MENU

23 març, 2018 Comentaris tancats a ‘Flint Town’ o l’infern de la crisi postindustrial Visualitzacions: 1561 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol
Flint Town

Director
Zackary Canepari, Drea Cooper i Jessica Dimmock

Actors
Wayne Suttles, James Tolbert, Karen Weaver
Flint Town és un documental que ens ensenya la dura realitat d´Amèrica, lluny dels llums i estrelles del glamour dels seus films que tant fan ballar i cantar als espectadors de tot el món.

Puntuació

10

‘Flint Town’ o l’infern de la crisi postindustrial

Netflix s’està dedicant a buscar níxols dins del món del documental fent autèntiques filigranes. Des de Winter on Fire (2015), 13th (2016), Hot Girls Wanted (2015) o Jim & Andy: the Great Beyond (2017), la qualitat és molt alta i es nota que la productora s’estima el gènere.

Flint Town ens explica la crisi social i econòmica que de ciutat de Flint, a Michigan des dels anys seixanta. Amb moltes similituds amb Detroit (només és a 110 km), la zona s’ha convertit juntament amb la ciudad de Robocop en la segona o tercera més perillosa dels Estats Units. Robatoris, violacions, crystal meth i atacs mortals amb AK-47 formen part de la seva rutina diària, juntament amb hiverns eterns de sis mesos amb tempestes de neu i temperatures siberianes. Un infern.

Filmada amb un estil que barreja entrevistes amb el cos policial de Flint, les opinions dels seus ciutadans sobre les forces de l’ordre i el govern local de la ciutat, el documental ens regala també uns plans zenitals orgàsmics estil Drive (2011), i picada d’ullet a la indústria automovilística amb l’arc d’entrada de Flint on podem llegir «Vehicle City».

I és que Flint va ser el lloc de naixement de General Motors el 1908, i una de les ciutats més pròsperes dels Estats Units juntament amb Detroit, fins que l’enfonsament de la producció de vehicles va esclatar a partir del 1960 quan la població, que era de gairebé 200.000 habitants va passar a la meitat l’any 2000, fet que va deixar moltes zones deshabitades amb altíssimes dosis de crims i assassinats brutals a tota hora.

Flint ha patit, a més, una crisi de l’aigua mai vista abans en altres àrees del país. Per estalviar-se diners, l’Ajuntament va decidir que en comptes de portar l’aigua del llac Huron la traurien del riu Flint sense el tractament potabilitzador adient, amb altes dosis de plom, fet que ha provocat malalties greus de caire degeneratiu a la població. A més, el govern local en deute no pot recaptar els impostos que necessita per mantenir els serveis bàsics de la ciutat i ha rebaixat els 300 agents de policia que tenien l’any 2000 a només 98.

El problema, però, no acaba aquí i s’agreuja quan la policia dels Estats Units ha estat rebentada a bales en aquests últims anys com els tirotejos salvatges de Dallas Baton Rouge. Qualsevol dia i a qualsevol hora un agent pot ser assassinat al carrer com si fos emmig de la ciutat d’Alep i sense contemplacions; a Flint Town han hagut de militaritzar part del cos de policia, cosa que per la població és un clar signe de feixisme però que per les forces de l’ordre implica més segurat en un país on les armes es venen com els xiclets Bubble Gum.

Flint Town és un documental que ens ensenya la dura realitat d’Amèrica, lluny dels llums i les estrelles del glamour dels seus films que tant fan ballar i cantar els espectadors de tot el món. No us el perdeu; és una finestra del dia a dia dels habitants de les classes menys afavorides de l’altre costat de l’Atlàntic.

Puntuacio

10

Flint Town és un documental que ens ensenya la dura realitat d´Amèrica, lluny dels llums i estrelles del glamour dels seus films que tant fan ballar i cantar als espectadors de tot el món.

Títol
Flint Town

Director
Zackary Canepari, Drea Cooper i Jessica Dimmock

Actors
Wayne Suttles, James Tolbert, Karen Weaver
Comments are closed.