien esborrar parts de la memòria negativa de la persona, ‘Hang the DJ’ és un acte de rebel·lia contra l’Homo Digitalis

Puntuació

8

‘Black Mirror 4×04: Hang the DJ’

Charlie Brooker és un fan de la música dels 80 fins al punt que l’escoltem i la sentim dins nostre en cada un dels episodis de Black Mirror que ens presenta.

A Hang the DJ el director pren com a referència la lletra repetitiva de la cançó Panic dels Smiths de Patrick Morrissey i Johnny Marr:

On the Leeds sidestreets that you slip down
The provincial towns you jog round
Hang the DJ, hang the DJ, hang the DJ
Hang the DJ, hang the DJ, hang the DJ
Hang the DJ, hang the DJ, hang the DJ

La cançó parla d’assassinar un discjòquei conegut de Leeds, que punxava cançons ridícules que no estaven lligades a la realitat del país, al·legoria de com les relacions no estan lligades a un sistema controlat pels algoritmes. Charlie Brooker ens avisa: les aplicacions de cites com OKCupid, Tinder o Grindr estan controlant les nostres aventures sexuals. Ens pensem que podem interaccionar amb qui vulguem i bloquejar els que no ens interessen, però la crua realitat és que lentament són els algoritmes del mercat sexual els que ens porten a l’addicció de les relacions.

Mou el dit a l’esquerra, ara mou-lo cap a la dreta, escull el que t’agrada, intercanvia-hi missatges, prepara la cita, acaba al llit o no, acomiada-te’n, torna a començar. Charlie Brooker hi afegeix la distòpia d’un temps limitat en les trobades interpersonals. Ara les apps de relacions ens dicten quant de temps tenim per estar amb la persona escollida. Tres hores, dues setmanes, cinc anys. Després hem de seguir amb el joc, ja que ens vigilen i no podem saltar-nos les regles.

Directament relacionada amb l’episodi de la primera temporada de Black Mirror, The Entire History of You, en què les noves tecnologies podien esborrar parts de la memòria negativa de la persona, Hang the DJ és un acte de rebel·lia contra l’Homo digitalis i la seva falsa percepció del que significa ser feliç. Ens avisa de la perillositat de la conquesta de les grans corporacions tecnològiques del sucós terreny de la sexualitat i dona una bufetada directa a l’esclavisme de la pantalla.

Charlie Brooker s’avança uns anys al malson que estem patint. Sí, el malson. Però, irònicament, a alguns ens agrada.

Puntuacio

8

Directament relacionada amb l’episodi ‘The Entire History of You’, on les noves tecnologies podien esborrar parts de la memòria negativa de la persona, ‘Hang the DJ’ és un acte de rebel·lia contra l’Homo Digitalis

Títol
Hang the DJ

Director
Tim Van Patten

Actors
Georgina Campbell, Joe Cole, George Blagden, Gwyneth Keyworth, Gina Bramhill i Jessie Cave
Comments are closed.