MENU

16 juliol, 2018 Comentaris tancats a Sense pressa amb ‘Cloak & Dagger’ Visualitzacions: 1449 Sèries Jordi Taulats

Títol
Cloak & Dagger

Creador
Joe Pokaski

Actors
J.D. Evermore, Olivia Holt, Aubrey Joseph, Miles Mussenden, Gloria Reuben, Andrea Roth, James Saito, Carl Lundstedt, Deric Augustine, Noëlle Renée Bercy, Marqus Clae, Mitch Craft, Ainsley Reagan Dobbs, Mike Donovan, Bryan Michael Hall, Shawn Bradly Hoefer, Jim Klock, Donald M. Krause, Cristalle C. Leonard, Eduardo Losan, Ben Matheny, Bruce Edwin Melan, Ron M Patterson, Al Vicente
La sèrie, tot i que és un producte de la cadena ABC, pel tempo té més similituds amb els productes de Netflix, com “Jessica Jones” o “Daredevil”, que no pas amb els de l’ABC, com “Agent Carter” o “Agents of SHIELD”.

Puntuació

5

Sense pressa amb ‘Cloak & Dagger’

A la meva època adolescent era una lector voraç de còmics de superherois. Cada dissabte me n’anava al mercat de la Devesa, on hi havia una parada en què, per un mòdic preu, podies canviar còmics per altres que no haguessis llegit. I si aquella setmana no havia pogut anar a mercat, entre setmana anava a Salt, on el paradista tenia la botiga. D’aquesta manera vaig passar la meva adolescència, entre Thors, Patrullas Xs, Vengadores, 4 fantásticos, Dr. Extraños, Lobeznos i Dan Defensors, entre altres (sí, abans els superherois només parlaven castellà).

Va ser d’aquesta manera com vaig descobrir una parella de superherois que em va atrapar molt: Capa y Puñal. D’aquesta parella m’atreia, sobretot, en Capa i la seva capacitat de fer veure als seus enemics allò que més temien. Ara Marvel i la cadena Freeform, que abans es coneixeia com a ABC Family, han adaptat aquests còmics a la pantalla amb Cloak & Dagger (sí, ara parlen anglès, tots els superherois)

Cloak & Dagger segueix la tendència juvenil iniciada per Runaways i The Gifted. En Tyrone i la Tandy són dos joves que, de petits, van tenir accidents al mateix moment. Tyrone va veure com el seu germà queia al riu després que un agent de policia el disparés a sang freda. Tyrone es va llançar per salvar-lo, però no va poder. Tandy va tenir un accident de cotxe amb el seu pare quan va perdre el control del vehicle a causa de l’explosió d’una refineria situada al riu. En tots dos casos  –tot i que semblava impossible que sobrevisquessin– després que la refineria explotés una mena d’energia els toca i es troben, al moment següent, a la llera del riu.

Anys més tard, en Tyrone és un estudiant de secundària en un col·legi religiós, estrella de l’equip de bàsquet i amic i ajudant del capellà. En Tyrone es veu pressionat per les expectatives tan altes que els seus pares hi tenen posades. La Tandy és una jove que ha deixat l’escola i es dedica, juntament amb el seu xicot, a engalipar i robar joves rics que es lliga a les discoteques. Intenta tenir el mínim contacte amb la seva mare, esnifa pastilles triturades i viu en una església abandonada. En una festa de l’escola d’en Tyrone, tots dos tornen a coincidir i se’ls desbloquegen els poders.

La Tandy, Dagger, té la capacitat de fer aparèixer dagues de llum. Tot i que en els còmics aquestes dagues també tenien la capacitat de curar les addiccions de la gent, en els tres capítols emesos de moment aquestes capacitats encara no s’han manifestat. En Tyrone, Cloak, té la capacitat de transportar-se a qualsevol lloc, tot i que no sap ni com fer-ho ni a on anirà a petar. En els còmics també tenia la capacitat d’enviar els seus enemics a una dimensió obscura, però ara com ara aquest poder no s’ha manifestat. A més, en els còmics Cloak té una gana constant de llum que és assedegada per les dagues de Tandy, que necessita descarregar-se.

La sèrie, tot i que és un producte de la cadena ABC, pel tempo té més similituds amb els productes de Netflix, com Jessica Jones o Daredevil, que no pas amb els de l’ABC, com Agent Carter o Agents of SHIELD. Si amb les sèries d’ABC tens la sensació que van més de cara a barraca, amb Cloack & Dagger la companyia Freeform s’agafa el seu temps per explicar-nos la història i presentar-nos els personatges.

El Cloak & Dagger de Freeform té uns inicis força diferents dels del còmic. El creador, Joe Pokaski, productor de sèries com Daredevil o Heroes, sembla que ha triat elements d’aquí i d’allà, i es perd la part en què en Tyrone i la Tandy aconsegueixen els poders després que se’ls injecti una droga experimental de la màfia (originari del còmic) i el canalitza cap a la companyia Rexxon, propietària de la plataforma del riu i, recordem-ho, van ser els responsables de la mort dels pares de Tony Stark. Un altre element que canvia respecte al còmic és l’accident de cotxe de la Tandy. Pokaski agafa el que en el còmic va passar en un univers alternatiu i l’adapta per fer un pilot de sèrie força atractiu.

Pel que fa als actors, Cloak/Tyrone està protagonitzat per Aubrey Joseph (The Night Of) i Dagger/Tandy ho està per Olivia Holt (I Didn’t Do It). Tot i que tots dos estan prou correctes, no deixa de ser preocupant que les seves versions infantils, interpretades per nens de 10 anys, tinguin més credibilitat.

Cloak & Dagger és una sèrie més del l’univers Marvel que, si no sou fans dels còmics, segurament no us interessarà i, si sou fans del còmic, segurament ja deveu estar prou saturats de sèries de superherois.

Puntuacio

5

La sèrie, tot i que és un producte de la cadena ABC, pel tempo té més similituds amb els productes de Netflix, com “Jessica Jones” o “Daredevil”, que no pas amb els de l’ABC, com “Agent Carter” o “Agents of SHIELD”.

Títol
Cloak & Dagger

Creador
Joe Pokaski

Actors
J.D. Evermore, Olivia Holt, Aubrey Joseph, Miles Mussenden, Gloria Reuben, Andrea Roth, James Saito, Carl Lundstedt, Deric Augustine, Noëlle Renée Bercy, Marqus Clae, Mitch Craft, Ainsley Reagan Dobbs, Mike Donovan, Bryan Michael Hall, Shawn Bradly Hoefer, Jim Klock, Donald M. Krause, Cristalle C. Leonard, Eduardo Losan, Ben Matheny, Bruce Edwin Melan, Ron M Patterson, Al Vicente
Comments are closed.