MENU

6 març, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 2405 Sèries Jordi Taulats

Títol
Seven Seconds

Creador
Veena Sud

Actors
Clare-Hope Ashitey, Michael Mosley, Beau Knapp, David Lyons, Regina King, Russell Hornsby i Zackary Momoh
Seven Seconds es mostra com una sèrie amb una trama cuinada a foc lent i amb un clar in crescendo, que em va fer venir ganes de continuar veient-la.

Puntuació

7,5

‘Seven Seconds’, el nou drama policíac de Veena Sud

Un agent de policia de narcòtics atropella un noi negre de quinze anys en un parc als afores de Nova Jersey i el dona per mort. Aconsellat pels seus companys, fuig de l’escena del crim sense avisar el servei d’emergències mentre ells s’encarreguen d’ocultar les proves que el puguin incriminar. Hores més tard, quan un home que passeja el seu gos troba el cos del nen, s’adona que no és mort i que la seva vida penja d’un fil.

Amb aquesta arrencada NetflixVeena Sud, que ja ens va regalar la magnífica The Killing, ens presenten Seven Seconds, un nou drama policíac que li serveix per fer una radiografia de la societat americana i, en especial, de la de l’estat de Nova Jersey.

He de reconèixer que quan va acabar el primer capítol vaig dir que aquesta sèrie no em feia ni fred ni calor, potser pel fet de veure el primer episodi doblat (Déu meu, quin doblatge més horrorós). Però com que m’agrada donar oportunitats a les sèries, vaig canviar d’idioma i hi vaig insistir. I a partir del segon capítol, dirigit per Jonathan Demme (El silenci dels anyells) Seven Seconds es mostra com una sèrie amb una trama cuinada a foc lent i amb un clar in crescendo, i em va fer venir ganes de continuar veient-la.

El fet que en els primers cinc minuts ja sapiguem qui és l’assassí no hi treu interès. De fet, l’accident només és una excusa per poder parlar dels problemes socials i racials que enquisten la societat americana, del drama familiar per la pèrdua i els posteriors remordiments que genera, la corrupció policial… A Seven Seconds Veena Sud no deixa passar l’oportunitat de criticar allò que no li agrada. Des de l’oportunisme i la manipulació que els polítics poden arribar a fer d’un drama familiar fins a la crítica al sistema judicial i, en especial, als jutges i les seves decisions.

Per acabar, cal destacar les interpretacions de tots els actors, dividits en tres blocs. Clare-Hope Ashitey (Doctor Foster) interpreta l’adjunta del fiscal KJ Harper, una fiscal que s’encarrega, generalment, de temes de poca importància, alcohòlica i amb episodis del passat que li marquen la vida. Michael Mosley (Ozark) encarna Joe Fish Rinaldi, el policia encarregat d’investigar l’assassinat del nen i que es troba en ple procés de divorci, viu amb set gossos i afronta la vida amb sarcasme. En un altre bloc trobem Beau Knapp (Fuego abierto) encarnant Peter Jablonski, el policia que atropella el nen i que acaba de ser pare i no es vol assemblar en absolut al seu, un pare que maltractava la mare i pegava el fill. David Lyons (Electric Dreams) s’encarrega d’interpretar el cap de la unitat d’antinarcòtics Mike DiAngelo. DiAngelo considera els seus companys com la seva família, no pot tenir fills i, tot i que pot semblar el més fred de tots, a mesura que succeeixen els fets comprovem que no és tan mala persona com pot semblar i que tot ho fa per protegir els seus. En el tercer bloc trobem la família Butler, interpretats per Regina King (American Crime) en el paper de Latrice, la mare; Russell Hornsby (Grimm) en el paper d’Isaiah Butler, el pare; i Zackary Momoh (No Offence) en el paper de l’oncle Seth. Tots tres ens donaran visions diferents de la manera d’afrontar la tragèdia i de com afecta el nostre entorn.

Tot i que el que es pot veure a Seven Seconds ja s’ha vist altres vegades en altres sèries, no per això deixa de ser un producte menor. Podríem definir Seven Seconds com una barreja de The Killing i The Shield, tot ben remenat i cuinat a foc lent.

Si us agraden les sèries policíaques, no us perdeu Seven Seconds. Paraula de bastard.

 

Puntuacio

7,5

Seven Seconds es mostra com una sèrie amb una trama cuinada a foc lent i amb un clar in crescendo, que em va fer venir ganes de continuar veient-la.

Títol
Seven Seconds

Creador
Veena Sud

Actors
Clare-Hope Ashitey, Michael Mosley, Beau Knapp, David Lyons, Regina King, Russell Hornsby i Zackary Momoh
Un comentari a ‘Seven Seconds’, el nou drama policíac de Veena Sud

  1. […] Sud la recordem, sobretot, per ser la creadora de The Killing i Seven Seconds. Aquí escriu i dirigeix les 13 parts de què consta la pel·lícula, i la veritat és que ho fa […]