MENU

3 abril, 2018 Comentaris (3) Visualitzacions: 2759 Sèries Jep Soler

Títol
Bron / Broen

Director
Henrik Georgsson, Morten Arnfred, Charlotte Sieling, Kathrine Windfeld, Lisa Siwe, etc...

Actors
Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Sarah Boberg, Christian Hillborg, Magnus Krepper, Kristian Lima de Faria, Maria Sundbom
La Saga (Sofia Helin) pateix un trastorn de l’espectre autista que la limita a l’hora de tenir relacions socials.

Puntuació

9

Hi havia una vegada a Malmö

Un Porsche color merda d’oca, guanyat en una aposta, transita pel pont que uneix Malmö i Copenhagen a gran velocitat. Al volant, la Saga està concentrada, posant tota l’atenció a la conducció sense importar-li res més que arribar al lloc del crim, al punt exacte del pont que fa de frontera entre els dos països nòrdics. Un cos està situat ben bé al mig de la línia imaginària que fa de frontera i quan els sanitaris el belluguen s’adonen que està partit per la meitat. Ja no és un crim, en són dos. Saga Noren assumirà la investigació per la part sueca i haurà de compartir la feina amb un policia danès. Aquest és el punt d’arrencada d’una de les millors sèries policíaques dels últims anys, Bron/Broen, i part del mèrit d’aquesta qualitat és l’evolució del personatge de la protagonista absoluta, Saga Noren.

Bron/Broen és capaç de combinar una  trama policíaca amb una història dramàtica ben argumentada. La Saga (Sofia Helin) pateix un trastorn de l’espectre autista que la limita a l’hora de tenir relacions socials. També s’hi afegeix un sentiment de culpa per la mort de la seva germana, un sentiment que ens demostra que és capaç de sentir emocions, però ella no ho sap. Les relacions que anirà fent durant les 4 temporades de la sèrie serviran per anar creant una nova policia, menys evitativa i més centrada en els altres. Tres figures masculines influiran en aquest aprenentatge social, el seu cap, en Hans; en Martin, el primer company danès, i, sobretot, el segon, en Henrik (Thure Lindhardt), una persona que també arrossega una gran pèrdua i que l’ajudarà a connectar amb l’entorn. La darrera temporada és una prova de foc per a la detectiu, haurà de prendre decisions doloroses i afrontar les seves pors encara que el dolor sigui incontrolable. Aquest viatge emocional de la Saga ha acabat, de la mateixa manera que va començar, al volant del Porsche color merda d’oca que va guanyar en una aposta.

Per acomiadar aquesta magnífica sèrie, us deixo la careta de presentació, una intro amb una cançó inoblidable:

Puntuacio

9

La Saga (Sofia Helin) pateix un trastorn de l’espectre autista que la limita a l’hora de tenir relacions socials.

Títol
Bron / Broen

Director
Henrik Georgsson, Morten Arnfred, Charlotte Sieling, Kathrine Windfeld, Lisa Siwe, etc...

Actors
Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Sarah Boberg, Christian Hillborg, Magnus Krepper, Kristian Lima de Faria, Maria Sundbom
3 comentaris to Hi havia una vegada a Malmö

  1. […] anglesos viu Europa pel que fa a la producció de sèries. Països com Dinamarca i Suècia amb Bron/Broen o Borgen; Alemanya amb Dark; Itàlia amb Gomorra o Catalunya amb Nit i dia, demostren que també es […]

  2. Anna ha dit:

    M’encanta aquesta serie. Son personatges molt humans i particulars.

  3. Carme ha dit:

    M’ encanta aquesta seria. Son molt humans