MENU

18 gener, 2018 Comentaris tancats a Frances McDormand, una mare coratge a ‘Tres anuncios en las afueras’ Visualitzacions: 1680 Cinema Jordi Taulats

Títol
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Director
Martin McDonagh

Actors
Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, John Hawkes, Abbie Cornish i Caleb Landry Jones
‘Tres anuncios en las afueras’ és una meravella de pel·lícula, guió i interpretacions.

Puntuació

9

Frances McDormand, una mare coratge a ‘Tres anuncios en las afueras’

Martin McDonagh, fins a la pel·lícula que avui ens ocupa, ha dirigit Amagats a Bruges (In Bruges, 2008, i no, no és un documental sobre el president Carles Puigdemont i els exiliats) i Set psicòpates (Seven Psychopaths, 2012, i no, no és un documental sobre el G7). Aquests dos films et feien passar una bona estona, però et feia la sensació que hi faltava alguna cosa més. Fins avui.

Tres anuncios en las afueras (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, 2017) és una meravella de pel·lícula, guió i interpretacions. Anem a pams.

Pel·lícula: Mildred Hayes decideix llogar l’espai de tres tanques publicitàries als afores del poble, Ebbing, per tal de reclamar al cap de policia Willoughby la resolució d’una vegada per totes del cas de la seva filla, una adolescent que va ser raptada, violada i assassinada. L’anunci en contra de la passivitat de la policia deriva en una lluita entre Hayes i diversos personatges del poble, ja que el cap de policia és molt apreciat pels habitants d’Ebbing. Tota aquesta lluita derivarà en situacions que passen de la comèdia més negra al drama més profund, tot lligat magistralment gràcies a un guió i uns personatges perfilats al mil·límetre.

Guió: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri està escrita i dirigida per Martin McDonagh talment com si fos un western i, per tal de situar-vos en l’estil, us diré que si al final haguessin sortit els germans Coen com a responsables del guió no m’hauria estranyat gens ni mica. Tres anuncios en las afueras és una comèdia negra amanida amb un humor àcid i embolcallada amb un drama profund, narrada intel·ligentment i amb diàlegs punyents. Tot i que l’humor es destil·la de bon començament, la mort i el suïcidi hi són molt presents, creixent a mesura que la història es va desenvolupant i va evolucionant.

Interpretacions: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri no seria res sense els tres personatges protagonistes. Mildred Hayes, interpretada magistralment per Frances McDormand, dona vida a la mare que busca venjança, disposada a infringir els drets civils, si calgués, per tal de trobar els responsables de la mort de la seva filla. De caràcter fort, Hayes/McDormand porten el pes de la història. El paper que fa McDormand està a l’altura de l’altre personatge seu magistral, la policia Marge Gunderson de Fargo (la pel·li, no la sèrie). Woody Harrelson interpreta el xèrif Bill Willoughby, en el punt de mira de Hayes. Harrelson encarna un policia que ha fet tot el que ha pogut per atrapar els assassins, però la falta de pistes li han impedit poder-ho fer. A més, no només se sent pressionat per Hayes, sinó també per la malaltia que pateix. Per acabar, Sam Rockwell dona vida a l’agent Dixon, un agressiu policia racista i lector de còmics a temps parcial. El personatge que crea Rockwell és dels que més evolucionen en la pel·lícula i dels millors de la seva carrera.

Tres anuncios en las afueras és, doncs, una pel·lícula que segur que serà a les votacions bastardes del 2018. I, si no, imprimeixo aquest article i me’l menjo!

Puntuacio

9

‘Tres anuncios en las afueras’ és una meravella de pel·lícula, guió i interpretacions.

Títol
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Director
Martin McDonagh

Actors
Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, John Hawkes, Abbie Cornish i Caleb Landry Jones
Comments are closed.