MENU

29 gener, 2018 Comentaris tancats a ‘The Good Doctor’, històries entre bisturins Visualitzacions: 1543 Sèries Jep Soler

Títol
The Good Doctor

Creador
David Shore

Actors
Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Beau Garrett, Antonia Thomas, Richard Schiff, Graham Verchere, Dylan Kingwell, Hill Harper, Irene Keng, Chuku Modu, Rose Ranger
Tot i no ser una sèrie innovadora i repetir esquemes més antics que la pròpia televisió, The Good Doctor té una molt bona rebuda entre els espectadors.

Puntuació

5.5

‘The Good Doctor’, històries entre bisturins

“Quina diferència hi ha entre Déu i un cirurgià? Que Déu no opera”
Anònim, segle XX

Aprofitant la parada per les festes de Nadal, val la pena fer una petita reflexió d’una de les sèries de moda de la temporada. The Good Doctor va néixer acompanyada d’una gran expectació, ja que el creador, David Shore, va ser el pare de House i retornava a l’àmbit mèdic amb la companyia de Freddie Highmore, que després de ser un gran Norman a Bates Motel es posava a la pell d’un metge resident de cirurgia que pateix un trastorn de l’espectre autista. A molta gent l’atrauen les sèries que giren a l’entorn d’hospitals i problemes mèdics, tot i no entendre la meitat de les coses que s’hi expliquen. El que agrada és que, al final, uns cinc minuts abans d’acabar el capítol, hi hagi una resolució, normalment satisfactòria, del problema mèdic. Qui no recorda A cor obert o Doctor a Alaska? Doncs els joves, perquè aquestes referències són un pèl antigues. Tot i ser antigues, però, totes segueixen el mateix patró, que també utilitzava ER i Hospital Central, el de barrejar situacions mèdiques complicades amb el drama personal dels seus protagonistes. Tampoc és una novetat que el metge pateixi un trastorn mental, ho va reflectir a la perfecció la sèrie Black Box, en la qual Kelly Reilly interpretava una neuròloga que patia un trastorn bipolar. Tot i no ser una sèrie innovadora i repetir esquemes més antics que la pròpia televisió, The Good Doctor té una molt bona rebuda entre els espectadors. L’actor ha caigut molt bé, l’equip de metges que l’acompanyen són interessants, els casos tractats atrapen i hi barregen dilemes ètics que fan reflexionar.

Tot i això, hi ha aspectes que fan que no m’acabi de convèncer The Good Doctor. El capítol pilot és el millor dels primers deu capítols que s’han emès. Allà sí que la interpretació de Freddie Highmore és impressionant, reflecteix molt bé la falta d’habilitats socials del protagonista i la seva alta capacitat de concentració per realitzar una tasca tan complicada com la de salvar vides. Desgraciadament, hi ha un canvi brutal en el seu paper a partir del segon capítol, aquella persona discreta, centrada només en la medicina i sense empatia es converteix en un personatge cridaner, amb moviments estereotipats exagerats que li fan perdre la credibilitat del primer capítol. La trama evoluciona com s’espera, a la recerca de l’aprenentatge social del doctor i com s’integra dins un sistema laboral competitiu i pervers, ajudat pel seu mentor i pare emocional. El més destacat és que és pur entreteniment, hi ha misteri i una resolució, té un contrapunt de modernitat (el simulacre virtual de l’operació a cor obert és genial) i no deixa de criticar el sistema sanitari, ni els diners de les clíniques privades, ni la falta de comunicació d’alguns professionals de la salut en el moment de donar males notícies ni les conductes masclistes en el lloc de treball. El darrer capítol abans de festes ens ha deixat amb dos enigmes sense resoldre que ens obliga a esperar el seu retorn com si fóssim nens esperant els Reis d’Orient.

Puntuacio

5.5

Tot i no ser una sèrie innovadora i repetir esquemes més antics que la pròpia televisió, The Good Doctor té una molt bona rebuda entre els espectadors.

Títol
The Good Doctor

Creador
David Shore

Actors
Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Beau Garrett, Antonia Thomas, Richard Schiff, Graham Verchere, Dylan Kingwell, Hill Harper, Irene Keng, Chuku Modu, Rose Ranger
Comments are closed.