MENU

28 maig, 2018 Comentaris tancats a ‘Deadpool 2’: ‘La piscina morta 2’ Visualitzacions: 1675 Cinema Jordi Camps

Títol
Deadpool 2

Director
David Leitch

Actors
Ryan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beetz, Morena Baccarin




Ah, i el director de tot aquest esplèndid despropòsit ens anuncien és l’autor d’un film d’acció que només començar maten el gos de Keanu Reeves

Puntuació

8

‘Deadpool 2’: ‘La piscina morta 2’

Em diuen els que més em coneixen que em repeteixo més que l’all. I tenen raó. Els que només em llegiu, ho podeu comprovar si més no cada vegada que parlo de superherois: que «si tornem-hi a ser amb la festa de pijames», que «totes són fetes en un mateix patró», que «prefereixo Unbreakable/El protegido que qualsevol altra megasuperproducció marveliana»…

Doncs amb la voluntat de no parlar més d’aquest coi d’egocentristes tarats vestits amb roba d’anar a dormir, decideixo anar al cinema a veure una pel·lícula a la pantalla gran, que ja fa tres setmanes que no trepitjo cap sala fosca.

I com que m’agrada deixar-me recomanar i sempre faig cas de la gent, sobretot d’en Jordi Taulats, no dubto davant la desídia generalitzada que m’ofereix la cartellera de fer cas a un guiri de la cua que en veu alta exclama que «ni mort» anirà a veure una pel·lícula titulada: La piscina morta 2. «Deu fer por!», diu rient de forma malèvola. De por? Doncs per què no, a mi ja m’agraden i a més el protagonista fa tota la pinta de fer-ne: emmascarat i amb aquells sabres esmolats a les mans…

La meva sorpresa, naïf de mi, és descobrir, oh sorpesa!, que resulta que La piscina morta 2 és un film amb superherois (aquí l’amb és important), o quelcom que s’hi assembla. Sort que fa tres setmanes (només) que no en veig cap de superherois; l’última, si la memòria no em falla, va ser Avengers: Infinity War que, a més, em va deixar amb un coitus interruptus que no recordo des que un dia que la nena es va desvetallar i…

Doncs sí, resulta que la pel·li la protagonitza en Piscina Morta, germà bastard de l’Spiderman, un altre mutant que em recorda molt un company de la mili que també tenia la cara com un alvocat podrit. I que també era força malparit, recordo. Com el cosí germà de Peter Parker. Només començar va i el paio decideix suicidar-se a lo bonzo. Tros de bèstia, deveu pensar, però heu de tenir en compte que el pobre, com a mi aquella nit en què la nena es va devetllar i… té un coitus interruptus antològic. Si en voleu saber més us diré, amb més detalls i sense espòilers, que tot això passa quan el nebot bastard de l’Spiderman i la seva xicota-que-està-més-bona-que-el-pa estan veient una pel·li porno per posar-se a to (no entenc per què hi surt la Barbra Streisand a la pel·li, que només agrada als gais), va i entren una colla de fascinerosos que, sí amics (i amigues, siguem políticament correctes), se la carreguen sense voler, a la noia-que-està-més-bona-que-el-pa (aix, espòiler) i, esclar, amb el sentiment de culpa tan gran el nostre protagonista decideix, com dèiem, suïcidar-se, després de matar els pinxos que els han aixafat la nit romàntica. I sí, ja que m’ho pregunteu, sí que mor el parent bastard de l’Spiderman.

Però, tranquils, és mutant i, esclar, per molt que vulgui sempre ressuscita, que si no, no hi hauria pel·lícula.

Així arrenca, a tot drap, aquest preludi espaterrant que és per aixecar-te i anar-te’n. En el bon sentit, perquè només per aquest pròleg ja ha valgut la pena pagar la pel·lícula (bé, jo m’he colat sense pagar a canvi que us recomani la pel·lícula). I és així, com el que ve després, encara és millor. Aviam si aconsegueixo animar-vos a veure-la.

Al·licients de la pel·lícula (anem al gra):

  1. Hi surt Vancouver molta estona (la meva ciutat del món preferida).
  2. La la noia-que-està-més-bona-que-el-pa resulta que és la dona d’en Brody de Homeland, aquí més cañón que mai.
  3. En Piscina Morta (ara que ho veig, crec que no té res a veure amb l’Spiderman) forma un esquadró suïcida (literal) i, com que el nom d’X-Men ja està agafat, es fan dir X-Force (que també em sona que ja està patentat)
  4. Hi maten negres que són blancs (però hi ha qui encara sols hi veu españoles).
  5. Apareixen dues X-Men (perdó, X-Women –així m’agrada, Piscina Morta, reclamant la paritat que no tenim aquí!–) i un de ferro colat força soso, perquè segons resulta als més coneguts de la colla pessigolla que van amb una X a la samarreta no els paguen prou per sortir en aquesta. I nosaltres que ho agraïm, Déu Nostro Senyor Stan Lee.
  6. Reapareix del futur ni més ni meys que en Terminator amb cara de Goonie envellit (o és de Thanos?!) per matar un malparit de nen que no es diu Connor i que en comptes de treure foc pels queixals ho fa dels punys.
  7. I a Piscina Morta quan un tal Juggernaut li arrenca les cames li’n surten unes de molt mones, una excusa dels guionistes per fer un homenatge explícit i apoteòsic a l’encreument de cames d’Instint bàsic, amb la pilila del protagonista i no el cony de Sharon Stone, això sí. Esteu advertits, no és apta per a tots els públics
  8. Ah, i el director de tot aquest esplèndid despropòsit ens anuncien que és l’autor d’un film d’acció en què només començar maten el gos de Keanu Reeves i que recordo que el bastard d’en Callahan Ruiz, quan escrivia en aquest blog, ens va recomanar malgrat que s’estima més els gossos que no pas les persones. Dit per ell.

Ara us podria posar el llistat de coses desfavorables del film. Però no en trobo. Suposo que és allò d’anar sense expectatives i sortir encantat de la pel·lícula.

Per cert, el superheroi de la pel·lícula, que ja tinc clar que no té res a veure amb l’Home Aranya, és amic d’en Lobezno (té un ninot i tot d’ell) i reivindica (no sé per què) un altre col·lega de professió, aquell que es fa dir Linterna Verde i que ja em perdonarà perquè no conec ningú que hagi superat els deu minuts de metratge d’aquell film. Em sap greu per aquell pobre actor en desgràcia que diria que es deia Ryan Reynolds!

Bé, no em feu cas, La piscina morta 2 (Deadpool 2 in English) es mereix que la puntuem alt, però ja us dic que continuo preferint Unbreakable/El protegido, en què no hi ha cap festa de pijames, per bastarda que sigui.

Puntuacio

8

Ah, i el director de tot aquest esplèndid despropòsit ens anuncien és l’autor d’un film d’acció que només començar maten el gos de Keanu Reeves

Títol
Deadpool 2

Director
David Leitch

Actors
Ryan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beetz, Morena Baccarin




Comments are closed.