MENU

4 abril, 2018 Comentaris (4) Visualitzacions: 3132 Sèries Àlex Oliva

Títol
Vikings

Creador
Michael Hirst

Actors
Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Alex Høgh Andersen, Jonathan Rhys Meyers
Quan Ragnar ha deixat d’aparèixer la sèrie ho ha notat i prova d’això és una cinquena temporada que està sent un despropòsit. Hi ha molts minuts destinats a històries sense sentit, episodis sencers sobre fets que més tard s’han obviat i incongruències temporals del mateix relat.

Puntuació

3

‘Vikings’, tocats i enfonsats

Vikings, la sèrie del canal History que relata la història dels poblats nòrdics en la seva expansió per la resta d’Europa està en plena aturada de la que és ja la cinquena temporada. S’han emès deu dels vint capítols que la conformen i hi ha en previsió una sisena temporada de vint capítols més. Sembla que la cadena té intenció de treure tot el suc possible a la sèrie creada i escrita per Michael Hirst, però ja fa temps que els drakkars vikings han perdut el nord.

«Ragnar va tenir molts fills famosos que van fer coses increïbles», deia el mateix Hirst quan, en una entrevista, afirmava que tenia intenció d’arribar fins a les set temporades. Les seves paraules el delaten. La figura de Ragnar Lodbrok, portat a la vida per un enorme Travis Fimmel, és part identitària i fonamental de Vikings. Quan aquest ha deixat d’aparèixer, la sèrie ho ha notat i la prova d’això és que la cinquena temporada està sent un despropòsit. Hi ha molts minuts destinats a històries sense sentit, episodis sencers sobre fets que més tard s’han obviat i incongruències temporals del mateix relat. Alguns personatges han intentat fer-se amb el rol protagonista sense èxit, ja sigui per falta de carisma o per un guió que no els ajuda. L’ombra de Ragnar és gegant.

La davallada qualitativa, però, també és deguda a la incomprensible decisió de duplicar la quantitat de capítols per temporada. Com bé deia recentment el bastard Jordi Dorca, la bombolla de ficció per a televisió no para de créixer, estem ofegats de continguts i els canals fa temps que aposten per temporades curtes. Aquesta decisió té, teòricament, dos beneficiaris clars: la mateixa sèrie, que pot guanyar en qualitat, i l’espectador, que veu reduït el temps necessari per seguir-la. En el món televisiu més no sempre vol dir millor i History n’hauria de prendre nota perquè la sensació d’estirar el xiclet plana fortament sobre Kattegat.

Vaig començar Vikings per fer més suportable el buit èpic que deixava Game of Thrones entre temporades i crec que no m’equivoco quan dic que molts de vosaltres vàreu fer el mateix. Tot i ser completament diferents, la sèrie ens va convèncer fins al punt de convertir-se en una de les imprescindibles per a molts, però ara ja no ho és.

Vikings, agraeixo tot el que m’has entretingut i ensenyat però t’haig de deixar de banda. T’acabaré de veure al Valhalla, quan disposi de temps infinit i gaudeixi d’un bon corn de cervesa en companyia del rei Ragnar:  skål!

Puntuacio

3

Quan Ragnar ha deixat d’aparèixer la sèrie ho ha notat i prova d’això és una cinquena temporada que està sent un despropòsit. Hi ha molts minuts destinats a històries sense sentit, episodis sencers sobre fets que més tard s’han obviat i incongruències temporals del mateix relat.

Títol
Vikings

Creador
Michael Hirst

Actors
Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Alex Høgh Andersen, Jonathan Rhys Meyers
4 comentaris to ‘Vikings’, tocats i enfonsats

  1. Meri ha dit:

    No puc estar mes d’acord amb tú Alex, sense Ragnar la serie ha perdut el nort!! Es fa una mica pesada i sense sentit a vegades. Esperem que la propera temporada sigui millor ?

  2. ana ha dit:

    La muerte de Ragnar a dejado una gran huella, la serie a dado un gran giro después de la perdida de su protagonista.

  3. Manel ha dit:

    trobo que es serie molt be treballada els autors estan força be

  4. […] que ja vaig començar a abandonar a la quarta temporada i que vist el que va dir l’Àlex Oliva vaig fer bé. Pensava que Britannia ocuparia aquest lloc que deixava Vikings de sèrie històrica, […]