MENU

15 febrer, 2018 Comentaris tancats a ‘Counterpart’, universos paral·lels i espies massa críptics Visualitzacions: 1779 Sèries Àlex Oliva

Títol
Counterpart

Creador
Justin Marks

Actors
J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Sara Serraiocco, Nicholas Pinnock
Counterpart s’entreté massa plantejant un cas central complex, fosc i ple d’enigmes. És com fer dos trenca-closques gairebé idèntics dels quals no tens totes les peces i les noves que et van arribant no estan marcades.

Puntuació

6,5

‘Counterpart’, universos paral·lels i espies massa críptics

L’HBO estrenava fa prop d’un mes una sèrie del canal Starz que apareixia en totes les llistes de novetats per a aquest inici del 2018. Counterpart, la primera creació televisiva d’un desconegut Justin Marks, seria un “simple” thriller d’espionatge si no fos perquè tota la història gira al voltant de la connexió entre dos universos paral·lels.

J.K. Simmons es llueix interpretant Howard Silk, el protagonista doble d’aquesta sèrie, un home que treballa des de fa trenta anys a la companyia que s’encarrega del tràfic d’informació i de persones entre els dos universos. Simmons aconsegueix sense despentinar-se, i no és cap acudit, fer-nos creure les dues versions del personatge: la de mindundi a la nostra realitat i la de puto crack a l’altre. Ambdós hauran de treballar plegats per atrapar un fugitiu interdimensional. Pels que hagueu vist Fringe, és inevitable pensar-hi en els primers capítols de Counterpart; els universos paral·lels i l’estètica més aviat retro recorden molt la sèrie de J.J. Abrams. Però tenen poca cosa més en comú, estem davant d’una sèrie menys fantàstica i més conspiranoica. A banda de Simmons, del repartiment en podem destacar també un parell de cares conegudes: Harry Lloyd, l’odiable Viserys Targaryen de Joc de trons, i Nazain Boniani, que sonarà a tots els seguidors de Homeland.

Un dels aspectes més interessants a Counterpart és veure com han evolucionat els dos universos i les persones des del moment que es van desdoblar. En els quatre episodis que s’han emès fins a dia d’avui hem pogut gaudir de converses i reflexions entre els jos d’ambdues realitats. Aquests han estat afectats per situacions diferents al llarg de la seva vida i, tot i ser la mateixa persona, tenen un caràcter i una manera de ser desigual. És per a ells un exercici psicològic de sinceritat extrema que els porta a qüestionar-se per quina raó han acabat sent com són. El mateix passa amb la ciència i la tecnologia dels dos mons, cosa que propicia un escenari en què cada univers pot beneficiar-se dels avenços de l’altre i/o afectar-lo d’alguna manera.

Però, tot i això, Counterpart s’entreté massa plantejant un cas central complex, fosc i ple d’enigmes. És com fer dos trencaclosques gairebé idèntics dels quals no tens totes les peces i les noves que et van arribant no estan marcades. Per aquest motiu la sèrie no m’acaba de convèncer, el funcionament de l’agència és confús i hermètic, i costa desxifrar de quina banda estan la majoria dels personatges. A veure com evoluciona; per la bona rebuda que ha tingut pel que fa a audiència i crítica estic convençut que serà una sèrie de recorregut, però de moment li falta alguna cosa per estar entre les millors. Qui sap, potser en una altra realitat hi ha un Àlex amb més paciència i enteniment que la posa pels núvols.

Puntuacio

6,5

Counterpart s’entreté massa plantejant un cas central complex, fosc i ple d’enigmes. És com fer dos trenca-closques gairebé idèntics dels quals no tens totes les peces i les noves que et van arribant no estan marcades.

Títol
Counterpart

Creador
Justin Marks

Actors
J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Sara Serraiocco, Nicholas Pinnock
Comments are closed.