MENU

24 gener, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 2098 Sèries Jep Soler

Títol
Gomorra - Terza Stagione

Creador
Roberto Saviano

Actors
Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio de Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti, Vincenzo Fabricino, Maria Pia Calzone, Domenico Balsamo, Emanuele Vicorito, Carmine Battaglia, Alessio Gallo, Gaetano di Vaio, Walter Lippa, Massimiliano Rossi, Cristiana Dell'Anna, Gianluca Di Gennaro, Cristina Donadio, Alfonso Postiglione, Luca Gallone, Giovanni Allocca, Claudia Veneziano, Elena Starace, Ivan Boragine, Antonio Ciccone, Antonio Folletto, Ivana Lotito
Mentre la mirava em venien al cap alguns paral·lelismes amb el Procés Català que us vull compartir, espero que no us avorreixi. Em centro en els tres personatges principals del bàndol napolità, independentista.

Puntuació

9

‘Gomorra 3’, el procés

El final de la segona temporada de Gomorra ens va deixar bocabadats i amb molts interrogants. Tot feia pensar que la història marxaria de Nàpols per instal·lar-se a Roma, que té el port d’entrada més gran de droga a Europa, governat pel sogre d’en Gennà, però com que l’hem deixat a la presó seria l’hereu Savastano qui podria exercir d’emperador mentre en pensa alguna per quedar-s’ho tot. Ben coneguda és l’ambició d’aquest home corpulent educat a la selva hondurenya en l’art de la supervivència.

La primera gran virtut de la tercera temporada de Gomorra ha estat la sorpresa. Arrenca amb un capítol preciós de comiat de Pietro Savastano al més pur estil napolità, pompós i carregat. A partir d’aquí, ja no hi ha res del que imaginàvem. Els guionistes, a partir de les investigacions d’en Roberto Saviano, creen una teranyina nova per retornar la història a Nàpols, i amb això hi sortim guanyant, perquè l’aparició de nous personatges amb la combinació dels nostres estimats Ciro, Gennà, Patri i Scianel ajuden a teixir una trama interessant, intensa, emocional, gloriosa.

Mentre la mirava em venien al cap alguns paral·lelismes amb el procés català que us vull compartir, espero que no us avorreixi. Em centro en els tres personatges principals del bàndol napolità, independentista. Ciro viu l’exili a Bulgària, allà fa el que pot per poder tornar a la seva terra, encara que ho hagi de fer en clandestinitat. Aquest exili li permet agafar perspectiva dels problemes que ha deixat enrere i li manté la claredat d’idees, sobretot per poder gestionar les properes negociacions amb els companys de negoci. Gennà està tancat en un pis sense poder sortir, empresonat sense possibilitat de veure la seva família, patint per com estaran el seu fill i la seva esposa i desitjant tenir més llibertat de moviments per recuperar els territoris perduts. Enzo Sangre Blu és el tercer component d’aquest bàndol, i representa la política des de baix, aquella que ha nascut al carrer i que vol créixer sense perdre l’esperit fundacional. La colla de l’Enzo és organitzada i ordenada, i treballa com una màquina ben greixada sense cometre cap error. Fan assemblea per decidir les polítiques del grup i no volen entrar dins el sistema de la Camorra napolitana. Quan comencen a agafar poder, gràcies a Ciro i Gennà, discuteixen si han de formar part del sistema que tant han criticat. Entrar-hi pot ser el seu gran error, o no.

A partir d’aquí, spoiler. Si al final de la segona temporada en Ciro l’Immortale va disparar a en Pietro al cap seguint les ordres d’en Gennà, la tercera ens deixa amb una imatge difícil de pair, veient en Ciro enfonsar-se al mar davant la costa de Nàpols després de rebre un tret al pit del seu germà Gennà. Gomorra sempre ha demostrat valentia a l’hora de carregar-se un personatge, per molt important que sigui, però dubto molt que l’Immortale acabi els seus dies d’aquesta manera, encara no me’n faig a la idea. Si s’acaba confirmant, demostrarà que Gomorra no és una sèrie estàtica que depèn dels personatges, sinó que manté el repte de reinventar-se cada temporada.

 

Puntuacio

9

Mentre la mirava em venien al cap alguns paral·lelismes amb el Procés Català que us vull compartir, espero que no us avorreixi. Em centro en els tres personatges principals del bàndol napolità, independentista.

Títol
Gomorra - Terza Stagione

Creador
Roberto Saviano

Actors
Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio de Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti, Vincenzo Fabricino, Maria Pia Calzone, Domenico Balsamo, Emanuele Vicorito, Carmine Battaglia, Alessio Gallo, Gaetano di Vaio, Walter Lippa, Massimiliano Rossi, Cristiana Dell'Anna, Gianluca Di Gennaro, Cristina Donadio, Alfonso Postiglione, Luca Gallone, Giovanni Allocca, Claudia Veneziano, Elena Starace, Ivan Boragine, Antonio Ciccone, Antonio Folletto, Ivana Lotito
Un comentari a ‘Gomorra 3’, el procés

  1. […] pols ferm i sense imatges gratuïtes. Només vull recordar que Sollima és el director de la sèrie Gomorra, Suburra i Sicario: el día del soldado, i Metz ho és de Borg McEnroe i True Detective 2, entre […]