MENU

16 abril, 2018 Comentaris (2) Visualitzacions: 2296 Sèries Jep Soler

Títol
Wild Wild Country

Director
Chapman Way, Maclain Way

Actors
Personatges Reals




Seguir  la història de principi a fi és un plaer innarrable, al més pur estil d’un thriller convencional ens van explicant la trama de manera ordenada, amb sorpreses i situacions que superen la ficció (ja ho he dit!)

Puntuació

9

‘Wild Wild Country’, el món idíl·lic d’Osho

Cada vegada que sento que la realitat supera la ficció em ve al cap Star Wars i em pregunto si la realitat supera el món imaginari creat per George Lucas. Segurament coneixem algun Yoda passat de voltes i també moltes princeses Leia i algun Han Solo, però només són còpies barates d’un món imaginari. En la ficció ens hi sentim més còmodes, tot és fals, encara que hi ha alguna vegada que dins la inventiva del creador s’hi poden reflectir personatges o situacions viscudes per un mateix. El que més m’apassiona darrerament, potser a causa del procés inevitable de maduració, són els documentals. Sobretot aquells que creen un guió de misteri, amb sorpreses i moments inoblidables.

Cinematogràficament films com The Cove (Louie Psihoyos, 2009) o Man on Wire (James Marsh, 2008) ens atrapaven fàcilment en una xarxa argumental intensa. El que té més mèrit és fer-ho en una sèrie de televisió perquè la durada es multiplica i els recursos per mantenir l’atenció es compliquen, com a The Jinx (Andrew Jarecki) o Flint Town (Zackary Canepari, Drea Cooper, Jessica Dimmork). El darrer exemple és l’impressionant documental Wild Wild Country, que podeu veure a Netflix, dirigit per Chapman Way i Maclain Way.

Mai m’hauria imaginat que darrere la història d’Osho s’hi amagaria una trama criminal que va fer trontollar la societat americana. El pensador més gran d’aquest segle, el pare de les mil maneres de meditar, el guru de la majoria de terapeutes que es volen fer preuar, el creador de frases imprescindibles com «Si estimes una flor no l’arrenquis, deixa-la ser. L’amor no es tracte de possessió sinó que es tracte d’apreciació». Penseu que sense Osho no existiria el programa de ràdio i televisió L’ofici de viure i Gaspar Hernández encara posaria música a Ràdio la Vall. Per tant, som davant d’una figura inigualable que ens ha fet viatjar al lloc més perillós de l’univers, el nostre propi jo. A Wild Wild Country acompanyarem la colla de seguidors d’Osho des de la seva fugida de l’Índia (per por que els hi tanquessin la paradeta) fins a la fugida dels Estats Units (per por que els tanquessin a tots a la presó). Què els hi va passar a tots els seguidors del mestre al país d’en Reagan? D’això va la sèrie. Barreja imatges reals de l’època amb entrevistes actuals a les persones implicades en tota la problemàtica.

No us puc posar tot el que destacaria perquè hi ha molta cosa per comentar. Seguir la història de principi a fi és un plaer inenarrable, al més pur estil d’un thriller convencional ens van explicant la trama de manera ordenada, amb sorpreses i situacions que superen la ficció (ja ho he dit!). Us puc avançar un parell de coses, que si no ho dic m’ho faig a sobre. Quan la secta d’Osho arriba als Estats Units compra un terreny erm i sense futur a Oregon, s’hi instal·len i comencen a fer que la terra produeixi vianda i sigui pròspera. Això no agrada als habitants del poble del costat, que els volen fer fora, i aquí comencen els problemes per a la secta, que faran servir tota la seva imaginació per poder sobreviure al marge de l’imperi de la llei. Com a anècdota us explico que en un moment els hi fan pintades tipus «Oregon abans morta que roja» (els d’Osho van amb vestits vermells i taronges), els titllen de terroristes i de bojos, els provoquen perquè es tornin violents, tenen la premsa estatal en contra… No sé si us sona, el més trist és que la sèrie passa a la dècada dels vuitanta i ja ha plogut molt des de llavors. Per acabar, una altra frase del mestre guru: «La vida comença quan acaba la por». Doncs res, primer pau i després glòria.

Puntuacio

9

Seguir  la història de principi a fi és un plaer innarrable, al més pur estil d’un thriller convencional ens van explicant la trama de manera ordenada, amb sorpreses i situacions que superen la ficció (ja ho he dit!)

Títol
Wild Wild Country

Director
Chapman Way, Maclain Way

Actors
Personatges Reals




2 comentaris to ‘Wild Wild Country’, el món idíl·lic d’Osho

  1. MON DE BOIXOS I MANIPULADORS DE GENT EN POCA ESTIMA!!!

    LA VERITAT DE TOT ES QUE AL FINAL ANEM TOTS PLEGATS AL MATEIX CLOT!!!

  2. Mª. Carme ha dit:

    les series tenen un petit problema hi es que com et perdis un sol capitol per el motiu que sigui ja perds el fil i costa més tornar-t’hi a enganxar. Però jo tambè en miro.