MENU

26 abril, 2018 Comentaris (2) Visualitzacions: 2069 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol
Trump: An American Dream

Director
Barnaby Peel, Daniel Bogado i Natasha Zinni

Actors
Documental
‘Trump: An American Dream’ és un bon resum visual de la vida del 45è President dels Estats Units, des dels seus orígens professionals com a constructor els anys 70 ajudat pels diners i l’experiència professional del seu pare, al dia d’avui.

Puntuació

7

Donald Trump, autobombo i tatxín!

Fa un temps, a les oficines centrals bastardes, vaig sostenir la tesi que Donald Trump era la persona amb què l’escriptor Bret Easton Ellis es va basar per construir el personatge psicòtic de Patrick Bateman a American Psycho i, pensant que l’article tindria una repercusió mundial important, vaig creure erròniament que els demòcrates de Washington D.C agafarien la meva tesi com a vàlida, provocant un impeachment fast-track que canviaria el destí del planeta i l’univers. Un episodi que em fa qüestionar si realment tinc tant de poder dins aquest espai lliure que em deixa el blog o són només aires de grandesa.

Netflix presenta el documental britànic, Trump: An American Dream, un bon resum visual de la vida del 45è President dels Estats Units, des dels seus orígens professionals com a constructor els anys 70 ajudat pels diners i l’experiència professional del seu pare, fins a dia d’avui.

Estrella de la televisió del 2004 al 2017 (The Apprentice), Trump va passar una fase de comprador de casinos a Atlantic City els anys 80 a playboy cobdiciat els 90. El fracàs dels edificis de joc frenètic a la ciutat de Boardwalk Empire -buits la majoria com vaig poder comprovar fa uns anys en el meu paper d’observador turista bastard- el va portar a incrementar la seva actitud agressiva envers els que el rodejaven, amb un augment exponencial de la promoció de la seva pròpia personalitat inflada i el nom Trump amb autobombo tatxín.

Ni Andy Wharhol amb la seva  famosa màxima sobre els 15 minuts de fama que tots hauríem de gaudir una vegada a la vida s’hagués imaginat els extrems que portaria el narcisisme capitalista sobre una sola persona. Donald Trump ho supera tot i a tothom i sembla que el camí de la política ha agafat sense frens la ruta d’un circ de freaks estridents.

El documental recupera fragments com la primera entrevista que va fer Trump per televisió el 1980 amb Rona Barrett (Today’s Super Rich), just després d’haver comprat l’hotel Commodore, explicant  l’experiència d’aquells moments a la presentadora o el viatge que va fer amb el wrestler Jesse Ventura durant la seva campanya a Minnesota amb el que va observar i estudiar amb detall com tractava despectivament els periodistes fent la pilota als seus potencials electors a través de frases farcides de falsedats.

Belive me, tremendous success, we are going to make it, he is
a great guy, billions and billions of dollars, winning again, bigly.

Expressions que va repetint a les campanyes, vocabulari limitat, Trump utilitza un llenguatge adolescent propi de la seva reduïda educació cultivada principalment al menjador sumptuós de casa seva -la Trump Tower– amb programes d’entreteniment i notícies de la cadena Fox, despreciant els fets i agafant falsedats com a model, que incorpora més tard a les seves respostes, com el timador que arriba a un poble i promet que el seu elixir rejovenirà els habitants més vells de forma milagrosa, agafant els diners per marxar i deixar-los amb una poció barata d’aigua i herbes.

Sociopatia, fanfarronades, provocacions i insults sense racionalitat ponderada s’han instal·lat des de fa uns anys a la cuina de la política occidental sense que ningú sàpiga com parar tot això. Es pica a les emocions dels electors deixant de banda els fets, com ha passat no només als Estats Units d’Amèrica però també a Gran Bretanya amb el Brexit, les eleccions d’Hongria o el caos de la política catalana i espanyola.

Si voleu saber més sobre el tema de les eleccions americanes amb Trump i/o la seva vida, no us perdeu el documental de Netflix Get me to Roger Stone (2017) i aquests dos llibres; Fire and Fury, Inside the Trump White House (2017) i Trump Revealed (2016). Imprescindibles.

Puntuacio

7

‘Trump: An American Dream’ és un bon resum visual de la vida del 45è President dels Estats Units, des dels seus orígens professionals com a constructor els anys 70 ajudat pels diners i l’experiència professional del seu pare, al dia d’avui.

Títol
Trump: An American Dream

Director
Barnaby Peel, Daniel Bogado i Natasha Zinni

Actors
Documental
2 comentaris to Donald Trump, autobombo i tatxín!

  1. Vic Man Kenobeu ha dit:

    Per quan un documental sobre Rajoy? Em sembla fins i tot més menyspreable i perillós en proporció. Atresora la supèrbia d’aquest, la incompetència de Bush i la metodologia de Franco, i no només pel caràcter legislatiu.

  2. Víctor Gonzàlez ha dit:

    Seria bo. I una idea magnífica, amb Aznar inclòs.