MENU

28 febrer, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 1815 Sèries Vador Garcia Arbós

Títol
Star Trek: Discovery

Creador
Bryan Fuller i Alex Kurtzman

Actors
Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Shazad Latif, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Jason Isaacs




Si la careta és emocionant, la música és extraordinària, ja que manté l’essència dels clàssics, amb la fanfàrria inicial.

Puntuació

8,5

‘Live long and prosper, Discovery’

He acabat plorant al final de la primera temporada de Star Trek: Discovery, la sisena sèrie de la franquícia nascuda el 1966. Els trekkies ens emocionem perquè aquest univers segueix viu, per la vigència dels ideals universals i eterns del seu creador Gene Rodenberry (1921–1991), amb un discurs més necessari que mai, atès el moment actual, envaït per gentussa prepotent, violenta i venjativa. Els actuals guionistes ho han transmès a la perfecció, reinventant la saga, posant-la al dia, especialment pel que fa al fil argumental, ja que, com a les sèries modernes, han mantingut una sola una història amb subtrames al llarg dels quinze capítols, abandonant del tot el capítol autoconclusiu. Han elevat a la màxima potència de curvatura l’esperit de la sèrie amb l’esperit de les sèries actuals.

En el moment de l’estrena, després de la visió dels tres primers capítols vaig escriure que els darrers segons m’havien descol·locat. Si expliqués per què, un cop vista la història fins al final, em veuria obligat a fer spoilers.

Es podria dir que han estat dues temporades de facto: els nou primers capítols, emesos entre el setembre i el novembre del 2017, i els darrers sis, emesos el gener i febrer del 2018.

Els guionistes han restaurat l’esperit de l’univers ideal reivindicat pel creador. Hi ha més amor que mai; l’amor ens salva i ens farà lliures. Hi ha política, igualtat, tolerància, discussions sensates per raça i cultura. S’hi mostren relacions interracials i homosexuals amb tota la naturalitat necessària als Estats Units, on una part de la població deu estar més que escandalitzada. Tanmateix, el més important és el protagonisme femení; no és un protagonisme aïllat, ni secundari, ni heroic. La protagonista absoluta és Michael Burnham, que interpreta Sonequa Martin-Green. Tindrà dos antagonistes: Philippa Georgiou, interpretada per Michelle Yeoh, i Gabriel Lorca, interpretat per Jason Isaacs. La cap suprema de la Flota Estel·lar (Starfleet) és l’Almirall Cornwell, interpetat per Jayne Brook. Per rematar-ho, una klingon tindrà un paper fonamental: L’Rell, interpretat per Mary Chieffo.

I el més important de tot és que s’ha arreglat tot l’univers sense haver de recórrer a una solució ingènua i llarga, cursi i carregosa.

Bonus Trek

Al final he arrencat a plorar perquè, per fi, he sentit la música de la saga original. Penseu que m’he menjat tots els previously i totes les intros i tots els títols de crèdit. Sí, com vaig dir en el post pilot, em vaig menjar els títols de crèdit amb els dibuixos de plànols de les naus de la federació, de les faser, de les naus klingon…

Si la careta és emocionant, la música és extraordinària, ja que manté l’essència dels clàssics, amb la fanfàrria inicial. En cada un dels capítols, sembla que hagi de sonar sencera, l’original o la de qualsevol film. Patim 29 coitus interruptus, però no pas 30. A l’últim instant de l’episodi 15, llegim NCC -1701, sentim «Hail’s from Captain Pike, Sir», i engega la banda sonora d’Star Trek, la sèrie original. Et quedes fins al final, rebobines (ja m’enteneu), la tornes a sentir i tornes a plorar.

En el post de presentació de la sèrie vaig alertar que la meva opinió podia variar a partir del 18 febrer del 2018 un cop projectat el darrer dels quinze capítols de la primera temporada, suposant que la cosa funcionés mínimament i no ens la cancel·lessin. La meva opinió ha variat tan positivament que penso que Discovery és una de les millors de les franquícies de Star Trek.

De moment, hi veig un 8,5/10, en espera de les temporades que tindrà i de fins on els seus creadors la podran fer créixer.

???????????Live long and prosper! ???????????

Puntuacio

8,5

Si la careta és emocionant, la música és extraordinària, ja que manté l’essència dels clàssics, amb la fanfàrria inicial.

Títol
Star Trek: Discovery

Creador
Bryan Fuller i Alex Kurtzman

Actors
Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Shazad Latif, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Jason Isaacs