MENU

19 abril, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 2187 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Alienist

Creador
Hossein Amini, Kristina Lauren Anderson i Cary Joji Fukunaga

Actors
Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans, Brian Geraghty i Ted Levine
‘The Alienist’ atraparà als veritables amants del crim, aficionats a les novel·les de Caleb Carr i als aficionats a la història de la ciutat de Nova York

Puntuació

7

‘The Alienist’, un drama d’època inquietant

El final del segle XIX i el començament del segle XX deuen haver estat uns anys dignes de viure. La revolució que va viure la indústria, la medicina o la societat en general han de ser motius més que suficients per agafar el Delorean i fer-hi una visita.

La indústria de l’entreteniment, i en especial les grans cadenes, tenen més diners que no pas jo i es poden permetre agafar el cotxe del Dr. Emmett Brown i mostrar-nos com han vist aquestes èpoques passades. Si fa quatre anys eren Steven Soderbergh i Cinemax qui ens explicaven com van ser els principis de la medicina moderna a The Knick, ara és el torn de la cadena TNT i de Paco CabezasCary Joji Fukunaga, entre molts altres, per mostrar-nos com van ser els principis de la psicologia forense a tombants de segle amb The Alienist.

Aquesta sèrie, ambientada al 1896, ens presenta un equip format per un alienista (terme usat antigament per referir-se als psicòlegs), un il·lustrador del New York Times, una secretària de la policia i dos joves detectius jueus. Aquest equip es forma per atrapar un assassí que segresta i mutila nens que es dediquen a la prostitució fent-se passar per noies.

Daniel Brühl (Capitán América: Civil War, 2016) interpreta el doctor Laszlo Kreizler, un alienista jove i controvertit d’intensitat gelada, arrogància superba i mancat de capacitat per relacionar-se socialment. Luke Evans (Drácula: la leyenda jamás contada, 2014) s’encarrega de donar vida a l’il·lustrador John Moore, amic de Kreizler, puter, propens a la malenconia com a conseqüència d’un compromís trencat i la pèrdua del seu germà menor. Les habilitats socials i l’encant de Moore supleixen les mancances de Kreizler. Dakota Fanning (Please Stand By, 2017) és l’encarregada de donar versemblança a Sara Howard, la primera dona que treballa en una oficina de policia (i que no ho fa fregant). Decidida a ser la primera dona detectiva de la policia, Sara es considera igual de competent, si no més, que qualsevol dels homes companys seus. Tot i que el Dr. Laszlo i John Moore són personatges inventats per Carr, Sara Howard, que també és un personatge fictici, beu molt d’Isabella Goodwin que, el 1912, es va convertir en la primera detectiva de la policia de Nova York.

I és que si bé la sèrie té un bon guió, gràcies sobretot a la supervisió de Caleb Carr, autor del llibre en què es basa la sèrie, el que més destaca de The Alienist és el rigor històric i la gran posada en escena. Així doncs, a The Alienist ens trobem tot de personatges històrics que realment van viure en aquella època: hi destaca Theodore Roosevelt, que va ser comissionat de la policia de Nova York abans d’arribar a ser el 26è president dels Estats Units, com el més conegut. James Pierpont Morgan (més conegut com a J.P. Morgan), la sufragista Elizabeth Cady Stanton o la família Vanderbilt són presents a la sèrie. També trobem referències a la família Van Bergen i els 400 (terme usat per referir-se a les 400 persones més influents de Nova York), a la corrupció policial que regnava a l’època i als tractes a favor de l’administració cap la classe benestant de Nova York de finals de segle.

The Alienist és una bona sèrie policíaca que va de menys a més, amb bones interpretacions i, per sobre de tot, un bon treball d’investigació per als qui volgueu conèixer una mica més els costums, la vida social o les idees de l’època en què està ambientada.

Puntuacio

7

‘The Alienist’ atraparà als veritables amants del crim, aficionats a les novel·les de Caleb Carr i als aficionats a la història de la ciutat de Nova York

Títol
The Alienist

Creador
Hossein Amini, Kristina Lauren Anderson i Cary Joji Fukunaga

Actors
Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans, Brian Geraghty i Ted Levine
Un comentari a ‘The Alienist’, un drama d’època inquietant

  1. […] Però hi ha un nou director per a la cinquena temporada: Jamie Payne, que va fer un bon treball a The Alienist, i fa una bona feina, aquí també. El ritme, la producció i la qualitat dels personatges mantenen […]