MENU

12 febrer, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 2369 Cinema Jep Soler

Títol
Loving Vincent

Director
Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Actors
Douglas Booth, Helen McCrory, Saoirse Ronan, Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Chris O'Dowd, Jerome Flynn, John Sessions, Holly Earl, Robert Gulaczyk, James Greene, Bill Thomas, Martin Herdman, Josh Burdett, Richard Banks, Shaun Newnham
Es destil·la tant d’amor a cada fotograma que és impossible poder criticar negativament la pel·lícula, tot i que argumentalment no m’acaba de fer el pes

Puntuació

6.5

Història d’amor a Van Gogh

Si algú de vosaltres és aficionat a anar al cinema carregat de psicotròpics, que vagi a veure Loving Vincent sense prendre cap estupefaent, no ho necessitarà. El film de Dorota Kobiela i Hugh Welchman, nominat a l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació d’aquest any, és l’homenatge més gran que s’ha fet mai a Vincent van Gogh. Es destil·la tant d’amor en cada fotograma que és impossible poder criticar negativament la pel·lícula, tot i que argumentalment no m’acaba de fer el pes. Estructurat com si es tractés d’un film de misteri per descobrir si Van Gogh es va suïcidar realment i per què ho hauria fet, la història es torna avorrida i repetitiva, però manté l’atenció pels espectaculars dibuixos que hi apareixen. Et passes més de la meitat del metratge imaginant com ho han fet i emocionant-te pels fantàstics fotogrames que van apareixent. Segurament un amant i seguidor de l’obra de Van Gogh viurà el seu somni més humit veient com agafen vida els personatges i escenaris pintats pel mestre. Ell només pintava el que veia, i per aquest motiu, a partir dels seus quadres es pot explicar, o intuir, la seva vida.

El treball de càsting, per aconseguir actors que s’assemblessin a les pintures reals, ens regala un parell de protagonistes ben reconeguts pels aficionats a les sèries televisives: Helen McCrory (Peaky Blinders, Fearless) i Jerome Flynn (Ripper Street, Game of Thrones), i també la presència de la Saoirse Ronan (Hanna, Byzantium, Brooklyn, Lady Bird). Loving Vincent no enganya ningú, és una mostra d’amor dels seus creadors envers Vincent van Gogh, per això els amants de l’art pictòric gaudireu per dues bandes, estareu tothora veient quadres del boig de la barba roja mentre indagueu una mica més en la seva vida personal. No us perdeu el vídeo que segueix, ens explica el procés de creació del film.

Puntuacio

6.5

Es destil·la tant d’amor a cada fotograma que és impossible poder criticar negativament la pel·lícula, tot i que argumentalment no m’acaba de fer el pes

Títol
Loving Vincent

Director
Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Actors
Douglas Booth, Helen McCrory, Saoirse Ronan, Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Chris O'Dowd, Jerome Flynn, John Sessions, Holly Earl, Robert Gulaczyk, James Greene, Bill Thomas, Martin Herdman, Josh Burdett, Richard Banks, Shaun Newnham
Un comentari a Història d’amor a Van Gogh

  1. Jemima Walker ha dit:

    No estic d’acord amb que sigui avorrida, més aviat al contrari, és intrigant i al final molt emotiva. Mareja molt el tema pictòric, de fet m’hauria agradat igual si no fossin quadres.