MENU

4 maig, 2018 Comentaris tancats a Videoteca bastarda: ‘Predator’ Visualitzacions: 1550 Cinema, Videoteca bastarda Jep Soler

Títol
Predator

Director
John McTiernan

Actors
Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Sonny Landham, Bill Duke, Elpidia Carrillo, Richard Chaves, Jesse Ventura, Shane Black, R.G. Armstrong, Kevin Peter Hall
El protagonista total del film és Arnold Schwarzenegger que hereta part del personatge que havia interpretat a Comando i que hi afegeix una pausa necessària per poder fer front a un enemic d’un altre planeta

Puntuació

8.5

Videoteca bastarda: ‘Predator’

Sinopsi: un grup de soldats d’elit nord-americans tenen la difícil missió de rescatar uns hostatges al bell mig de la selva tropical. L’expedició, formada per experts en l’art de la lluita cos a cos, explosius i estratègia militar, es trobarà amb una sorpresa inesperada: la missió com ells se la imaginaven no existeix i l’enemic serà completament desconegut per ells, s’hi enfrontaran per primera vegada a la vida.

Un any abans de Predator (1987) s’estrenava Aliens, de James Cameron, segona entrega de la saga protagonitzada per la tinent Ripley. Com tots sabeu el paper interpretat per Sigourney Weaver estava pensat perquè fos per a un actor, Paul Newman, i al final es van decantar per l’actriu novaiorquesa. Predator està pensada des d’una òptica més masclista, només surt un personatge femení amb poca rellevància i salvada per la força masculina. Aquesta masculinitat és present durant tota la cinta, però això no treu que sigui una de les millors pel·lícules d’acció d’aquella dècada; per cert, una dècada excepcional pel cinema de gènere i d’acció. Ara que hi penso, els personatges femenins d’Aliens diríem que potser actuen amb més mentalitat masclista de l’esperada, però això és un altre tema. Centrem-nos en Predator. Dirigida per John McTiernan (La jungla de cristal, L’últim gran heroi) destaca per dos elements importants en un film d’aquestes característiques: els diàlegs i els efectes especials. Les converses entre els protagonistes són divertides, d’aquelles que et fan riure amb la o per la seva capacitat de sorprendre. Els efectes digitals, per l’època que va ser filmada, eren molt moderns i avui en dia encara aguanten prou bé. Amb aquests dos elements ja compleixen l’expedient, però la pel·lícula té més coses destacades que la fan especial. Per una banda, la música d’Alan Silvestri, que ens acompanya amb la tensió necessària durant tot el metratge, i per l’altra, s’ha de destacar la gran professionalitat del director, amb escenes acurades, moviments de càmera delicats que ens permeten anar descobrint la perillositat i el fort impacte d’algunes imatges amb total comoditat.

El protagonista total del film és Arnold Schwarzenegger que hereta part del personatge que havia interpretat a Comando i que hi afegeix una pausa necessària per poder fer front a un enemic d’un altre planeta. La batalla final ha passat a la història del cinema d’acció, però m’agradaria destacar el càsting a l’hora d’escollir tot els personatges, ja que semblen extrets d’una novel·la gràfica d’Hazañas Bélicas o els primers equips d’en Nick Furia.

La frase: «Que lleig que ets, cabró!»

L’escena: la càmera ressegueix la frondosa selva, detecta un rajolí de sang en una branca i la imatge s’enfila harmoniosament per un arbre a ritme de la música. Aquest ritme musical ens fa pensar que alguna cosa ens espera al final de tot, i així és! Allà hi ha l’horror.

El frame: la cara enfangada de l’Arnold, amb els ulls oberts com flams mentre per darrere seu alguna cosa es belluga.

L’espòiler: com si es tractés de la cançó popular britànica; al final només en quedarà un (de soldat).

Puntuacio

8.5

El protagonista total del film és Arnold Schwarzenegger que hereta part del personatge que havia interpretat a Comando i que hi afegeix una pausa necessària per poder fer front a un enemic d’un altre planeta

Títol
Predator

Director
John McTiernan

Actors
Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Sonny Landham, Bill Duke, Elpidia Carrillo, Richard Chaves, Jesse Ventura, Shane Black, R.G. Armstrong, Kevin Peter Hall
Comments are closed.