MENU

6 abril, 2018 Comentaris tancats a Res és el que sembla a ‘Tabula Rasa’ Visualitzacions: 1510 Sèries Jordi Taulats

Títol
Tabula Rasa

Creador
Malin-Sarah Gozin i Veerle Baetens

Actors
Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Jeroen Perceval, Gene Bervoets i Natali Broods
Tabula Rasa agradarà a aquells  que busquin una sèrie que enganxi i un thriller de primer nivell. També és molt recomanable per als qui feu maratons de sèries.

Puntuació

6,5

Res és el que sembla a ‘Tabula Rasa’

No només dels anglesos viu Europa pel que fa a la producció de sèries. Països com Dinamarca i Suècia amb Bron/Broen o Borgen; Alemanya amb Dark; Itàlia amb Gomorra o Catalunya amb Nit i dia, demostren que també es pot fer bona ficció fora de les illes britàniques.

A Bèlgica tampoc s’han volgut quedar enrere i ens han portat, a través de la plataforma de Netflix, el thriller psicològic Tabula Rasa.

Tabula Rasa ens explica la història de Mie d’Haeze (Veerle Baetens), una estrella de la dansa que, després de tenir un greu accident de cotxe, pateix amnèsia anterògrada, un tipus d’amnèsia que dificulta crear nous records a partir de la malaltia o trauma causant de l’amnèsia. Per entendre’ns, la mateixa amnèsia que tenia Guy Pearce a Memento (Christopher Nolan, 2000). Per si amb això no en tingués prou, la Mie acaba reclosa en un hospital psiquiàtric com a principal sospitosa de la desaparició d’un home, ja que ella va ser l’última que el va veure.

Per explicar-nos la història de la Mie, els creadors ens proposen dos temps: l’un, el present, que s’encarrega de mostrar-nos els esforços que fa la Mie per recordar i, com més recorda, més desconfia de la gent que l’envolta. L’altre, el passat, que comença a partir de l’accident i que ens va ensenyant trossos de la vida d’ella, com viu, com es relaciona amb la seva filla, el seu marit i la seva família, com conviu amb la seva malaltia cada dia…

La Mie viu amb el seu marit Benoit (Stijn van Opstal) i la seva filla Romy (Cécile Enthoven) a la casa que va ser del seu avi, un casalot enmig del bosc i força allunyat de tot. Benoit s’encarrega d’adaptar la casa perquè la Mie no s’oblidi de tancar les portes, posant càmeres per poder veure si la Mie s’ha deixat una paella al foc…  Al cap de poc d’haver-s’hi instal·lat, la Mie comença a percebre sorolls i sensacions que li fan sospitar que hi ha algú més a la casa.

Però Tabula Rasa no és el que sembla. Si bé podem tenir la sensació que som davant una sèrie d’esperits, al cinquè capítol un gir de guió ens fa canviar totalment la percepció de la sèrie que ens encamina cap a un thriller psicològic.

I és a partir del cinquè capítol que el meu interès per la sèrie va baixar. Ja us he dit que hi ha un gir de guió. Aquest gir, que no és l’únic de la sèrie, és tan brusc que a partir d’aquí tot és més previsible, ja no hi ha el factor sorpresa. No vull dir que baixi de qualitat. De fet, els 9 capítols de prop d’una hora de durada que té la sèrie mantenen la qualitat tant artística com de direcció. La fotografia ajuda a crear l’atmosfera de tensió que demana la sèrie i la interpretació de Veerle Baetens, que també n’és una de les creadores, es manté a un gran nivell.

Tabula Rasa agradarà a aquells que busquin una sèrie que enganxi i un thriller de primer nivell i, sobretot, agradarà a aquells que feu maratons de sèries, ja que només són 9 capítols d’uns 50 minuts de durada cadascun i que deixen la sèrie resolta i tancada.

Puntuacio

6,5

Tabula Rasa agradarà a aquells  que busquin una sèrie que enganxi i un thriller de primer nivell. També és molt recomanable per als qui feu maratons de sèries.

Títol
Tabula Rasa

Creador
Malin-Sarah Gozin i Veerle Baetens

Actors
Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Jeroen Perceval, Gene Bervoets i Natali Broods
Comments are closed.