MENU

1 març, 2018 Comentaris tancats a ‘The Party’: el saben aquel que hi ha set amics que es reuneixen en un sopar… Visualitzacions: 2258 Cinema Fatima Deulofeu

Títol
The Party: el saben aquel que hi ha set amics que es reuneixen en un sopar…

Director
Sally Potter

Actors
Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas, Timoyhy Spall
The Party és una tragèdia embolcallada de comèdia. Una pel·lícula amb una dialèctica brillant, àgil i àcida que retrata perfectament com en qüestió de minuts una agradable reunió d’amics pot esclatar convertint-se en un drama.

Puntuació

8

‘The Party’: el saben aquel que hi ha set amics que es reuneixen en un sopar…

70 minuts, set actors, una fotografia en blanc i negre preciosa, quatre parets i uns diàlegs brillants és tot el que necessita Sally Potter per oferir-nos una àcida i divertida comèdia negra carregada de crítica social que posa al seu punt de mira les classes benestants de la burgesia d’esquerres.

The Party, rodada en temps real i en blanc i negre té una posada en escena decididament teatral, que consisteix a reunir a un grup de personatges en una mateixa ubicació i introduir el conflicte a través de les seves confessions o revelacions per fer esclatar el caos. La pel·lícula de Potter beu i homenatja directament el cinema negre dels seixanta i setanta, les pel·lícules de la Nouvelle Vague o de Celebration, la fantàstica cinta de Thomas Vinterberg de l’any 1998.

En una recent entrevista Potter ha explicat: «Quan es treballa amb elements tan primaris com la història, els personatges, el blanc i negre, les veus i la música no hi ha lloc per amagar-se, la càmera mira els personatges directament a la cara i és aquesta enorme pressió el que els impulsa a confessar-se.»

The Party és una tragèdia embolcallada de comèdia. Una pel·lícula amb una dialèctica brillant, àgil i àcida que aconsegueix deixar l’espectador clavat a la butaca, que crea un clima opressiu que et fa passar de la sorpresa al drama, de l’ensurt a la rialla i que retrata perfectament com en qüestió de minuts una agradable reunió d’amics pot esclatar i convertir-se en un drama.

Així dons ja tenim la ubicació, ara ens falten els personatges. La Janet és una dona de classe alta de mitjana edat que ha aconseguit ser la primera dona proclamada ministra del govern i decideix organitzar un sopar amb un grup d’amics per celebrar-ho. El seu marit, en Bill, que no comparteix el seu entusiasme, és un professor d’universitat que només es mou de la butaca de la sala per aixecar-se a canviar la música que impregna tota la casa i que serveix de banda sonora del film, l’April és l’amiga de tota la vida de la Janet, cínica i altiva que crítica fortament tot el que fa o diu l’alemany Gottfried, el seu company ecologista i defensor de les teràpies medicinals alternatives, que s’autodefineix com a coach de vida i guia espiritual, la Martha, la intel·lectual feminista i professora d’universitat d’Estudis de la Dona, o la Jinny, la dona de la Martha i la xef guanyadora d’un conegut reality de cuina, en Tom, el jove analista financer que es passa tota l’estona al llindar del col·lapse i la Marianne, la dona d’en Tom i actual ajudant i subordinada de la Janet.

El grup d’actors està format per unes cares molt conegudes i de solvència contrastada: Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas i Timothy Spall. Tots ells aconsegueixen fer-se amos i senyors del relat i ofereixen a l’espectador una peça original i crítica que amb el seu curt metratge aconsegueix posar en el punt de mira temes tan importants i universals com la maternitat, la política, la hipocresia, la sanitat, la lleialtat, el feminisme, l’espiritualitat o el materialisme. Tot regat amb l’inconfusible humor britànic i embolcallat amb les seves magnifiques melodies.

Puntuacio

8

The Party és una tragèdia embolcallada de comèdia. Una pel·lícula amb una dialèctica brillant, àgil i àcida que retrata perfectament com en qüestió de minuts una agradable reunió d’amics pot esclatar convertint-se en un drama.

Títol
The Party: el saben aquel que hi ha set amics que es reuneixen en un sopar…

Director
Sally Potter

Actors
Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas, Timoyhy Spall
Comments are closed.