MENU

20 juny, 2018 Comentaris tancats a Per la meva filla, mato! I moro, també? Visualitzacions: 1494 Cinema Jep Soler

Títol
Cargo

Director
Ben Howling, Yolanda Ramke

Actors
Martin Freeman, Anthony Hayes, Caren Pistorius, Susie Porter, Kris McQuade, Natasha Wanganeen, Bruce Carter, Simone Landers, David Gulpilil
Cargo, una de les darreres pel·lícules afegides a la plataforma Netflix, ens parla d’això, del que estaríem disposats a fer per mantenir la nostra filla viva, fins on arribaríem.

Puntuació

5

Per la meva filla, mato! I moro, també?

Es veu que les persones normals i corrents, siguin d’on siguin, en el moment que adquireixen l’estatus de pare o mare experimenten un canvi biològic que els afecta a tots els nivells. La transformació té tela, riu-te’n del pobre Doctor Jekyll. La màxima expressió d’aquest canvi el trobem a la parella d’en Pablo i la Irene, que han passat de defensar el moviment 15M a comprar-se un xalet ben equipat als afores de la capital, la futura paternitat els hi ha fet canviar la concepció que tenien de la realitat, del món. Cargo, una de les darreres pel·lícules afegides a la plataforma Netflix, ens parla d’això, del que estaríem disposats a fer per mantenir la nostra filla viva, fins on arribaríem. Conec moltes persones que diuen que donarien la pròpia vida per la seguretat dels seus fills i filles. No soc jo qui discutirà si diuen la veritat o ho fan per quedar bé davant la parròquia. Cargo ens situa en un futur pròxim a Austràlia, en un moment que els humans lluiten contra una pandèmia que converteix els infectats en devoradors de carn crua, en els típics zombis habituals. La novetat, per trobar-ne alguna, és que en el moment de contraure la infecció les persones saben que disposen de 48 hores abans de la total transformació. Què faríeu vosaltres en aquests darrers dos dies? Segurament al bell mig de Nova York se us acudirien moltes coses, però som a la zona menys habitada d’Oceania: desert a la dreta, desert a l’esquerra i un petit riu navegable.

Els protagonistes de Cargo són el matrimoni format per l’Andy (Martin Freeman) i la Kay (Susie Porter), que es desplacen amb una petita barca buscant la seguretat del riu i el menjar allà on sigui. La desgràcia els obliga a fugir dels perills terrestres i cercar la supervivència de la filla i garantir-li un futur digne. Vaja, com tots els pares i mares, no? Encara que pugui semblar que la història ens porti cap a un film de terror amb sang i fetge fins a les orelles, el que fan els directors (Ben Howling, Yolanda Ramke) és explicar un drama en forma de road movie presentant diferents models d’afrontament davant una situació catastròfica. Ens trobarem personatges que busquen la força del grup d’iguals per sentir-se sans i estalvis, algun que creu que sense ell la seva família no podrà sobreviure, el que imagina que s’acaba la pandèmia i llavors es farà ric, la que vol fugir per trobar una nova oportunitat, la que sap que no té futur i vol continuar ajudant el pròxim fins al final, i molts més. En alguns moments es nota que és una versió llarga del curt del mateix nom creat pels mateixos directors, necessiten justificar el metratge més llarg. L’han filmat amb un ritme lent, sense ser avorrit, amb poques sorpreses i interpretacions prou dignes, Cargo només pot ser vista durant un diumenge a la tarda d’avorriment general, en què la desídia pugui esdevenir un personatge de la història fins que ens acabi caient una llagrimeta (o dues) en la penúltima escena.

Puntuacio

5

Cargo, una de les darreres pel·lícules afegides a la plataforma Netflix, ens parla d’això, del que estaríem disposats a fer per mantenir la nostra filla viva, fins on arribaríem.

Títol
Cargo

Director
Ben Howling, Yolanda Ramke

Actors
Martin Freeman, Anthony Hayes, Caren Pistorius, Susie Porter, Kris McQuade, Natasha Wanganeen, Bruce Carter, Simone Landers, David Gulpilil
Comments are closed.