MENU

6 febrer, 2018 Comentaris tancats a ‘Amityville 2017’, horror i metafilms Visualitzacions: 1630 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol
Amityville: The Awakening

Director
Franck Khalfoun

Actors
Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Cameron Monaghan, Thomas Mann, Jennifer Morrison i Kurtwood Smith
‘Amityville: The Awakening’ segueix la tradició de films infumables sobre aquesta casa que tant m’estimo. Hi afegeix, a més, el toc de nostàlgia penosa que tan de moda s’ha posat en aquests moments

Puntuació

1

‘Amityville 2017’, horror i metafilms

Amityville: The Awakening és un altre fracàs de la franquícia, i perdoneu, però aquest grup de films (18 en total) ja es pot considerar un dels pitjors que s’han fet mai, superant les pel·lícules dolentes de Viernes 13, Halloween i Pesadilla en Elm Street juntes. Només cal entrar a l’IMDb per constatar-ho. La lectura de la crítica pot ser molt dura, ja us aviso.

El film original, The Amityville Horror (1979), va ser un èxit inesperat. Va recaptar tants diners que va superar Rocky 2, pujant a la segona posició dels films més vistos d’aquell any, només avançada per Kramer vs. Kramer, una d’aquelles pel·lícules dolentes que ningú recorda ara i amb la que em vaig avorrir com una ostra.

Basada en el gran llibre de Jay Anson, Amityville seguia les experiències paranormals de la família Lutz a la casa 112 a Ocean Avenue a Amity Harbor, molt a prop de Nova York, durant els 28 dies que hi van passar visquent a dintre a finals del 1975, perseguits, segons ells, per l’esperit de Ronald DeFeo Jr., brutal assassí de sis membres de la seva pròpia família el fatídic 13 de novembre de 1974.

Les 10 milions de còpies venudes en pocs mesos van portar el primer film de 1979 dirigit per Stuart Rosenberg acompanyat d’una sèrie de pòsters al·lucinants, i seguit d’una segona pel.lícula molt potable pels amants del terror, preqüela anomenada Amityville II: The Possession (1982), en què es barrejava incest, psicosi, exorcisme, una mica de Poltergeist i assassinats purs i durs tipus Michael Myers, pels més frikis la millor versió. A partir dels 80 Amytiville es va començar a enfonsar com el Titanic amb un experiment insuportable en 3D prehistòric, Amityville 3-D, i una Meg Ryan prebotox molt i molt jove. Film avorrit com pocs i saga que no veurem remuntar ni amb un miracle de religió Jedi .

Cada any ha anat sortit un Amityville i cada any hi he caigut. Les versions post-3D han sigut ridícules, com ara Amityville: The Evil Escapes (1989), amb una làmpada lletja i demoníaca, o Amityville Dollhouse (1996), en què una casa Amityville en miniatura terroritza una família blanca americana de classe mitjana.

Amityville: The Awakening segueix la tradició de films infumables sobre aquesta casa que tant m’estimo. Hi afegeix, a més, el toc de nostàlgia penosa que tan de moda s’ha posat en aquests moments, estil Star Wars Disney o La La Land Music of Love, i als espectadors fins i tot els obliguen a veure escenes del film original del 1979 a The Awakening com si els guionistes volguessin defensar una trama que en realitat copia i recicla sense vergonya. El que potser és més interessant és veure la Jennifer Jason Leigh en el pitjor paper de la seva carrera dirigida per Franck Ange Khalfoun, director que ha fet un treball pèssim. Avorriment a mil per hora assegurat.

Amityville 2017 es va estrenar gratis per Google Play del 12 d’octubre al 8 de novembre del 2017. Ara ja la teniu on demand per menys de 2 dòlars i a Girona es veu que la volen estrenar al cinema. Metafilm dolent, no us apropeu a les sales. Aneu a sopar, al Chiquipark amb els nens o al bingo. Molt millor.

Puntuacio

1

‘Amityville: The Awakening’ segueix la tradició de films infumables sobre aquesta casa que tant m’estimo. Hi afegeix, a més, el toc de nostàlgia penosa que tan de moda s’ha posat en aquests moments

Títol
Amityville: The Awakening

Director
Franck Khalfoun

Actors
Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Cameron Monaghan, Thomas Mann, Jennifer Morrison i Kurtwood Smith
Comments are closed.