MENU

23 gener, 2018 Comentaris tancats a ‘El gran showman’ té un nom: Hugh Jackman Visualitzacions: 1909 Cinema Jordi Camps

Títol
The greastest showman

Director
Michael Gracey

Actors
Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Michelle Williams, Zendaya, Keala Setle, Zac Efron
Hugh Jackman, com ja ho va fer a ‘Els miserables’, es menja la pantalla a base d’oferir una master class de ball, cant i recital gestual, interpretant aquest home apassionat que és Barnum

Puntuació

7,5

‘El gran showman’ té un nom: Hugh Jackman

“L’art més noble és fer feliç la gent”

No, tranquils, el codi deontològic bastard no permet que en aquest blog hi publiquem cites de grans pensadors com Paulo Coelho o el ministre Zoido. Aquesta frase de l’entradeta pertany a un altre gran tarambana de la història, però infinitament més humà i carismàtic: es tracta de P.T. Barnum, l’empresari de varietats que, al segle XIX, va fer-se un nom produint espectacles i freakshows circenses. Un autèntic self made man americà que ha passat a la història  com l’inventor del circ modern. Una figura, amb lllums i ombres, tal com ha de ser, que dona per a molt i que ja el 1980 va inspirar un musical de Broadway.

Ara, després de l’èxit de l’extraordinària La La Land (la segona pel·lícula més votada pels bastards del 2017, malgrat una incipient i fallida campanya d’oposició encetada des d’Alemanya), Hollywood ha donat llum verd a una altra proposta d’aquest gènere tan cinematogràfic que és el musical: The greatest showman (El gran showman), un musical non-stop i que, malgrat portar la firma dels compositors de La La land, esdevé una proposta d’allò més allunyada, més propera en tot cas a l’espectacle kitsch i barroc de la magistral Moulin Rouge. El film del desconegut Michael Gracey no arriba al nivell de posada en escena ni coreografies del film de Damien Chazelle, però sí que és capaç de tornar a enlluernar aquells espectadors que des del primer minut, amb un aclaparador número musical, pugem a aquesta locomotora desfermada que té un trajecte d’allò més vibrant i, a estones, brillant.

I qui és el maquinista? Doncs és clar que el verdader showman de la funció és Hugh Jackman, actor carismàtic i versàtil que, com ja ho va fer a Els miserables, es menja la pantalla a força d’oferir una masterclass de ball, cant i recital gestual, interpretant aquest home apassionat (Barnum) que és capaç de sortir del no-res, fer-se un nom, creure-s’ho massa, tornar a baixar als inferns i redimir-se renaixent com una au fènix. Un d’aquells personatges que tant agrada de plasmar a la pantalla al cinema nord-americà.

Argumentalment la pel·lícula funciona a partir de la senzillesa, oferint valors molt disneyans i apostant per la successió de números musicals basats en cançons que enganxen a la primera. Seria injust no esmentar els secundaris, tots ells amb molta força; fins i tot salvaríem Zac Efron (sí, el mateix de la saga High School Musical i penós a Baywatch, the film, no la sèrie). A destacar, sobretot, elles: Rebecca Ferguson, Michelle Williams, Zendaya i la portentosa Keala Setle (com a emblemàtica Dona Barbuda).

I és que són ells i elles, els secundaris envoltant el mestre de la funció (el gran Jackman), que aporten pes  a aquesta proposta singular explicant què significa lluitar pels teus somnis. Dones enganyades, treballadors explotats i monstres amb cor… antiherois amb els quals tots ens podem identificar.

Puntuacio

7,5

Hugh Jackman, com ja ho va fer a ‘Els miserables’, es menja la pantalla a base d’oferir una master class de ball, cant i recital gestual, interpretant aquest home apassionat que és Barnum

Títol
The greastest showman

Director
Michael Gracey

Actors
Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Michelle Williams, Zendaya, Keala Setle, Zac Efron
Comments are closed.