MENU

16 març, 2018 Comentaris tancats a ‘Re: Mind’: histèriques japoneses adolescents Visualitzacions: 1767 Sèries Jordi Taulats

Títol
Re: Mind

Creador
Yasushi Akimoto

Actors
Mao Iguchi, Sarina Ushio, Mei Higashimura, Yuuka Kageyama, Memi Kakizakia, Shiho Kato, Neru Nagahama, Kyoko Saito, Kumi Sasaki, Ayaka Takamoto, Mana Tasake
Re: Mind és un catàleg de com en poden ser d’insofribles les adolescents.

Puntuació

3

‘Re: Mind’: histèriques japoneses adolescents

No soc un gran fan de les ficcions asiàtiques. La manera que tenen d’actuar, tan exagerada, em cansa i m’avorreix. A les plataformes de Netflix i Prime Video d’Amazon teniu una gran varietat de sèries, pel·lícules i animes per triar i remenar. Jo, que volia mirar d’introduir-me en aquest estil asiàtic, vaig optar per mirar Re: Mind, una coproducció de Netflix i Tokio TV… i quina mala elecció vaig fer.

Re: Mind, de 13 capítols d’uns 25 minuts de durada cada un, se centra en 11 companyes d’una escola de secundària que es desperten en un misteriós saló molt recarregat, encaputxades i immobilitzades. A partir d’aquí les noies intenten esbrinar per què han estat segrestades i tancades i com escapar-ne.

La sinopsi tenia bona pinta. A cada capítol una noia va desapareixent fins a arribar al final, on tot es descobreix i se sap qui les ha tancades allà. Primer em pensava que seria una sèrie de terror, a l’estil Saw, però des dels primers minuts ja vaig veure que anava molt equivocat. Re: Mind és un catàleg de com en poden ser d’insofribles les adolescents.

I és que en el primer capítol (i això no millora pas a la resta) es passen més temps cridant i xisclant que no pas parlant. El soroll d’uns despertadors ja les fa xiclar. Una porta que s’obre… xisclen. Una plaga de ratolins… xisclen (bé, aquí possiblement molts bastards també xisclarien). Si a això hi afegim que Re: Mind té greus problemes de ritme i guió, encara avui no sé com he arribat fins al final de la sèrie.

Potser us trobareu algú que us digui que Re: Mind és la versió japonesa de 13 Reasons Why. Res més lluny de la realitat. Els temes que vol arribar a tractar Re: Mind, com ara el bullying, les diferències socials, l’homosexualitat o la pedofília, estan tractats tots de manera tan supèrflua que es pot arribar a considerar frívola.

Re: Mind està protagonitzada pel grup ídol Hiragana Keyakizaka46, un subgrup de Keyakizaka46 (si voleu saber més coses d’aquests grups japonesos, visiteu l’article d’en Víctor sobre Tokio Idols). I si sabem això ja entenem unes quantes coses, com ara la manca de dots interpretatives de les actrius (o cantants, ja no sé què són). I si en voleu més, aneu a Prime Video i mireu Who Killed Daigorô Tokuyama?, la primera sèrie que va protagonitzar aquest grup.

Jo no ho faré, amb Re: Mind ja n’he tingut prou. I com a venjança, us deixo un videoclip seu.

 

Puntuacio

3

Re: Mind és un catàleg de com en poden ser d’insofribles les adolescents.

Títol
Re: Mind

Creador
Yasushi Akimoto

Actors
Mao Iguchi, Sarina Ushio, Mei Higashimura, Yuuka Kageyama, Memi Kakizakia, Shiho Kato, Neru Nagahama, Kyoko Saito, Kumi Sasaki, Ayaka Takamoto, Mana Tasake
Comments are closed.