MENU

3 maig, 2018 Comentaris tancats a ‘The Crossing’: arrancada de cavall, parada de burro Visualitzacions: 1574 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Crossing

Creador
Jay Beattie i Dan Dworkin

Actors
Steve Zahn, Sandrine Holt, Jay Karnes, Rick Gomez, Simone Kessell, Grant Harvey, John D'Leo, Luke Camilleri, Rob Campbell, Tommy Bastow, Bailey Skodje
Venuda com la nova ‘Lost’, ‘The Crossing’ te tots els números per ser una més de les moltes sèries que la cadena cancel·la amb una o dos temporades

Puntuació

5,5

‘The Crossing’: arrancada de cavall, parada de burro

Tots deveu recordar la crua imatge d’Aylan Kurdi, el nen sirià vestit amb una camisa vermella i pantalons blaus, cap per avall i sense vida en una platja turca. Aquesta imatge, que va donar la volta al món i va sacsejar consciències, es va convertir en LA IMATGE del drama que viuen, diàriament, milers de persones en el seu anhel per escapar d’una guerra.

La travesía (The Crossing), el nou drama d’ABC que es pot veure a través de la plataforma HBO, comença imitant de manera intencionada aquestes horribles imatges. En un petit poble de pescadors dels Estats Units, un xèrif i el seu ajudant descobreixen que la platja està plena de cossos, molts sense vida, d’altres inconscients. El que a priori sembla un naufragi ràpidament es complica quan els supervivents comencen a explicar una història extraordinària: són ciutadans americans… de l’any 2168, 150 anys en el futur. A partir d’aquí el govern hi intervé i aïlla els nàufrags.

Amb això ja tenim la base per construir una sèrie de ciència-ficció que, a priori, arrenca amb una bona premisa i amb un tema molt actual, tant pel que fa a Estats Units, amb la problemàtica de la política d’immigració de Donald Trump, com Europa, amb la passivitat que demostra per fer front a la crisi dels refugiats. Però recordo que és la cadena ABC, i tampoc podem demanar-li una sèrie 10. El primer capítol de The Crossing és força bo, amb un bon ritme i que posa les bases del que hauria de ser una sèrie de ciència-ficció més que recomanable, però a partir del segon la cosa ja se’n va de mare amb l’aparició dels Apex, uns humans evolucionats que dominen el futur. Si a això hi afegim que aquesta arribada massiva de gent del futur no és la primera, els fils argumentals de la sèrie es bifurquen sense que cap tingui pes.

Pel que fa als protagonistes tenim Steve Zahn (Treme) com al xèrif Jude Ellis. Naturalment Ellis és un personatge carregat de tòpics: separat, amb un fill i que va abandonar la policia d’una gran ciutat per problemes amb els seus caps. Emma Ren, l’agent del govern encarregada del cas, està interpretada per Sandrine Holt (Homeland). Ren sospitarà dels seus caps i emprendrà una investigació pel seu compte. Natalie Martinez (APB) dona vida a Reece, una Apex dissident que només te la intenció de recuperar la seva filla, un dels 47 supervivents.

Sí, podria ser una sèrie que parlés de la immigració o la xenofòbia, però no ens enganyem, The Crossing té tots els números per ser una més de les moltes sèries que la cadena cancel·la amb una o dues temporades. Molt hauria de canviar perquè enganxés l’espectador.

 

Puntuacio

5,5

Venuda com la nova ‘Lost’, ‘The Crossing’ te tots els números per ser una més de les moltes sèries que la cadena cancel·la amb una o dos temporades

Títol
The Crossing

Creador
Jay Beattie i Dan Dworkin

Actors
Steve Zahn, Sandrine Holt, Jay Karnes, Rick Gomez, Simone Kessell, Grant Harvey, John D'Leo, Luke Camilleri, Rob Campbell, Tommy Bastow, Bailey Skodje
Comments are closed.