MENU

18 juny, 2018 Comentaris tancats a FilmStruck, la plataforma per a amants del cinema Visualitzacions: 1643 Cinema Jordi Taulats

Títol
FilmStruck

Creador
Turner International i Warner Bros

Films destacats
La grande bellezza, The Last Days of Disco, Pi, Before Sunset, My Own Private Idaho, Dune, Fanny and Alexander, Scanners, An American Werewolf in London, The Shining, Freaks, The Asphalt Jungle, Mister Arkadin, Horpshima, Mon amour, La dolce Vita, Yojimbo...
FilmStruck no ha vingut per competir amb Netflix o HBO. Els continguts que ofereix no tenen res a veure amb les grans plataformes americanes.

FilmStruck, la plataforma per a amants del cinema

Qui li hauria dit, a Movistar, que tindria tanta competència. Netflix, HBO, FIlmin, Amazone Prime Video… aquesta i altres plataformes que ofereixen vídeo a la carta s’han instaurat tant a casa nostra que ja han entrat a formar part de la cistella de la compra que utilitza l’Institut d’Estadística per calcular l’IPC. I des del 13 de juny en podem afegir una altra: FilmStruck.

Però què és FilmStruck? Què ofereix? Doncs aquest article és per a això, per mirar d’esvair algun dubte i respondre preguntes que, potser, us esteu fent sobre aquesta plataforma. Comencem:

Què és FilmStruck? Doncs FilmStruck és una plataforma de vídeo a la carta (el que es coneix més per VOD, de l’anglès ‘video on demand’), creada per Turner International i Warner Bros. el 2016, per ocupar un espai que no estava del tot explotat: el cinema clàssic i d’autor.

Què podrem veure a FilmStruck? Tot i que ha sortit amb un catàleg escàs (poc més d’un centenar de films), la plataforma vol oferir els clàssics de l’època daurada de Hollywood i pel·lícules de grans directors mundials. Figures com Akira Kurosawa, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Jean-Luc Godard, Tod Browning, Orson Welles, Roman PolanskiSam Peckinpah o Paolo Sorrentino formen part del seu catàleg, on mensualment aniran afegint més pel·lícules i col·leccions.

Com escullen les pel·lícules? FilmStruck es nodreix, sobretot, de tres fonts. La primera -no podia ser de cap altra manera, sent una de les companyies fundadores-, del catàleg de la Warner Bros. The Ballad of Cable Hogue (1970), de Sam Peckinpah, o White Heat (1949), de Raoul Walsh, en son alguns exemples. L’altra gran font d’on treuen (o trauran) el seu catàleg serà The Criterion Collection. Aquesta empresa s’ha especialitzat en recuperar films clàssics i editar-los en format d’alta definició, i és una de les més importants en l’atorgament de llicències de clàssics de cinema i de pel·lícules contemporànies importants. Films com El senyor de les mosques (Peter Brook, 1963), Los siete samurais (Akira Kurosawa, 1954) o El festín de Babette (Gabriel Axel, 1987) ja els trobem disponibles. A més a més, podrem accedir a les funcions extres que afegeixen als seus productes, tals com comentaris dels directors, entrevistes, making of… La tercera font de què es nodreix FilmStruck és, no cal dir-ho, és TCM, Turner Classic Movies, una altra fundadora. TCM España s’encarregarà d’oferir títols més locals o europeus a través de les distribuïdores Wanda, Caramel i A Contracorriente.

En quin idioma estaran els continguts? Tots els seus films estaran en versió original subtitulats en castellà. Quan hem preguntat a FilmStruck per la possibilitat de tenir subtítols en català, ens han respost que estan treballant per afegir-hi més opcions.

En quina qualitat ens oferiran els continguts? Podrem descarregar contingut per veure’l fora de línia? La qualitat en què ofereixen els continguts és HD (alta definició), però estan treballant per poder oferir qualitat 4K. Pel que fa a la descàrrega de contingut per veure sense estar connectats a la xarxa, de moment no és possible, tot i que també hi estan treballant.

Quins plans de subscripció hi ha? Actualment es disposa de dos plans: un de mensual a un preu de 5,99 € al mes i un altre d’anual a 59,90 € (4,99 € al mes). En els dos plans hi ha un període de prova de 14 dies i s’hi poden vincular un màxim de tres dispositius. De la mateixa manera, el màxim de reproduccions simultànies és de tres.

Com puc veure FilmStruck? Aquest és el gran hàndicap actual d’aquesta plataforma. A dia d’avui només es pot veure FilmStruck a través del seu web, de l’aplicació per a dispositius mòbils Android i iOs, per Apple TV de 4a generació i per Amazon Fire TV, tot i que fonts de la plataforma confirmen que ben aviat estarà disponible per a ChromeCast i que s’està treballant una aplicació per a SmartTV. Així doncs, tret que tingueu algun d’aquests aparells, haureu de mirar les pel·lícules a través del web (o si teniu una SmartTV, fer screen-mirroring amb el mòbil).

FilmStruck no ha vingut per competir amb Netflix o HBO. Els continguts que ofereix no tenen res a veure amb les grans plataformes americanes. Més aviat, FilmStruck competirà directament amb Filmin o amb MUBI, tot i que aquestes dues plataformes, malgrat oferir un contingut similiar, tenen les seves particularitats que les fan especials. Hi ha lloc per a tots.

O no?

FilmStruck no ha vingut per competir amb Netflix o HBO. Els continguts que ofereix no tenen res a veure amb les grans plataformes americanes.

Títol
FilmStruck

Creador
Turner International i Warner Bros

Films destacats
La grande bellezza, The Last Days of Disco, Pi, Before Sunset, My Own Private Idaho, Dune, Fanny and Alexander, Scanners, An American Werewolf in London, The Shining, Freaks, The Asphalt Jungle, Mister Arkadin, Horpshima, Mon amour, La dolce Vita, Yojimbo...
Comments are closed.