MENU

7 febrer, 2018 Comentaris tancats a ‘The Long Road Home’: les 48 hores de l’Iraq Visualitzacions: 1245 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Long Road Home

Creador
Mikko Alanne

Actors
Michael Kelly, Jason Ritter, Kate Bosworth, Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Noel Fisher, Jon Beavers, E. J. Bonilla, Jorge Diaz, Ian Quinlan, Darius Homayoun i Patrick Schwarzenegger
Els vuit capítols de la nova superproducció del canal National Geographic explica els esdeveniments del 4 d’abril del 2004, quan un grup de militars americans va ser emboscats a la ciutat de Sadr, Bagdad, en un atac conegut com ‘Black Sunday’.

Puntuació

6,5

‘The Long Road Home’: les 48 hores de l’Iraq

Ja us ho vaig dir fa uns dies, a raó de SEAL Team i The Brave: estic en mode on pel que fa a visionat de sèries militars. Ara estic veient la nova producció de National Geograpic The Long Road Home i, si em permeteu, us en faré cinc cèntims.

Basada en el best seller The Long Road Home, de la periodista Martha Raddatz, els vuit capítols de la nova superproducció del canal National Geographic explica els esdeveniments del 4 d’abril del 2004, quan un grup de militars americans van ser emboscats a la ciutat de Sadr, Bagdad, en un atac conegut com a Black Sunday. Era el quart dia a l’Iraq d’aquest grup de militars, on havien de passar-se un any en missió de pau en el que es considerava el lloc més segur del país. De cop, es van veure sorpresos per una emboscada i els van obligar a abandonar els vehicles i refugiar-se en una casa a l’espera de reforços.

The Long Road Home és una minisèrie de 8 capítols en què cada capítol està centrat en algun dels personatges, en les seves motivacions per allistar-se i en les seves relacions amb la família que han deixat enrere. Mentre seguim els combats entre els soldats i els rebels enmig dels carrers caòtics de la ciutat de Sadr, per mitjà de flashbacks ens mostren la vida del soldat protagonista del capítol hores abans de marxar cap a l’Iraq. Tot i que de vegades pot recordar Black Hawk abatut (Black Hawk Down, 2001), The Long Road Home es diferencia de la pel·lícula de Ridley Scott en el fet que també se centra en les famílies dels soldats americans que són a Fort Hood, Estats Units, a l’espera de notícies i de com han d’afrontar aquesta llarga espera, en concret, 8 hores, 7 minuts i 3 segons, que és exactament la duració de la sèrie.

El Black Sunday va passar onze mesos després que el president George W. Bush declarés «Missió acomplerta» l’actuació dels Estats Units a l’Iraq. A partir d’aquest moment, la presència de soldats americans a l’Iraq va passar de la conservació de la pau a una lluita contra els insurgents nacionals.

Si el que voleu és veure una sèrie militar, The Long Road Home és la vostra sèrie. Bones interpretacions i bones escenes d’acció us faran passar una bona estona. Això sí, com sempre en aquest tipus de sèries, el patriotisme és a unes cotes molt altes i potser acabareu dient que els Estats Units són el millor país del món mundial.

No perdeu l’objectivitat, que tampoc són tan bons, els americans.

Puntuacio

6,5

Els vuit capítols de la nova superproducció del canal National Geographic explica els esdeveniments del 4 d’abril del 2004, quan un grup de militars americans va ser emboscats a la ciutat de Sadr, Bagdad, en un atac conegut com ‘Black Sunday’.

Títol
The Long Road Home

Creador
Mikko Alanne

Actors
Michael Kelly, Jason Ritter, Kate Bosworth, Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Noel Fisher, Jon Beavers, E. J. Bonilla, Jorge Diaz, Ian Quinlan, Darius Homayoun i Patrick Schwarzenegger
Comments are closed.