MENU

2 juliol, 2018 Comentaris (2) Visualitzacions: 2405 Cinema Lluís Simon

Títol
Herditary

Director
Ari Aster

Actors
Toni Collette, Gabriel Bryne, Alex Wolff, Milly Shapiro, Ann Dowd
La proposta d’Hereditary s’afegeix a d’altres films que també han intentat trencar amb l’esquema comercial de l’última dècada.

Puntuació

8

‘Hereditary’, un clàssic modern

Hereditary és de moment el film de terror de l’any. Sense efectismes ni concessions a la galeria, als adolescents, a les crispetes, als ensurts gratuïts o als efectes digitals el debutant Ari Aster ens guia en el viatge tràgic i el descens a l’infern (sic) d’una família maleïda des del minut 1 amb un dels finals més memorables dels últims temps.

Els paral·lelismes del paper de Toni Colette -que ja va ser la mare patidora de The Sixth Sense– amb el de Jack Nicholson a The Shining són més que evidents. L’indret mateix, perdut en el bosc, i una feina que l’embogeix marquen el seu destí i el dels que l’envolten. El film de Kubrick continua marcant, evidentment, diferents generacions de cineastes però aquí Aster sap construir el seu propi relat i el guió, que desconcerta durant molts minuts, acaba tenint tot el sentit del món amb la resolució final de la trama sobretot pels que s’imaginen que és la mare -Colette- la que està sonada i que (potser) s’ho inventa tot.

Si bé els elements de tota la vida del cinema de terror apareixen des de l’inici –ouija, casa encantada, cabana en el bosc, adolescent, nena rara, la profanació d’una tomba, espiritisme, etc. -l’horror no es desencadena en cap moment fins ben bé al final de manera absoluta. Només un memorable accident de “trànsit” trenca l’estranya i fosca cadència -per alguns lenta- dels fets on només petites ombres, petits sorolls, petites miniatures, frases dites aquí i allà i la cara de Gabriel Byrne -un poema des del minut 1- deixen l’espectador amb una sensació incòmoda, molt incòmoda.

La proposta d’Hereditary s’afegeix a altres films que també han intentat trencar amb l’esquema comercial de l’última dècada. Probablement It Follows, The Witch, Babadook i la “revolucionària” Mother són algunes de les més brillants que podrien afegir-se a una nova onada que no només és benvinguda sinó absolutament necessària.

Puntuacio

8

La proposta d’Hereditary s’afegeix a d’altres films que també han intentat trencar amb l’esquema comercial de l’última dècada.

Títol
Herditary

Director
Ari Aster

Actors
Toni Collette, Gabriel Bryne, Alex Wolff, Milly Shapiro, Ann Dowd
2 comentaris to ‘Hereditary’, un clàssic modern

  1. […] Hereditary (1979): Ari Aster debuta a la pantalla gran amb el guió i direcció del que, per a molts, és considerada la millor pel·lícula de terror de l’any. Una tragèdia familiar es converteix en el detonant d’un assetjament paranormal que persegueix sense treva els protagonistes. […]

  2. […] el pols narratiu i el control de les emocions, dels personatges i de l’espectador em recorden Hereditary, la petita obra mestra d’Ari […]