MENU

9 febrer, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 2407 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol
The Florida Project

Director
Sean Baker

Actors
Brooklynn Prince, Bria Vinaite i Willem Dafoe
The Florida Project segueix una mica l’estil coral de Tangerine, recordant-nos les novel·les de John Dos Passos, però en un ambient tropical i amb una pulsació vital contagiosa.

Puntuació

9

‘The Florida Project’ o com somiar sense Walt Disney

Sean Baker, el director de la magnífica Tangerine, l’ha tornat a clavar. The Florida Project, aquesta vegada rodada en 35 mm en comptes d’amb un iPhone 6, ens mostra les misèries que pateix i seguirà patint la classe mitjana del Sunshine State, Florida, estat que, recordem, va ser comprat al regne d’Espanya el 22 de febrer del 1819.

The Florida Project segueix una mica l’estil coral de Tangerine, recordant-nos les novel·les de John Dos Passos, però en un ambient tropical i amb una pulsació vital contagiosa. La ironia de viure a les portes del món màgic de Walt Disney World, a la comunitat paupèrrima i oblidada del poble de Kissimmee, és un brillant exercici de realitat enfront de la mentida Disney, on cada vegada més famílies amb nens han de sobreviure en motels de tercera amb piscines brutes travessades per grans autopistes i espais abandonats per la crisi immobiliària de la qual encara no han sortit del tot.

The Florida Project va ser un projecte de Walt Disney que li va permetre expandir-se mundialment. El 1960, amb ajuda d’algunes empreses fantasma, va anar adquirint terra a la zona d’Orlando per només 200 dòlars l’acre. L’operació va ser un èxit pel seu secretisme, ja que, si s’hagués sabut que eren els del Tío Gilito els que compraven les terres, cada acre els hauria costat 131.000 dòlars. Aquell espai li va permetre muntar el seu parc més gran, el Walt Disney World, operació que li obriria portes a la internacionalització dels seus somnis temàtics.

Els motels de Kissimmee es diuen Magic Castle o Future Land, imiten l’art-déco de la ciutat de Miami, però aquesta façana s’esmicola quan veiem com entre els murs porpres i grocs es mouen nens de famílies que lluiten per posar un plat a taula encara que ells no en siguin del tot conscients, ja que no decauen mai, convertint la pobresa en un joc, en un gran conte de fades i en pura felicitat.

Molt en la tradició del cinema social tipus Kes de Ken LoachThe Florida Project és una delícia per als ulls. A més, no us perdeu la millor actuació de Willem Dafoe des d’eXistenZ. La broda com un senyor amb classe i solvència.

Un dels millors films de l’any.

Puntuacio

9

The Florida Project segueix una mica l’estil coral de Tangerine, recordant-nos les novel·les de John Dos Passos, però en un ambient tropical i amb una pulsació vital contagiosa.

Títol
The Florida Project

Director
Sean Baker

Actors
Brooklynn Prince, Bria Vinaite i Willem Dafoe
Un comentari a ‘The Florida Project’ o com somiar sense Walt Disney

  1. […] d’ulls ja en té prou per aconseguir el que vol. Però la veritat és que Brooklynn Prince (The Florida Project) fa un paper fantàstic en el paper de la Hilde. La relació que té amb el seu pare, interpretat […]