MENU

6 juny, 2018 Comentaris (1) Visualitzacions: 2274 Sèries Jep Soler

Títol
Trust

Creador
Simon Beaufoy

Actors
Donald Sutherland, Hilary Swank, Brendan Fraser, Harris Dickinson, Michael Esper, Hannah New, Anna Chancellor, Luca Marinelli, David Agranov, Laura Bellini, Sarah Bellini, John Schwab, Filippo Valle, Linda Boyd, Verónica Echegui, Teresa Mahoney, Aurora Quattrocchi, Matt Rawle, Nicola Rignanese, Charlotte Riley, Sophie Winkleman, Silas Carson, Francesco Colella, Mauro Lamanna, Giovanni D'Aleo, Amanda Drew, Andrea Arcangeli, David Bamber
La grandiositat de tots els protagonistes i la manera com està explicada guanyen terreny la història i l’argument, que tot i ser el menys important ens manté en alerta. Per cert, la selecció musical espectacular!

Puntuació

9

‘Trust’, l’1×1

Equip britànic:

Paul Getty: (Donald Sutherland) Patriarcal. També el podria haver definit com a masclista, avar, insensible, egocèntric, narcisista i molts altres adjectius pejoratius. És el cap de l’imperi petrolier Getty Oil i només viu per aconseguir fer-se cada vegada més ric i no només fent diners sinó també retallant les despeses de tota la família. És pare, avi i manté un harem al seu servei.

James Flecher Chace: (Brendan Fraser) Immens. I no només físicament. El personatge  més interessant del seu equip és el cap de seguretat i home de confiança del patriarca Getty. Discret, poc xerraire, sensible i resolutiu, és la versió masculina de la… de Fargo. Es converteix en el mestre de cerimònies de la sèrie, el narrador que parla directament als espectadors per guiar-nos, amb tocs d’humor, pel laberint del cas Getty.

Paul Getty III: (Harris Dickinson) Mimat. Estimat per tothom és un noi de 15 anys innocent, sense malícia, que l’enreda tothom. Quan es veu embolicat en un problema econòmic creu que el seu avi l’ajudarà, tot al contrari. Urgeix un pla infalible que també li surt malament, fer creure que l’han segrestat i demanar un rescat.

Gail Getty: (Hilary Swank) Mare coratge. L’única persona que creu que el seu fill ha estat segrestat realment. Farà tot el possible per aconseguir la seva llibertat, fins i tot relacionar-se amb uns mafiosos de pa sucat amb oli.

Bullimore: (Silas Carson) Esclau. Majordom excel·lent de la família, coneix tots els secrets que s’amaguen dins de la mansió. Sensible i amable és la persona encarregada de fer tot el que el senyor Getty desitgi, fins i tot l’encarregat de posar-li els calçotets de bon matí.

Equip italià:

Primo: (Luca Marinelli) Matador. Aquest personatge entra a l’Olimp Bastard per la porta gran. Ho té tot: drogoaddicte, prepotent, atractiu, psicòpata i sense pietat, què més es pot demanar? Ah, sí! No controla la ira!

Don Salvatore: (Nicola Rignanese) Orgullós. Capo de marca blanca, fora del sistema mafiós napolità, viu en una zona rural fent petites extorsions i algun negoci de poca volada. Quan li arriba l’oportunitat de la seva vida i poder pujar de categoria se li desmunta la paradeta.

Leonardo: (Francesco Colella) Conservador. En un principi no vol gaire soroll, com a comptable de la colla calabresa considera que amb els negocis actuals ja van tirant. La seva única obsessió és que el seu fill marxi del poble i estudiï a la universitat.

Bertolini: (Giuseppe Battiston) Passador. Proveïdor oficial d’en Getty III, tant pel que fa a la menja com a la cocaïna. L’art pictòric del jove serà el que anirà pagant els deutes, fins que el proveïdor se’n cansa i vol diners.

Fifty: (Niccolò Senni) Negociador. Advocat pacifista que serà utilitzat per Primo com a mediador del segrest. Serà el contacte entre els segrestadors i la mare. Persona poc heroica, gens avesada a la violència, nerviós i poc resolutiu. Per tot plegat se’n surt força bé, diria jo.

Equip tècnic:

Danny Boyle (director) i  Simon Beaufoy (guionista i creador de Trust): Espectacle assegurat. Els dos ja havien coincidit a 127 hours i a Slumdog Millionaire i van demostrar que formen un bon tàndem a l’hora d’explicar històries que necessiten una mica de suspens. Amb Trust construeixen una trama desordenada temporalment que permet anar coneixent els personatges de manera pausada, sense presses, únicament amb els matisos imprescindibles per crear aquesta magnífica sèrie. La grandiositat de tots els protagonistes i la manera com està explicada guanyen terreny la història i l’argument, que tot i que és el menys important ens manté en alerta. Per cert, la selecció musical és espectacular!

 

 

Puntuacio

9

La grandiositat de tots els protagonistes i la manera com està explicada guanyen terreny la història i l’argument, que tot i ser el menys important ens manté en alerta. Per cert, la selecció musical espectacular!

Títol
Trust

Creador
Simon Beaufoy

Actors
Donald Sutherland, Hilary Swank, Brendan Fraser, Harris Dickinson, Michael Esper, Hannah New, Anna Chancellor, Luca Marinelli, David Agranov, Laura Bellini, Sarah Bellini, John Schwab, Filippo Valle, Linda Boyd, Verónica Echegui, Teresa Mahoney, Aurora Quattrocchi, Matt Rawle, Nicola Rignanese, Charlotte Riley, Sophie Winkleman, Silas Carson, Francesco Colella, Mauro Lamanna, Giovanni D'Aleo, Amanda Drew, Andrea Arcangeli, David Bamber