MENU

4 juny, 2018 Comentaris tancats a ‘Cormoran Strike’, ni més ni menys Visualitzacions: 1346 Sèries Jordi Taulats

Títol
Strike

Creador
Sarah Phelps i Ben Richards

Actors
Tom Burke, Tamsin Topolski, Natasha O'Keeffe, Holliday Grainger, Dominic Mafham, Tim McInnerny, Tom Greaves, Monica Dolan, Lia Williams, Rob Callender, Jeremy Swift, Pete Sullivan, Dorothy Atkinson, Catherine Bailey, Kerr Logan, Sarah Gordy, Sargon Yelda, Harriet Green, Jeffrey Chee Eng Ho, Waj Ali, Rachel Bell, Sophie Harkness
Cormoran Strike, tot i que no passarà a la història de les sèries detectivesques, està ben feta, ben interpretada i no busca innovar. És pur entreteniment i compleix amb el que se li demana.

Puntuació

7

‘Cormoran Strike’, ni més ni menys

La fama ha de ser difícil de portar, i si no, pregunteu-l’hi a qualsevol bastard, que estem farts de rebre cartes amoroses de fans de tots els sexes amb roba interior a dins (i moltes vegades sense rentar!). Si has tingut un gran èxit tot el que facis després es mesurarà prenent com a referència aquell èxit. Això és, suposo, el que li va passar a J. K. Rowling, que després del seu gran, grandíssim èxit de la saga de Harry Potter, la pressió a què es devia sentir sotmesa per tornar a escriure devia ser majúscula. Però Rowling, que de ruca no en té ni un pèl, va trobar la manera per saltar-se tota aquesta pressió: escriure amb un pseudònim. I així, amb el nom de Robert Galbraith, Rowling va escriure la saga de Cormoran Strike: The Cuckoo’s CallingThe SilkwormCareer of Evil.

Ara HBO, a través de la seva filial Cinemax, i amb coproducció de la gran BBC britànica, han adaptat aquestes novel·les a la petita pantalla i podem gaudir d’aquest detectiu.

Strike és un ex policia militar que, després d’haver perdut mitja cama a l’Afganistan, li donen la baixa i es dedica a treballar com a detectiu privat. Instal·lat al Soho de Londres, la seva vida sembla que va de baixada: sobreviu amb penes i treballs, la xicota ─una noia de família molt adinerada─ el deixa i està a punt de casar-se amb un altre, viu i dorm al despatx, i tot això intentant escapar del seu passat familiar, amb una mare que va ser model amb un final tràgic i un pare que va ser una estrella del rock.

Però igual que Sherlock té el seu Watson o Luther el seu Ripley, Cormoran Strike té Robin Ellacott, una secretària amb ganes d’arribar a ser detectiva. Robin no és una dona per fer bonic. Aquesta noia atractiva i de somriure encantador busca un propòsit a la seva vida i no vol quedar-se en una feina que no la satisfà ni comportar-se com la muller adorable.

I la unió de Strike i Ellacott és el que fa bona la sèrie. La química que desprenen els dos personatges traspassa la pantalla i fa que et sentis molt a gust amb tots dos. Tom Burque (Guerra y paz), en el paper de Cormoran Strike, i Holliday Grainger, en el paper de Robin Ellacott (Electric Dreams), doten els personatges de la credibilitat a què ens tenen acostumats les produccions britàniques. Ell beu pintes de cervesa com si fossin quintos, orina en un vas i, quan li convé, se salta la llei. Ella és una persona decent, promesa al xicot de tota la vida i que, sota una aparença càndida s’amaga un talent per a la professió.

Si a tot això hi sumem un bon guió, ja tenim els ingredients adequats per tenir una bona sèrie. El guió de Cormoran Strike és el típic de crim per resoldre, amb pistes per seguir i sospitosos per descartar a mesura que avança la investigació. Cormoran no farà gala de grans dosis d’enginy ni psicoanalitzarà el sospitós, sinó que la investigació és la clàssica, la del porta a porta. Això fa que veiem Cormoran com un humà, encara més.

Cormoran Strike, tot i que no passarà a la història de les sèries detectivesques, està ben feta, ben interpretada i no busca innovar. És pur entreteniment i compleix amb el que se li demana. Cormoran Strike és Cormoran Strike, ni més ni menys.

 

 

 

Puntuacio

7

Cormoran Strike, tot i que no passarà a la història de les sèries detectivesques, està ben feta, ben interpretada i no busca innovar. És pur entreteniment i compleix amb el que se li demana.

Títol
Strike

Creador
Sarah Phelps i Ben Richards

Actors
Tom Burke, Tamsin Topolski, Natasha O'Keeffe, Holliday Grainger, Dominic Mafham, Tim McInnerny, Tom Greaves, Monica Dolan, Lia Williams, Rob Callender, Jeremy Swift, Pete Sullivan, Dorothy Atkinson, Catherine Bailey, Kerr Logan, Sarah Gordy, Sargon Yelda, Harriet Green, Jeffrey Chee Eng Ho, Waj Ali, Rachel Bell, Sophie Harkness
Comments are closed.